גם בבחירות המתקרבות ללשכת עורכי הדין, תופעת הפלגנות בימין מסכנת אותו יותר מכל יריב חיצוני. מערכת הבחירות הזו, שתוכרע בעוד פחות משבועיים, צפויה להיות שונה מקודמותיה. בעוד שבעבר פחות משליש מחברי הלשכה הטריחו עצמם לקלפיות, הפעם צפוי שיעור המצביעים לזנק. עורך דין ותיק ששוחחתי עימו השבוע סיפר על התגייסות שלא זכורה כמוה בקרב מתנגדי הרפורמה המשפטית, גם במקומות שבהם שיעור המצביעים בעבר היה זניח.
לדבריו, הלשכה דואגת בעיקר לאינטרסים של עורכי דין שעובדים בשוק הפרטי, ובכלל זה בעניינים הנוגעים לתקופת התמחות, שכר טרחה, כללי אתיקה וכדומה. משפטנים שהנושאים הללו לא מטרידים אותם מיעטו להשתתף בעבר בבחירות הללו. יועצים משפטיים במשרדי ממשלה ורשויות מקומיות, שכירים במשרדים קטנים וקבוצות אחרות, פשוט לא גילו בכך עניין. כעת הכול השתנה. הבחירות הפכו לפוליטיות והמאבק הוא צלול: האם רשימות השמאל ישתלטו על המועצה הארצית, והאם עו"ד עמית בכר, שכיו"ר זמני גייס את הלשכה למאבק ברפורמה, יצליח להפוך ליו"ר קבוע.
עורכי דין נוספים ששוחחנו עימם דיווחו אף הם על שאננות במחנה הימין לצד התגייסות חריגה בשמאל. זירה חשובה אחת, שעליה נכתב כאן בהרחבה בשבוע שעבר, היא הבחירות למועצה הארצית. זירה נוספת, חשובה לא פחות, היא הבחירות לראשות הלשכה. בדומה למתרחש בכנסת, גם בלשכה מחנה השמאל מגיע מאוחד ומאורגן להתמודדות, בעוד הימין מפוצל. גם לאחר שח"כ לשעבר רויטל סוויד אולצה לפרוש מהמרוץ לטובת בכר, בימין לא הסיקו את המסקנות. ארבעה מתמודדים שונים ינסו בעוד שבוע וחצי להדיח את בכר, ואם הם יישארו ארבעה – הכישלון מובטח.
התקשורת איננה מפרסמת סקרים לקראת הבחירות ללשכה, אולם סקרים פנימיים שנערכים במטות המועמדים מעלים כי המועמד הבולט במחנה הימין בלשכה הוא אפי נוה. אכן, מדובר במועמד שלא פשוט לבלוע, אך למרבה הצער אין מועמד אחר שיוכל לגבור על מועמד השמאל. כל עוד הלשכה מחזיקה בידיה כוח כה רב בנושא בחירת השופטים, הימין מנוע מלוותר על האחיזה בלשכת עורכי הדין. גם מי שמייחלים להעברת הרפורמה חייבים להיערך לאפשרות שהדבר לא יקרה, ואחד המוקדים המשמעותיים בהיערכות הוא הבחירות למוסדות הלשכה. אסור לעורכי הדין לתת לשיקולים טהרניים להכתיב את התוצאה, ולאפשר לשמאל להשתלט כליל על מוסדות הלשכה.