בעוד שבישראל ישנו שנת ישרים הלילה, בתאטרון "דולבי" שבהוליווד, התכנסו אנשי עולם הקולנוע בשמלות מתנפנפות וחליפות מבריקות לכבוד טקס פרסי האוסקר השנתי. הם חייכו ונופפו למצלמות, והיינו יכולים לחשוב שהם מנסים להסתיר את המתח שלהם מפני העיתונאים, אבל האמת העצובה היא שכבר כמה שנים, אין כל חדש בטקס.
היוצרים, התסריטאים והבמאים למיניהם שהתיישבו מול הבמה, ידעו היטב מי הולכים לקטוף את הפסלון האנושי המוזהב. ולא רק הם. באופן מביך למדי, אתרי ההימורים היטיבו לנבא בדיוק מי יהיו הזוכים המאושרים של הערב בשבועות האחרונים. אם היה קל באותה מידה לנחש את מספרי הלוטו, כנראה שמפעל הפיס היה פושט את הרגל.
הטקס התנהל כמיטב המסורת, בלי אירועי אלימות מיוחדים (תודה לאל). ג'ימי קימל, שהנחה את הטקס כבר פעמיים, נחת על הבמה הישר ממטוס שהוטס על ידי טום קרוז ופתח במונולוג פתיחה נשכני במיוחד שכוון היישר לנקודות התורפה של הכוכבים הגדולים. את הדקירה החדה מכולם קיבל וויל סמית', הפרסונה נון גרטה של התעשייה כרגע, לאחר שבשנה שעברה הוא סטר למנחה הטקס כריס רוק. סמית', כזכור, הושעה מהטקס לעשור והודח על ידי האקדמיה.

לאחר מכן, גם מי שהייתה לו תקווה קלושה שהפעם האוסקר יפתיע, נחל אכזבה. קומדיית המדע בדיוני של צמד הדניאלים (דניאל שיינרט ודניאל קוואן) – "הכל בכל מקום בבת אחת", קטפה שבעה פרסים אחד אחד אחרי השני כמו מפלצת רעבתנית. ביניהם פרס השחקנית הטובה ביותר, שהגיע למישל יאו (שהיא השחקנית הלא-לבנה השנייה בהיסטוריה שזוכה בפסלון), פרסי הבימוי והתסריט המקורי הטובים ביותר ולבסוף פרס הסרט הטוב ביותר.
הזוכים השנה בפרס בקטגוריות שחקן ושחקנית המשנה, גם הם משתתפי הסרט "הכל בכל מקום בבת אחת". ג'יימי לי קרטיס, בת לכוכבים הוליוודים שמעולם לא זכו בכבוד, עלתה נרגשת לבמה ושלחה מסר גאה להוריה (אמא, אבא, זכיתי באוסקר!). את פרס שחקן המשנה הטוב ביותר השנה קטף השחקן הסיני-אמריקאי, קי הוי קואן. הפסלון אותו קיבל אתמול בערב הוא סגירת מעגל מרגשת, עבור האדם שלפני 20 שנה כבר השלים עם כך שהמשחק לא בשבילו.
את פרס השחקן הטוב ביותר קיבל ברנדן פרייזר על תפקידו בסרט "הלוויתן", שבו הוא עטה על עצמו חליפה של אדם כבד – משקל, המנסה לשקם את יחסיו עם ביתו. חשוב לציין שפרייזר עבר ייסורים רבים במהלך הקריירה שלו, תקיפה מינית בניהן, ואת הפרס הזה אפשר להחשיב כניצחונו המרגש.

עוד זכיות מעניינות הן פרס האפקטים המיוחדים שהלך לאוואטר: הרפתקה על המים (ג'יימס קמרון, במאי הסרט, לא נכח באירוע), נבלני של הבמאי דניאל רוהר זכה בסרט התיעודי הטוב ביותר, עיצוב תלבושות ניתן אחר כבוד ל "פנתר השחור – וואקנדה לנצח", ולסרט "במערב אין כל חדש" הגיע פרס הצילום – ובצדק.
הזכיות המרובות של "הכל בכל מקום בבת אחת" מוצדקות. מדובר בסרט פורץ דרך, בעיקר במושגים של הוליווד. ובכל זאת, הן מוכיחות כי כבר אין סיבה להשאיר עיניים פקוחות, ולצפות באוסקר בשידור חי. ראייה מוצלחת לכך היא שבשנה שעברה הדבר הכי מעניין שקרה בטקס היה אותה סטירה שתיזכר לדורות, אבל הזוכים והזוכות בפרסים לא גרמו לאף אחד להיתקף בהפתעה.
שנים על גבי שנים המיינסטרים הוא ילדה החביב של האקדמיה האמריקאית לקולנוע (אלה אשר חבריה מארגנים את הטקס), וכמעט שאין מי שהצליח לקחת ממנו את הצעצוע הזהוב והפרטי שלו. אגב, כל תושבי העולם יכולים להיות חברים באקדמיה, לא רק אמריקנים. ועדיין, כבר שנים היא מורכבת מ-6,000 אנשים שנראים, נשמעים וחושבים בדיוק אותו הדבר, וכנראה שזו הסיבה העיקרית למצב הנוכחי.
ולאחר שאמרנו את כל זה, תישאל שאלת השאלות: מה זה משנה שטקס פרסי האוסקר הוא דבר צפוי וידוע עד כאב? אז מה אם גם בשנה הבאה, וגם בזו שאחריה, יזכו תאגידים ענקיים, ושמות מוכרים? התשובה לכך היא שכמו בכל ענף ספורט שמכבד את עצמו, אם אין תחרות טובה והגונה – אין טעם להשתתף. בנוסף לכך, אם ניקח רגע לחשוב, נבין שלאורך ההיסטוריה הקולנועית הקצרה, התחרות הייתה מה שהעניק לנו את יצירות הקולנוע הטובות ביותר, ואנחנו מתגעגעים.
רשימת הזכיות המלאה:
הסרט הטוב ביותר – "הכול בכל מקום בבת אחת"
השחקן הטוב ביותר – ברנדן פרייזר ("הלוויתן")
השחקנית הטובה ביותר – מישל יאו ("הכול בכל מקום בבת אחת")
בימוי – דניאל שיינרט ודניאל קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
התסריט המקורי – דניאל שיינרט ודניאל קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
התסריט המעובד – שרה פולי ("נשים מדברות")
שחקן המשנה – קי הוי קוואן ("הכול בכל מקום בבת אחת")
שחקנית המשנה – ג'יימי לי קרטיס ("הכול בכל מקום בבת אחת")
צילום – ג'יימס פרנד ("במערב אין כל חדש")
עריכה – "הכול בכל מקום בבת אחת"
הסרט הבינלאומי הטוב ביותר – "במערב אין כל חדש"
הסרט התיעודי באורך מלא – "נבלני"
סרט האנימציה באורך מלא – "פינוקיו של גיירמו דל טורו"
הסרט התיעודי הקצר – "הלוחש לפילים"
הסרט הקצר – "פרידה אירית"
סרט האנימציה הקצר – "הילד, החפרפרת, השועל והסוס"
אפקטים מיוחדים – "אווטאר: דרכם של המים"
איפור ועיצוב שיער – "הלוויתן"
עיצוב תלבושות – "הפנתר השחור: וואקנדה לנצח"
עיצוב אמנותי – "במערב אין כל חדש"
השיר הטוב ביותר – Naatu Naatu
פסקול – "במערב אין כל חדש"
עיצוב סאונד – "אהבה בשחקים: מאווריק"