
1. חוסר דיוק
שימו לב לפרטים הקטנים: הפנים לא לגמרי נראות משכנעות, המשקפיים לא מונחים ממש על החוטם, לשרשרת יש רצועה אחת במקום שתיים. ברגע שתחפשו פרטים כאלה, תמונות מהונדסות יהפכו לסוג חדש של חידת השוואת תמונות, ופתאום מלא אי־דיוקים קטנטנים יופיעו מול עיניכם. טיפ חשוב: זה נכון במיוחד לרקע, הרבה פעמים הוא יהיה מטושטש או חסר היגיון, כי הבינה המלאכותית לא התמקדה בו.
2. הידיים ידי עשׂו
אם כבר חוסר דיוק, אף שהבינה המלאכותית השתפרה מאוד בתחום היא עדיין מתקשה לצייר או לדמות ידיים משכנעות. ייתכן שזה בעצם הדבר הראשון שצריך להסתכל עליו בכל פעם שעולה תמונה שיש צל של ספק שהיא לא אמיתית – וככל שנתקדם, יכול להיות שזה אומר כל תמונה, נקודה. יותר מדי אצבעות, אצבעות קצרות מדי או אצבעות שדומות יותר לטופרי האדמנטיום של וולברין (אנחנו גיקים, תתמודדו) הן רמז ראשוני טוב.
3. עיבוד יתר
זה אומנם יכול גם להיות באשמת אי־אלו פילטרים שזמינים בטלפונים, אבל פעמים רבות תמונות שיוצרו בבינה מלאכותית יהיו נוצצות מדי, חדות מדי, בעלות איזה גוון ספציפי או סגנון שפשוט לא נראה טבעי לעין. תראו את התמונה הזו של האפיפיור ותבינו למה אנחנו מתכוונים.
4. טקסטים חסרי פשר
הבינה המלאכותית עוד לא למדה לייצר טקסטים קוהרנטיים בתמונות, אפילו לא ברמה הפשוטה ביותר. לכן, אם אתם נתקלים בתמונה שהאמינות שלה לא ברורה, חפשו אפילו מילה אחת שמופיעה בה וראו אם היא כתובה כראוי.
5. גיגול
הטיפ החשוב מכול: בסופו של דבר, כל הסעיפים הקודמים עלולים להיות זמניים ביותר, משום שכפי שנוכחנו לדעת, האנשים שמפתחים את מנועי הבינה המלאכותית עובדים עליהם כל הזמן, ומוצאים דרכים חדשות לשפר ולשדרג אותם. אלה חדשות מצוינות למי שחפצים בקדמה, אך לא כל כך שמחות למי שלחוצים מפייקים. לכן, כשאתם נתקלים בתמונות יוצאות דופן באיזושהי צורה (בדיוק כמו כשאתם נתקלים בציוץ, בסרטון או בציטוט מפתיעים מאוד) מומלץ פשוט לפתוח גוגל ולחפש, להתעמק טיפ־טיפה. בדרך כלל, זה יהיה הרבה יותר יעיל מכל ניסיונות בילוש חובבניים.
ולסיום, חשוב לזכור את מה שנאמר כאן בעבר: פייקים מאז ומעולם היו איתנו. אז אומנם הם יהיו קצת יותר קלים לייצור, אבל בואו. אנשים שנופלים כל חמש דקות בציטוט מזויף, מאוית באופן זוועתי ורווי אימוג'ים שמופץ בוואטסאפ באמצע החיים בלי אף מקור או תימוכין – לא צריכים מנוע מתקדם של בינה מלאכותית כדי ליפול בפח.