הנוכחות האיראנית בסוריה וההתבססות שלה באזורינו באמצעות מיליציות הנאמנות לה, מטרידה את מערכת הביטחון בישראל בשנים האחרונות. תקיפות אוויריות על שיירות איראניות שמובילות אמצעי לחימה לסוריה וללבנון הפכו לעניין שבשגרה, ומעקב אחר תנועות של חברי מיליציות שיעיות בסמוך לגבול הישראלי עם סוריה ועם לבנון תפס מקום מרכזי בלוח הזמנים של מפקדי הגזרה.
הטרור האיראני נתפס כאיום גם מחוץ לישראל. המדינות הגובלות עם סוריה סובלות מהנוכחות האיראנית באופן יומיומי ואם היו שואלים את בשאר אסד, הוא גם היה מעדיף להיפרד מהאיראנים למרות שהוא חב לה את הימצאותו על כס הנשיאות בסוריה.
בדרום סוריה, המיליציות האיראניות מאתגרות כל הזמן את הצבא הירדני. בניסיון לגייס את ארה"ב לצידו במאבק מול הגרורות האיראניות, עבדאללה מלך ירדן שוחח על הנושא עם בכירים אמריקנים במהלך ביקורו לפני כמה שבועות בארה"ב בו פגש גם בנשיא ביידן. על פי גורמים אמריקאים, עבדאללה ביקש סיוע במלחמה במיליציות האיראניות הפועלות על גבולות הממלכה מחשש מתקיפה ממשית על הממלכה. עבדאללה ציין את הפעילות של מיליציות איראניות בדרום סוריה ובעיראק והציף, על פי הגורמים, את החשש שינסו לפגוע בירדן כדי לפגוע ביציבות הממלכה.

הפעילות של המיליציות האיראניות כוללת גם הברחות של אמצעי לחימה לירדן שחלקם מגיעים גם לגבול הירדני עם ישראל. בזכות אמצעי גילוי חדישים כולל מכ"מים ורחפנים, ופעילות מוגברת של צה"ל על גדר הגבול, ישראל הצליחה לתפוס אמצעי לחימה רבים אותם ניסו להבריח דרך הגבול הישראלי-ירדני. ב-2021 נתפסו 145 כלי נשק בעשרה מבצעים שונים, וב-2022 נתפסו 508 כלי נשק ב 30 מבצעים.
גם עיראק, שנמצאת תחת השפעה איראנית חזקה לאחר הפלת משטרו של סדאם חוסיין ולאחר מיטוט ארגון דאע"ש, סובלת מהקשר עם איראן. בעירק יש חוסר יציבות הנגרם גם ממלחמות פנימיות בין אלחשד אלשעבי, המיליציה השיעית הנאמנה לאיראן לבין גופים נוספים. המיליציה נלחמת בעיקר כדי לאפשר את צינור האספקה היבשתי מאיראן דרך עיראק לסוריה וללבנון. המעבר הזה, שנמצא במערב סוריה, מאפשר לאיראן אספקת נשק ואמצעי לחימה למיליציות האיראניות בסוריה ולחיזבאללה בלבנון.
גם נשיא טוריקה ארדואן מזהה את האיום האיראני ומפעיל את לוחמי צבא סוריה החופשית, שהתנגדו למשטר אסד, כדי למנוע השתלטות איראנית בצפון סוריה.