מי שבקיא בעולם השידוכים והאפליקציות, וודאי מכיר את המונח "קאטפישינג" (catfishing). קאטפישינג הוא מצב בו אדם שם תמונה שעובדה ושונתה, בפרופיל של אפליקציית היכרויות על מנת להשיג יותר הצעות. לעיתים, משתמשי האפליקציה עלולים להגזים ולשים תמונה של אדם אחר, מה שבטוח – בטוח. התרמית מתגלה לרוב במהלך הדייט, בו הצד השני שהגיע נרגש ומלא תקוות, מגלה כי לפניו אדם שונה בתכלית והאכזבה מרקיעה שחקים. הפעם מי שמשתמשת במונח בצורה קצת שונה היא סדרת הדוקו "שדכנות מודרנית", שהפיקה חברת Indian Matchmaking עבור נטפליקס.
פתיח הסדרה מתאר בצורה שובה לב את מסורת הנישואין היהודית, ומציאת הזיווג שנקבע עוד לפני שהאיש או האישה נולדו. בהתלהבות גדולה מספרת עליזה, השדכנית המקצועית שמובילה את המיזם, על הצורה בה הפלא נוצר בדרך לשידוך נכון שיוביל להקמת בית נאמן בישראל (וגם בתפוצות). היא נפגשת עם רווקים יהודים מכל רחבי העולם, ארה"ב וגם ישראל, ומאתרת עבורם את הנשמה התאומה. המשותף לכל המשתתפים הוא הרצון לשידוך יהודי טוב ונכון. נשמע טוב עד כה? חכו להמשך.

נראה שדרך הסדרה נוצרת נקודת תצפית חדשנית על היהדות עבור אומות העולם. זו תצפית בעלת ערך גבוה מאוד – בתקופה שבה האנטישמיות גואה, יחד עם ההתבוללות. עליזה, שלקחה על עצמה לשדך בין זוגות יהודיים כמה שיותר קרוב לרוח ההלכה, נראית כמו השליחה המתאימה למשימה. אלא שאז מגיעים המשתתפים. מדוקו מעניין על יהדות, נישואין ומסורת השידוכים שהחלה כבר עם אליעזר עבד אברהם, יוצרי הסדרה מוכיחים שכל זה לא מעניין אותם. ולמה שיעניין, אם אפשר להביא רווקים יהודים בעלי מראה טוב, פנטזיות ילדותיות, ודרישות מוגזמות, ולתת להם להפוך דוקו מרתק לעוד תכנית שידוכים טיפוסית?
עליזה השדכנית בהחלט גורמת לסדרה להתחיל טוב ומנסה להבין מה קרבתם של המשתדכים ליהדות, ומהן התכונות החשובות עבורם בבן או בת הזוג. המהפך הלא נעים קורה ברגע שכל אחד מהם פותח את הפה. המשתתפים בפרק הראשון הם אורי, ישראלי אמריקאי, שמפיל את תדמית הגבר הישראלי לאשפתות עם דרישותיו המוגזמות מהאישה שתצא איתו (ישראלית, מרוקאית ומוכנה לגור בלוס אנג'לס בבית הוריו); דני, שמתעניינת בעובי גבותיו של הגבר שישודך לה יותר מאישיותו והרמוני שמגדירה את עצמה כ"נקבת חד קרן" המחפשת את הפרטנר שיתאים למשבצת השנייה.

מכאן, מראות שולחן השבת והחופה היהודית שהוצגו בתחילת הסדרה מאבדים מחשיבותם כמו מצות אחרי הפסח. מלבד עליזה וסיפורה היפה על היכרותה עם בעלה, ההקשר לערכי היהדות הקשורים לנישואים קלוש ומה שהוצג כנושא המרכזי של הסדרה – התברר כמסיכה נחמדה. הפרק הראשון הופך להיות מביך יותר ויותר, ובסופו של דבר נראה כאילו לקחו את ינטע השדכנית מ"כנר על הגג" והנחיתו אותה באמצע פרק של ריאליטי כמו "אהבה חדשה" או "חתונה ממבט ראשון".
אי אפשר להגיד שהסדרה לא יוצרת את המתח הנדרש, ואת הרצון להמשיך לעוד פרק בכדי לראות את האהבה פורחת. ניצתת גם התקווה שהמשתתפים יעברו תהליך טוב, בהדרכת עליזה השדכנית, שיוליד עצות לזוגיות והתקרבות לחתונה. אבל ממבט ראשון, כבר אפשר להכריז על שידוך אחד שלא הצליח בתכנית הזו. זהו השידוך בין שוטים של צעירים יהודיים גולשים בחוף הים ומדברים על אהבתם לצ'יזבורגר וחזיר, שהייה בחוף הים ובובות פרווה, לעליזה, השדכנית החרדית מפרדס חנה.