ההרס האכזרי שראינו השבוע בנתיב־האבות הוא שיאו של אבסורד שנובע מפסיקה שערורייתית של שופטי בג"ץ, הנובעת מאטימות לב. בינה ובין עשיית צדק אין שום דבר. השמאל הקיצוני התייאש מהניצחון בשדה הפוליטי, ועבר לבית המשפט העליון במטרה לפרק את ההתיישבות. הוא מצא כר נוח בדמות מערכת משפט שהתמסרה בהנאה לקידום האג׳נדה שתאמה את הערכים האישיים של שופטיה. כך קיבלנו את מגרון, עמונה ותשעת הבתים בעפרה, ואת שיא האבסורד השבוע בנתיב־האבות.
מראות ההרס והדמעות שם יכולים להיות אקורד הסיום של סדרת הפסיקות האלה, שאיש אינו יכול להבין ולקבל אותן. זה יכול לקרות בצורה הפשוטה ביותר: דחיית העתירות נגד חוק ההסדרה. על שופטי בג״ץ להחליט סוף־סוף שתמו הימים שבהם הם שימשו כלי שרת לקידום אג׳נדות פוליטיות במסווה של עשיית משפט, ולהחזיר את אמון הציבור הרחב בבית המשפט העליון לצדק.

חוק ההסדרה צודק ומוסרי ביותר. אין מחלוקת שהתסבוכת שנוצרה לאלפי משפחות היא באחריות מדינת ישראל. התושבים שבנו את בתיהם כדין, קיבלו משכנתא ונהנו מתשתיות בהשקעת המדינה לא גזלו קרקע במכוון או גירשו פלסטינים, כפי שארגוני השמאל מנסים לצייר בצורה שקרית. במדינות מתקדמות רבות בעולם וגם בתחומי ישראל, אם יש תקלות – לא הורסים דבר אלא מגיעים לפתרונות מוסכמים, בדרך של פיצוי לבעלי הקרקעות והותרת המבנים במקומם. אין סיבה שזה לא יקרה גם ביהודה ושומרון, לפי חוק ההסדרה, שאף מציע פיצוי מוגדל.
גם שופט בית המשפט העליון בדימוס אליקים רובינשטיין, בדיון בעניין הריסת תשעת הבתים בעפרה, ייחל שהמדינה תחוקק חוק שיסדיר את הבנייה. ״אילו חיינו במציאות 'נורמלית', כפי שנזדמן לי לכתוב בעבר, הייתה נמצאת דרך לפצות את העותרים או לרכוש מהם את הקרקע״, אמר אז.
לחוק ההסדרה עלו כמה חלופות בשנה האחרונה: סעיף 5 לתקנת השוק, שהציע היועץ המשפטי לממשלה, וחוות דעת של משרד הביטחון. שני הפתרונות פועלים גם כן דרך הפקעה ופיצוי. עם זאת, למרות ההבטחות, הפתרונות האלה לא רק שלא קודמו אלא צומצמו שוב ושוב בידי פקידים, מה שהעלה תמיהה אצל שופטי בג״ץ. ברור כעת שהפתרון הצודק והמוסרי היחיד היה ונותר חוק ההסדרה.
על השופטים להוכיח שאינם צד במגרש הפוליטי, ולהתגבר על הרעש שמייצרים ארגוני השמאל. לפני שנה וחצי העניקה הכנסת לשופטים את חוק ההסדרה, שיכול לסייע להם להימנע מהרס מיותר שאינו מביא תועלת לאיש, בדיוק כפי שביקש השופט רובינשטיין. אם ירימו שופטי בג״ץ את ידם על חוק ההסדרה, ידע הציבור שהם אינם מעוניינים בצדק אלא בהרס ההתיישבות. על נבחרי הציבור תוטל אז חובה אחת: לאשר סופית את פסקת ההתגברות, שתגדיר על פי חוק כיצד באמת נראית הפרדת הרשויות.
ח"כ יואב קיש (ליכוד) וח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הם ראשי שדולת ארץ ישראל בכנסת