יום שישי, מרץ 14, 2025 | י״ד באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אריאל שנבל

פרשן לענייני ארה"ב, כתב מגזין בכיר ובעל טור אישי במקור ראשון. בין השאר, מסקר מקרוב את המערכת הפוליטית האמריקנית מאז 2010

יוקר המחיה מעיק? הנה כמה עצות שיצליחו להקל עליכם, אולי

אפליקציה, פיצול קניות, הכנה מראש, התחברות לאונליין, מבצעים נכונים ועוד. הטיפים שיכולים לעזור לרכוש קצת יותר בזול ולחסוך לא מעט כסף

ב"תוכנית חיסכון" בחדשות 12 שודרה השבוע כתבה על מחירי הפירות הגבוהים, ועל המרקע הופיע מחירו של אבטיח – 70 שקל. זו כמובן תבהלה מיותרת, שנובעת כנראה מעבודתו המפוקפקת של תחקירן תל־אביבי שגר קומה מעל מכולת ממותגת, שלא טרח לבדוק מספיק במקומות אחרים. כשצייצתי בטוויטר שקניתי באותו היום ממש אבטיח שלם ב־15 שקלים, רוב המגיבים ציינו מחירים דומים ברחבי הארץ. בשלושה שקלים לקילו פחות או יותר, לא תוכלו לרכוש אבטיח שלם ב־70 שקל.

אין צורך להאמין לכל מה שכתוב על המסך שלכם, זה לא חדש. אבל אין ספק שיוקר המחיה מעיק על כולנו. איני כתב צרכנות, בסך הכול אדם מהיישוב (פתח־תקווה, אם אתם מתעקשים) שמנסה לכלכל את ביתו בתבונה המרבית. למרבה הפתעתי, לא מעט מהסעיפים שאפרט כאן לא תמיד ידועים לכול כמו שחשבתי לתומי, ואם תאמצו ולו אחד או שניים מהם יהיה זה שכרי, ולא פחות מכך – שכרכם.

אפליקציית פרייסז

יישומון חינמי שמאפשר לכם לדעת בכל רגע נתון מהו המחיר הנמוך ביותר למוצר כלשהו בסביבתכם. יש גם דברים אחרים שאפשר לעשות בו, כמו ניהול רשימת קניות ועוד, אבל העיקר הוא שתוכלו לדעת בזמן אמת מה המחירים במרכולים הסמוכים אליכם. מחיר הנסיעה לא תמיד ישתלם, אבל במוצרים יקרים או כאלה שאפשר לקנות מהם כמות גדולה ולהקפיא – כמו בשר טחון או גבינות (כן, את רוב הגבינות אפשר להקפיא ולהפשיר) – היישומון הזה יכול לחסוך לכם מאות שקלים בחודש.

פצלו קניות

נכון, לא לכולנו יש זמן לפקוד שניים או שלושה סופרמרקטים בשבוע. ונכון, לא לכל סופר יש גישה נוחה בתחבורה ציבורית. ובכל זאת, אם תעשו את זה פעם אחת תגלו מהר מאוד שרשתות הדיסקאונט כמו "אושר עד" ו"יש חסד" מתמחות בהנחות בסוגי מוצרים מסוימים, ויקרות יותר בתחומים אחרים. אם תקנו פעם בחודש את המוצרים הנכונים במקום הנכון, ולא תרכזו את כל הקנייה במקום אחד, תרגישו מהר מאוד את ההבדל לטובה בעמודת ההוצאות שלכם.

בואו מוכנים

כסף רב מושקע בידי מומחי שיווק ופסיכולוגיה התנהגותית בבניית המסלול שתעברו בו בסופר. בעת הכניסה לסופר אתם צריכים להיות בתודעת מאבק: אתם עומדים מול מערכת שלמה שעוצבה כך שתקנו כמה שיותר דברים שאתם לא צריכים, מבחינה בריאותית וגם כלכלית. שימו לב שהמוצרים הלא בריאים, המיותרים והיקרים יימצאו במרכז הסופר, ותעברו לידם כמה פעמים כדי להגיע מצד לצד, ואילו המוצרים הטבעיים והבריאים יותר, כמו חלב, בשר, ביצים, לחם ומוצרי יסוד אחרים, נמצאים בשוליים, ותצטרכו להתאמץ הרבה יותר כדי להגיע אליהם. עוד דרך פשוטה להגיע מוכן לסופר היא להכין רשימת קניות מסודרת ולהשתדל לא לסטות ממנה יותר מדי. אה, ותאכלו לפני הקנייה. כשרעבים קונים יותר, זה מוכח.

רכשו אונליין

כמעט לכל רשתות הדיסקאונט יש נוכחות ברשת, והמשלוחים שלהם יגיעו עד פתח ביתכם. המשלוח יעלה עשרים־שלושים שקלים, אבל בתמורה תקבלו בלי לצאת מהבית את המחירים הנמוכים יחסית שהרשתות האלה מציעות, וגם לא תקנו "עם העיניים" מוצרים מיותרים (ראו בסעיף הקודם).

מבצעים הם לפעמים אמיתיים

התרגלנו למבצעים מזויפים, מיותרים ושקריים, אבל כדאי לבדוק כל מבצע לגופו. לא פעם הם מתגלים כאמיתיים. לדוגמה, בשבועיים שלפני חג השבועות, רשת דיסקאונט אחת מכרה גבינות במחירים נמוכים שהיה שווה לנסוע בשבילם לא מעט, בעיקר אם אתם קונים כמויות ומקפיאים. יש כמובן דוגמאות רבות, פשוט שימו לב ועקבו אחרי הפרסומים.

נבונים גם ברשת

צרכנות נבונה לא נוגעת רק לקנייה השבועית בסופר. בעלי־אקספרס ובאמזון תוכלו למצוא בזול אינספור מוצרים שאתם קונים כאן במחירים גבוהים מדי. לפעמים מתפרסמות ברשתות החברתיות רשימות של קניות זולות ומשתלמות שאנשים עושים בשני האתרים האלה, וזה נכון גם לאתרים לרכישות בגדים ועוד.

שימו לב לעלויות המשלוח, להתחייבות לזמן ההגעה ובעיקר לביקורות הקונים האחרים. יש לפעמים אכזבות, כמו בכל דבר שלא ראיתם ונגעתם בו לפני הקנייה, אבל כשמתחילים לקנות ברשת מפתחים מיומנות שמפצה על אירועים זניחים כאלה. בשלב מסוים לא תאמינו איך הסכמתם לשלם בעבר כל כך הרבה על כיסוי לטלפון.

תיירות מבוקרת

ואם חסכתם מספיק כסף מכל העצות הקודמות ובא לכם להתפנק בחופשה בחו"ל, תזמינו אותה לבד, בלי מתווכים. אתרי הטיסות, המלונות והשכרת המכוניות נגישים מאי פעם, וצריך פשוט לקפוץ למים ולא לפחד. החיסכון יכול להגיע למאות דולרים בכל טיול.

העצה הראשונה שלא רבים מודעים לה היא לגלוש בלשונית גלישה בסתר (או incognito באנגלית), כשאתם בודקים מחירים באתרים הללו. הסיבה: רוב הרכישות לא נעשות בגישוש הראשוני, ואם לא תגלשו בסתר האתר יאסוף עליכם אוטומטית מידע וידע להקפיץ לכם את המחיר בפעם הבאה שתחפשו את אותה טיסה באותם תאריכים. העצה השנייה דומה לנאמר בסעיף הקודם, ונכונה גם כאן: קנו רק מסוכנים וירטואליים שיש להם כמה אלפי ביקורות שהממוצע שלהם טוב פלוס.

וכשאתם כבר משוטטים בחו"ל, אל תסעו לקניון במרכז העיר שכל התיירים נמצאים בו, אלא שאלו את המקומיים ברחוב איפה כדאי לקנות. אלמנטרי לפחות כמו להימנע מקניית אבטיח ב־70 שקל.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.