פסיקת בית המשפט המחוזי המחייבת פיצוי של 100 שקלים לישיבת חומש, על סיפורי "אלימות המתנחלים" שהופצו על ישיבת חומש, מלמדת בעיקר על הקמפיין שמוביל השמאל נגד ההתיישבות. במסגרת התביעה הובאו שני מקרים עליהם סיפר איש התקשורת ישראל פריי ועל הפצתם חוייב בפיצויים שמנים.
על פי התביעה פריי סיפר בראיון ל-103 על מקרה בו "מתנחלים" מחומש חטפו נער פלסטיני, קשרו אותו לעץ והתעללו בו. פריי ציין כמובן את אירוע "ניפוץ המצבות" בכפר הפלסטיני בורקא, מעשה המיוחס על פי גורמי שמאל לתלמידי הישיבה והביא את סגן השר לשעבר יאיר גולן לכנות את אנשי חומש "תתי אדם".
עומר בר-לב ניצל את טקס החילופים כדי לסגור חשבון עם המתנחלים
לאחר שלא התייצב לדיון בתביעה נגדו – ישראל פריי ישלם 100 אלף ש"ח לישיבת חומש
מתנת הפרידה של שקד ליו"ש: מיליונים לקידום ופיתוח כלכלי
אבל כל בדיקה שנפתחה בגין מקרים אלה, בנסיון לעמוד על פרטיהם ואף לנסות לעצור חשודים – העלתה חרס. במסגרת מסמך שהוגש לבג"ץ כחלק מהדיונים בעתירות השמאל באשר להמצאות הישיבה בחומש כתבו אנשי משרד הביטחון על דיווחים אלה: "לגבי אירוע ניפוץ מצבות בבורקה מיום 03.01.22, בבדיקה במערכות המשטרה לא נפתח אירוע ביום זה. עם זאת, ביום 23.01.2022 הוגשה תלונה במשטרה על-ידי תושב בורקה על גרימת נזק, ובעקבות תלונה זו נפתח תיק חקירה", ככל הנראה שתושב בורקא, פלסטיני, שמצא מצבות שבורות במסגרת סכסוך פנימי – הציג אותם לפעילי שמאל שהטילו את האשמה על מתיישבים לצורך הקמפיין.
סיפורו של טארק, הילד הפלסטיני שטוען שהותקף בידי מתנחלים, לא מגובה באף עדות או תיעוד מלבד העדות של הילד עצמו.
בדיווח אחר שהופץ על "מתנחלים" שתקפו ופצעו פלסטיני בכפר גם כן ניסתה המשטרה לאתר חשודים אך לא מצאה שום פרט המחזק את אמינות הסיפור, באותו מסמך שהוגש לבית המשפט נכתב: "יצוין כי ביום 17.12.2021 דווח על ישראלים המעוניינים לעלות לחומש, אולם בהגעת הכוחות לא היו ישראלים במקום. בהמשך אותו היום התקבל דיווח על ישראלים שנכנסו לבורקה, אולם לא דווח על היזק או נפגעים ואין פרטי חשודים".
גם מקרים אחרים הסתיימו בלא פתיחה בחקירה, אך הקמפיין שמנסה להכתים את ציבור המתיישבים באלימות עודו נמשך. מטרתו היא לא דאגה מרף האלימות, אלא כלי להיאבק בכל מפעל ההתיישבות, בשמו, כנראה, יש מי שמוכנים להכפיש, לשקר ולהפיץ מקרים ללא בדיקה מעמיקה. למאבק במתנחלים כנראה אין כללים, והכל מותר במסגרתו.