בימים האחרונים צוטט עו"ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין הזמני, כשהוא מתבטא כנגד הכוונה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה, תוך שהוא כביכול מציג מצג לפיו לשכת עורכי הדין עומדת מאחורי היועמ"שית וכי עצם הדיון בפיטוריה הוא חצייה של קו אדום. אל לו לראש הלשכה הזמני שנבחר לתקופה של 3 חודשים להמשיך את תהליך הפוליטיזציה של לשכת עורכי הדין וללכת בדרך המוטעית שבה הלך עו"ד אבי חימי.
בלשכת עורכי הדין חברים כ-80,000 עורכי דין ולא כולם מחזיקים באותן דעות פוליטיות, לכן ראש הלשכה לא יכול לכבול את כולם בדעותיו האישיות ובכך לייצר מצג לפיו כל עורכי הדין מחזיקים בדעתו. לשכת עורכי הדין היא גוף מקצועי א-פוליטי והיא המבצר האחרון בשמירה על שלטון החוק והדמוקרטיה, אך לצערי, הדרך שבה הלך עו"ד חימי, ועתה נראה שממשיך את דרכו עו"ד בכר, תמשיך להביא לאובדן האמון בה ולסכן את עצם קיומה. ראינו בעבר כיצד אמירות דומות של עו"ד חימי הביאו להצעות חקיקה שקוראות לבטל את לשכת עורכי הדין וכיצד כוחה של לשכת עורכי הדין הולך ומתמסמס לאור הכוונה להוציא את נציגיה מהוועדה לבחירת שופטים.
עוד לפני הבחירות האחרונות לכנסת התרעתי בפני עו"ד חימי על הסכנה שבפוליטיזציה של לשכת עורכי הדין והיעדר הנכונות לקיים דיון ביוזמות לשינוי. כך גם לאורך החודשים עד להתפטרותו של עו"ד חימי התרעתי שאף גורם לא יבוא לעזרת לשכת עורכי הדין כשיהיו יוזמות לפגוע בה בעקבות האמירות הפוליטיות. אכן אנו עדים לכך כי בשבועות האחרונים הקונצנזוס היחיד הקיים בין הצדדים, לרבות במתווה נשיא המדינה, הוא הוצאת נציגי הלשכה מהוועדה לבחירת שופטים. אני בטוח שאם זו המגמה, גם כשיתחיל הדיון בביטול לשכת עורכי הדין, אף אחד לא יבוא לעזרתה.
לשכת עורכי הדין עברה טלטלות קשות בשנים האחרונות ובמיוחד בתקופה האחרונה וזו העת לשקם אותה, לשקם את מעמדה, להחזיר את אמון הציבור בה ולדאוג לצרכי עורכי הדין. רק לשכה חזקה תוכל להשמיע את קולה המקצועי ותוכל לפעול להגנה על שלטון החוק. לכן, אני קורא לעו"ד בכר להימנע מאמירות פוליטיות שעלולות לסכן את עצם קיומה של לשכת עורכי הדין בישראל. כולי תקווה כי בחודשים הבודדים שנותרו לסיום כהונתו כראש הלשכה, דבריו לא יביאו לקיצה של הלשכה.
הכותב מתמודד לראשות לשכת עורכי הדין