הסערה סביב שחרור גופתו של טירן פרו בן ה-18, תושב דליית אל-כרמל שנהרג בתאונה, וגופתו נחטפה בידי פלסטינים לשטח ג'נין, טרם שכחה. אחרי שהסאגה הסתיימה הבוקר (ה') עם השבת הגופה לידי משפחתו משטח הרשות הפלסטינית, מאמציה של ישראל ושל מערכת הביטחון נעלמו לחלוטין. ברשות הפלסטינית לקחו את הקרדיט על התיווך ועל השבת הגופה, וראשיה מנסים למנף את האירוע במטרה לחזק את הקשרים בין הרשות לדרוזים תושבי ישראל.
שר הביטחון בני גנץ הודה לרשות הפלסטינית, ואמר כי "אני מבקש להביע הערכה לרשות הפלסטינית על פעולתה להשבת טירן פרו ז"ל למשפחתו. מדובר בצעד הומניטארי בסיסי". גם בכירים נוספים בישראל הודו לאנשי הרשות על מאמציהם. במקביל, בסוכנות הידיעות הפלסטינית חלקו שבחים לאבו מאזן, לראש המודיעין הכללי מאג'ד פרג' ולמושל ג'נין על התיווך והשחרור. ישראל ופועלה מול גופים בינלאומיים כמובן לא זכו לאזכור.
סוכנות הידיעות הפלסטינית דיווחה על שיחה שהתקיימה בין יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן לח"כ לשעבר סאלח טריף, מבכירי העדה הדרוזית בישראל, במהלכה הודה טריף לאבו מאזן על מאמציו לשחרור הגופה. אבו מאזן מצידו הביע תנחומים לעדה הדרוזית ולמשפחת פרו, והדגיש את הצורך "לדחות את הפירוד ולבסס את קשרי האחים בין בני אותו העם". טריף הודה לאבו מאזן והדגיש את הערכתם של כלל בני העדה הדרוזית והעומד בראשם השייח' מוואפק טריף, מנהיג העדה הדרוזית, על המאמצים שקיים אבו מאזן והרשות הפלסטינית על מנת להבטיח את מסירת גופת החטוף.
פרשנים פלסטינים טענו כי האירוע רק חושף את המצאותן של גופות פלסטינים בידי ישראל שיש צורך לשחרר. הם ציינו שחטיפת דרוזים היא לא הדרך להשיג את המטרה, על אף העובדה שרבים מהדרוזים מתגייסים, "משתפים פעולה עם הכיבוש ומתעללים בפלסטינים כחלק מכוחות הכיבוש במחסומים ובשטחי הגדה", לדבריהם.
אותם פרשנים טענו כי ישנה תנועה הולכת וגדלה בקרב העדה הדרוזית המתנגדת לגיוס ל"כיבוש", ולדבריהם, השבת גופתו של פרו יכולה לתת לה רוח גבית. לטענתם דווקא האירוע החריג, שהוביל במקביל לחטיפת פועלים פלסטינים העובדים בישראל על ידי דרוזים, יכול לחזק את הקשרים בין הפלסטינים לעדה הדרוזית.