יום חמישי, מרץ 6, 2025 | ו׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אלחנן שפייזר

עורך אחראי בהוצאת סלע מאיר ופרשן לענייני ארה"ב

אפליקציות מיותרות ותמונות לא רלוונטיות: לפנות מקום בזיכרון של הטלפון

הסרטונים שלא תצפו בהם יותר בחיים וסתם זבל שנערם בלי סוף בזיכרון. ניקיון פסח דיגיטלי

ניחוח האקונומיקה בוקע מכל בית בישראל בימים אלו ויוצר עננה עצומה ורעילה שבוודאי מקצרת את תוחלת החיים של כדור הארץ. כאן במדור דיגיטל אנחנו מאמינים אדוקים בגישת "כל המקל, הרי זה משובח" בכל מה שקשור לחמץ. אבל כשזה מגיע לחמץ דיגיטלי בטלפונים, אין מחמיר יותר מאיתנו. הנה כמה טיפים איך לעשות את זה נכון.

האפליקציות הסוררות

תמיד יש כמה כאלו. האתר הזה שהציע לכם להוריד אפליקציה בתמורה להנחה בבלאק פריידיי, המשחק ההוא ששיחקתם חמש דקות לפני שהפעיל 75 דקות רצופות של פרסומות לקנדי קראש, היישומון שהורדתם כדי לזכות בכרטיסים להופעה של פרנק זאפה בבימה. אלו בדרך כלל לא כבדים מאוד, אבל בכל זאת כדאי להיכנס לרשימת האפליקציות בהגדרות ולעשות פרויקט מיון מסודר.

הזבל

בגלל כל מיני עניינים טכניים שאין לנו כוח להיכנס אליהם, ככל שהטלפון שלכם קיים יותר זמן, כך הוא צובר עוד ועוד מידע "זבל" שאין לו שום תכלית אמיתית מלבד מילוי הזיכרון בשטויות חסרות ערך. זה יכול להיות נכון גם לקאש, הזיכרון הזמני שלפעמים דווקא ממלא תפקידים מסוימים אך בכל זאת כדאי מדי פעם לנקות גם אותו. שלל אפליקציות עושות את זה. למשתמשי אנדרואיד מומלץ להוריד את Files של גוגל, שאוטומטית תסרוק את הטלפון ותציע להסיר את הזבל בקליק אחד. בדרך כלל תשחררו כך לפחות ג'יגה או שניים של מידע.

האלבום

הוזמנתם לחתונה, הלכתם להופעה של פרנק זאפה, הייתם עדים לתאונת דרכים מזוויעה – בכל המקרים הללו ועוד, יש סיכוי מצוין שהסרטתם משהו שלעולם לא תצפו בו שוב או שצילמתם בסביבות 500,000 תמונות. במקרה הטוב, תוכלו פשוט למחוק את רוב המדיה הזו ולהתקדם. אבל אם תרצו בכל זאת לשמר אותה על אף שכולנו יודעים שלעולם לא תעשו איתה שום דבר, יש שתי אפשרויות: הראשונה והארכאית יותר היא לחבר את הטלפון פיזית למחשב עם כבל (מזעזע, אנחנו יודעים) ולהעביר את התמונות למחשב עד שנפרסם מדור לניקוי הזיכרון בלפטופ. האפשרות השנייה היא להעביר את כל התמונות לענן ולמחוק אותן מהזיכרון המקומי. גוגל ואפל מציעות את האפשרות הזו בחינם, עד לרף די גבוה.

הוואטסאפ, הוי, הוואטסאפ!

טוב, שאר המדור היה בעיקר הקדמה לקטע הזה. שמעו רגע: אין לכם זיכרון בטלפון? לא יודעים לאן 100 ג'יגה נעלמו פתאום? ב־99 אחוז מהמקרים (לפי הערכה של מכון המחקר "פיו") התשובה היא הוואטסאפ. אם אתם לא סומכים עלינו, תבדקו. היכנסו לאפליקציות שמנהלות זיכרון או להגדרות הזיכרון בתוך וואטסאפ עצמו (שלעיתים משקר קצת, או הרבה) וראו שטעיתם. ככל שעובר הזמן, והקבוצות ממשיכות להקיא תמונות וסרטונים והודעות קוליות בקצב מסחרר, כך המצב הולך ומחמיר. חשבו על זה רגע: כל קובץ וקובץ שעובר אליכם – אלא אם השכלתם לאסור בהגדרות על הורדה אוטומטית – נשמר בזיכרון של הטלפון. הכול־הכול־הכול. מאז ומעולם. וגם מגובה בטלפון. ואגב, אותו הדבר נכון גם לטלגרם.

זה פשוט אסון, ויש רק פתרון אחד: השמדה חסרת רחמים. אי אפשר לעבור על עשרות ומאות אלפי תמונות עם פינצטה. אם נתקלתם בחוסר זיכרון, ואתם רואים שהוואטסאפ תופס את המקבילה הסלולרית לשטח של רוסיה אם היא לא הייתה מוכרת את אלסקה לארה"ב, האפשרות היחידה שיש לכם כדי להציל את הטלפון מהשמדה בטוחה היא להתחבר לארנולד שוורצנגר הפנימי שלכם ולהתחיל לירות לכל הכיוונים. אם אתם במקרה נזכרים באיזה מסמך חשוב או תמונה יקרה, העבירו אותם לתיקייה אחרת. אבל אחרי כן, סמנו את תיקיית הסרטונים של וואטסאפ ופשוט תמחקו. לכו לתמונות ועשו אותו דבר. למחוק, פשוט למחוק, כמה שיותר למחוק. רק כך תוכלו להיכנס לחג נקיים וכשרים.

לתגובות, המלצות, משחקים (ולתלונות על מחיקה בטעות של התמונה האחרונה של סבתא) שלחו לנו לטוויטר: ERspeiser או לדוא"ל: digital.makor@gmail.com

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.