מבצעי העלייה החשאיים החלו כשאמר ראש הממשלה מנחם בגין לראש המוסד יצחק חופי בשנת 1977: "הביאו לי את יהודי אתיופיה". כיום נמצאים בישראל כ- 160,000 יוצאי אתיופיה (כולל מי שנולדו בישראל להורים שעלו מאתיופיה). פנייתו של מנחם בגין באה לאחר שהרב עובדיה יוסף פסק בשנת 1973 כי הם יהודים, ובכך הביא למפנה היסטורי ביחסם של העם היהודי ומדינת ישראל אל יהודי אתיופיה.
לאחר מבצעי העלייה הראשונים, בשנת 1993, החלה עלייתם של שארית יהודי אתיופיה – אותם אלו שבמצוקות גלותם המייסרת נאנסו להמיר את דתם בשלהי המאה ה-19 ושבו ליהדות החל בשנת 1990, בעת המתנתם לעלייה בקהילות היהודיות באדיס-אבבה ובגונדר. הם מהווים כיום רוב בקרב יוצאי אתיופיה בישראל.
אם קיבוץ הגלויות בדורנו הוא פלא הרי עלייתם של יהודי אתיופיה היא פלא פלאים. יד ההשגחה מקבצת את אחינו יהודי אתיופיה אל מדינת ישראל. נחישותם של אחינו מאתיופיה שדבקו ביהדותם דורות רבים וכמהו לציון ולירושלים והושטת יד של פעילים ואוהבים הביאו למימושן של הציפיות והנבואות.
עמדותיהם של הרב עובדיה יוסף וכן של מנחם בגין התגברו על שלל התנגדויות. גם עלייתם של אחינו בני שארית יהודי אתיופיה מלווה במתנגדים. אולם גדולי ישראל כבר הכריעו והקב"ה מוליך את המהלכים בדרכם: יהודי אתיופיה הם חלק מן העם היהודי ובני שארית יהודי אתיופיה השבים ליהדות הם בבחינת "ישראל שחטא ישראל הוא", ורובם כבר יהודים לכל דבר בישראל.

ממשלת ישראל בהחלטותיה האחרונות למן שנת 2015 הביאה לעלייתם של אלפים מקרב אחינו. החלטות הממשלה לא בוצעו במלואן ואלפים מאחינו ממשיכים להמתין שנים רבות. המבצע האחרון "צור ישראל" לא הושלם, למרות החלטות הממשלה והתחייבויותיו של העומד בראשה, בנימין נתניהו, לאורך השנים האחרונות. זו העת להשלים את המשימה הקדושה של מצוות העלאת אחינו ואחיותינו.
נתוני הממתינים לעלייה כיום בקהילות היהודיות באדיס-אבבה וגונדר נבדקו היטב ע"י זקני העדה ועולה מהם באופן ברור שיש לפחות 5000 ממתינים שהם יהודים עפ"י ההלכה. נתון זה הנו לאור בדיקה פרטנית של זקני העדה. רובם המוחלט של אלפי ממתינים בגונדר שמוצאם ממחוזות אצ'פר וגוג'אם (למעלה מ-90%) הם צאצאים ישירים ליהודי אתיופיה מצד אימותיהם, כלומר יהודים על פי ההלכה כפי שפסקו גדולי ישראל הראשונים לציון מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, מרן הרב מרדכי אליהו זצ"ל ויבדל"א מרן הרב שלמה משה עמאר שליט"א. השאר מיוחסים מצד אבותיהם וכנהוג באתיופיה צד האב קובע. הם רואים עצמם יהודים וחיים כיהודים. רוב קרוביהם נמצאים בישראל. אין להם ארץ אחרת ואין להם אלא את דת ישראל.
קס הקסים, הכוהן קס בירקו טגניה, ראש הקסים בישראל, שותף בבדיקות ומלווה אותן. כך כתב הקס בירקו טגניה שמוצאו מאזור אצ'פר ומכיר היטב את האנשים ורבים מהם הם קרוביו: "… בני יהודי אתיופיה שבמחוז גוג'אם ואצ'פר ידועים לי היטב, למשפחותיהם וייחוסם. על כן אני מעיד על צאצאי היהודים מאזור גוג'אם ואצ'פר, כולל אלפי הנמצאים בהמתנה לעלייה בקהילת הממתינים לעלייה בגונדר ובאדיס-אבבה שהם צאצאים ישירים מאימותיהם ומאבותיהם ליהודי אתיופיה ומצווה גדולה להעלותם מהר לישראל".
בקהילות היהודיות מתקיימים חיים יהודיים דתיים בדרך התורה והמצוות כהלכה בהנחיית רב הקהילות מאז 1992, הרב מנחם ולדמן. ישנם בתי כנסת, מקוואות, לימודי יהדות ועברית סניפי "בני עקיבא". בחג השבועות האחרון התקיים "תיקון ליל שבועות" ובו למדו רבים תורה כל הלילה.
עם עלייתם ארצה נקלטים העולים במרכזי הקליטה של הסוכנות היהודית ועוברים הליכי שיבה ליהדות וגיור. כל ילדיהם בחינוך הדתי, בישיבות ובאולפנות.
ישנם המצפים לישועה וישנם העושים ופועלים, מעלים ומחבקים את העולים. ישנם גם מי שמקטרגים ומוציאים את דיבתם רעה. זו נחלתם של אחינו יהודי אתיופיה מאז תחילת עלייתם וקודם לה. אולם השיירה עוברת. "מזרה ישראל יקבצנו… ושבו בנים לגבולם" (ירמיהו ל"א, ט', ט"ז).