יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אלחנן שפייזר

עורך אחראי בהוצאת סלע מאיר ופרשן לענייני ארה"ב

2022 הייתה שנה של מיליארדרים משוגעים וניצחון נוסף של אפל

השנה החולפת בעולם הטכנולוגיה הייתה ממוצעת למדי, ובכל זאת כמה מרגעי השיא שלה היו עוצרי נשימה

העידן הדיגיטלי ידע זמנים טובים יותר וידע זמנים רעים יותר. שנת 2022 הייתה שנה ממוצעת למדי בתחום הטכנולוגי, עם חדשות והתפתחויות שישמחו את כל מי שחפץ בעולם יעיל, מחובר ומהיר, אך גם כאלו שיעוררו חשש מסוים מההשלכות של המהפכה המתמשכת שמתחוללת לנגד עינינו. אל דאגה, זו לא ההתחלה של עוד טור רציני: המדור כבר מילא את המכסה שלו לשנה אזרחית זו. רגע לפני 2023, הנה רגעי השיא של השנה החולפת – ללא סדר מיוחד.

אילון מאסק קונה את טוויטר

כשחושבים על התפתחויות בעולם הדיגיטלי, קשה לבחור מקום אחר לפתוח בו. החלטתו של האדם הטחון בעולם לשים 44 מיליארד דולר על כיכר העיר של הרשת ולהפוך אותה לשלו חרכה את החדשות מהרגע שהיא פורסמה ועד היום. הסיבה לכך היא לא רק עצם ההחלטה של מאסק, אלא העובדה שהוא עושה מאמץ מודע להיות מרכז הסיפור בכל רגע אפשרי. נראה שבכל פעם שטוויטר מתחילה לרדת מהכותרות, מאסק עושה משהו משוגע אחר שכופה על כולם לחזור ולדבר עליו שוב, בדרך כלל בטונים היסטריים ששמורים למלחמות עולם או לביטול מנה אהובה במקדונלד'ס. למעשה, הוא עושה את מה שאדם אחד בלבד – דונלד ג' טראמפ – הצליח לעשות בהצלחה לפניו: להפוך ל"דמות הראשית" של האינטרנט ולשרוד כדי לספר, בלי למות, לאבד את כל הונו או להפוך למצורע ציבורי. בינתיים.

טיקטוק הופכת לנבל

היא הייתה פלטפורמה חמודה – חדשה, מקורית, רעננה, מלאה בריקודים מוזרים וקטעי אודיו שחוזרים על עצמם במיליון גרסאות שונות. אבל לאט־לאט ואז מהר־מהר, אנשים התחילו להביט מעבר לחוויית המשתמש המצוחצחת ואל הקישקעס של האפליקציה והאנשים שאחראים על יצירתם. ופתאום דברים נראו פחות נעימים: האשמות בעידוד התמכרות, השוואות לסמים, ובעיקר הטענות המתחזקות לכך שמדובר בתוכנת ריגול פשוטה ואפקטיבית בטירוף של המפלגה הקומוניסטית הסינית. עוד ועוד מדינות בארה"ב כבר אוסרות על עובדים ציבוריים להתקין את האפליקציה בטלפונים, ומתחזקות הקריאות להטלת

איסור גורף על השימוש בה באמריקה. הסינים בעצמם, התברר השנה, בכלל מורידים גרסה קלילה יותר וחזקה פחות של האפליקציה. יש מצב שהם יודעים מה הם עושים.

דיסני פלוס מושקת בישראל

שנים ארוכות של מונופול נטפליקסי על פלטפורמות צפייה ישירה בינלאומיות בישראל הסתיימו בקול רעש גדול בלילו של יום רביעי אחד, כאשר דיסני פלוס התעוררה לתחייה בטלוויזיות שלנו. התפריט המרשים של תוכן שהוצג קודם להשקה עורר תאווה גדולה והוביל לנסיקה בהרשמות, אך כגודל הציפייה כך גודל האכזבה: הפלטפורמה התבררה כמקרטעת להחריד, תכנים הוצגו באופן חלקי או התפוגגו לחלוטין ורשימת התקלות הטכניות הייתה כל כך ארוכה ומדכאת שהיא הייתה מוצאת מקום כמונולוג בספר של דוסטויבסקי. אבל אנשים באו (יחסית), והתקלות התמתנו (יחסית), וישראל הפכה באופן רשמי למדינה עם שתי פלטפורמות סטרימינג יציבות. הבאה בתור בבקשה: HBO.

השעון של גוגל. Pixel Buds Pro. צילום: יח"צ

קריפטו? מה זה קריפטו?

זוכרים את כל ההתלהבות מקריפטו? זוכרים שכולם קנו ביטקוין? זוכרים שכל מטבע שהושק מיד היה שווה בזיליון דולר? ובכן, כל הכיף הזה נגמר, לפחות בינתיים. מטבע אחרי מטבע קרס, ביטקוין הוא ממש לא מה שהיה בעבר, ולאחרונה הולכת ונחשפת פרשת שחיתות מרהיבה ב־FTX, שם מר סאם בנקמן־פריד וידידיו הצעירים שדדו לקוחות במשך שנים בסוג של תרמית פירמידה שהממדים שלה עוד לא התבררו לחלוטין. הביקורת הגוברת על ביטקוין בשל המחיר הסביבתי הכבד של "כריית" המטבעות בשרתים שפולטים יותר אוויר חם מפרשני אולפן שישי פגעה גם היא בתחום. אבל עדיין, מוקדם מדי לקבוע את מותם של המטבעות הדיגיטליים.

אפל מסירה סים, מחליפה חיבור, עדיין מנצחת

האייפון 14 הושק בארה"ב לקול תרועת בכי רמה כשהתברר שאפל החליטה להסיר עוד חלק קטן מהטלפונים שלה: החריץ לכרטיס סים. עלייתו של הסים הדיגיטלי נתנה לחברה תירוץ מושלם להמשיך במלאכת הפישוט הנמרצת שהיא פתחה בה מאז הוסר החיבור לאוזניות חוטיות, והיא לא מתכוונת להפסיק. עוד בתחום החיבורים, האיחוד האירופי קבע רשמית שטכנולוגיה חדשה שנמכרת בגוש תכלול חיבור USB־C – חדשות רעות מאוד לאפל ולחיבורים המיוחדים שלה, חדשות רעות לכל מי ששונא רגולציית־יתר של טכנוקרטים מדושנים, חדשות טובות למי שנמאס לו מריבוי כבלים. ומנגד, כל אלו לא הפריעו למכירות של אפל, שאפילו השיקה עם מערכת ההפעלה IOS 16 את אחד ממסכי הנעילה המקוריים והחביבים ביותר שהיו פה מזה הרבה זמן. בתור משתמש אנדרואיד, המדור מקווה שגניבת הטכנולוגיה המסורתית תביא גם לו את כל הטוב הזה בקרוב.

גוגל לא נכנעת

ואם כבר טלפונים וגאדג'טים – גוגל השיקה השנה את שעון הפיקסל שלה, שהפך במהירות לסטנדרט לשעונים חכמים לאנדרואיד. גם בתחום האוזניות היא הולכת ומשתפרת, ועם ה־Pixel Buds Pro סוף־סוף פיתחה מוצר שטיפס לראש רשימות הביקורת באתרי הטכנולוגיה והסאונד. בשנה הבאה גוגל צפויה להשיק את הטאבלט הראשון שלה, תחזיקו אצבעות

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.