"הקואליציה מסתערת על לשכת עורכי הדין", זועקת הבוקר (א') הכותרת הראשית של העיתון "ידיעות אחרונות", וממש כמו בבדיחות על המתנחלים שקוראים 'הארץ' כדי לשמוע כמה ההתיישבות מתפתחת – גם לי בא להאמין. לא מדובר בדיווח בודד. בשורה של כלי תקשורת מרכזיים מפומפמת מאז יום חמישי האחרון הטענה שהקואליציה פועלת באגרסיביות על מנת להשפיע על תוצאות הבחירות למועצה הארצית של לשכת עורכי הדין, במטרה "להשתלט" דרכה על הוועדה לבחירת שופטים. לכאורה צעד הגיוני ומתבקש לנוכח הכח הרב שמחזיקה הלשכה בוועדה, וההבנה שהסיכוי לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים צנח לאחרונה. הדרך היחידה לקבל בכל זאת השפעה משמעותית בוועדה עוברת דרך הלשכה, ורבבות עורכי הדין הימניים, תומכי הרפורמה, אשר חברים בה.
יש רק בעיה אחת עם הטענה ל"הסתערות" של הקואליציה על לשכת עורכי הדין: היא פשוט לא נכונה. כל מי שעוקב כבר שבועות ארוכים אחרי מערכת הבחירות הזו, ולא נזכר בה רק בדקה ה-90 יומיים לפני פתיחת הקלפיות, יודע זאת היטב. מי שפעיל באופן אגרסיבי מאוד בגיוס תמיכה בבחירות ללשכה הוא אגף ההתנגדות לרפורמה המשפטית.
למעשה, מעולם לא הייתה בתולדות הלשכה פוליטיזציה שכזו של העשייה, כפי שמוביל כבר שבועות ארוכים היו"ר הזמני עו"ד עמית בכר. החל מנאומים על הבמה בקפלן וכלה במימון פעולות מחאה מתקציב הלשכה (במימונו אנוסים על פי חוק להשתתף כל עורכי הדין, גם אלו שלא מוצאים שום עניין בקיומו של הגוף הזה). כחלק מהפעילות הזו, בסוג של היזון הדדי, פועלים כבר שבועות האחרונים גורמים בכירים במחאה על מנת לקדם את ניצחונו של בכר וניצחון מחנה השמאל בבחירות שתתקיימנה מחרתיים. אינדיקציה אחת בולטת לכך היא הלחץ הכבד, חסר התקדים, על ח"כ לשעבר רויטל סוויד להסיר את מועמדותה, על מנת להבטיח את אחדות מחנה השמאל בבחירות בלשכה.

בימין, לעומת זאת, נרשמה עד יום רביעי האחרון אדישות גמורה להתרחשות. כל הדיווחים אודות "הסתערות" של הקואליציה על הלשכה מלאים סופרלטיבים לרוב ומידע דל מאוד. שתי הראיות היחידות שמוצגות בכל זאת הן הודעות וואטסאפ ששלחו שני חברי כנסת מהקואליציה, שניהם עורכי דין פעילים עד לא מכבר, יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן ממפלגת הציונות הדתית ואביחי בוארון מהליכוד. שניהם הביעו תמיכה ברשימת 'יוזמה הציונות המשפטית' של עורכי הדין יצחק נטוביץ' וערן בן ארי.
מי שמכיר מעט את הנפשות הפועלות מבין היטב שממש לא מדובר ב"הסתערות". לכל היותר בניסיון לעזור מעט לאותם גורמים בלשכה שמנסים לבלום את הפוליטיזציה שלה. אגב, גם רוטמן וגם בוארון מכירים היטב את המתמטיקה הסבוכה של הבחירות הללו ושל הרכב המועצה הארצית, ויודעים שהסיכוי "להשתלט" עליה הוא אפסי. כל תקוותם היא לאזן את הרכב המועצה שכבר שנים נוטה באופן מובהק לשמאל, זאת על אף שציבור עורכי הדין מגוון מאוד מבחינה פוליטית.
קמפיין ההפחדה מפני "הסתערות" על הלשכה, הוא בסך הכל עוד רכיב בהתארגנות השמאל לקראת הבחירות שתתקיימנה ביום שלישי השבוע. צעד שנועד לגרום לעורכי הדין משמאל להבין את הדחיפות שביציאה להצביע, למרות התחושה אצל עורכי הדין כי הלשכה היא גוף לא רלוונטי שאין טעם להשתתף בבחירות למוסדותיו. בכל תולדות לשכת עורכי הדין לא היה יושב ראש שביצע פוליטיזציה בוטה כל כך של המוסד הזה כמו מועמד השמאל עמית בכר. מעולם לא העלה ראש לשכה על דעתו להפוך את הלשכה לגוף שמטרתו היא מאבק באג'נדה של ממשלה נבחרת. ועל אף זאת הקואליציה הנוכחית רחוקה מאוד מלהסתער על הלשכה. בקושי בקושי פועלים בה לסייע מעט לרשימת ימין אחת. בבחירות לראשות הלשכה הימין מפולג כהוגן, ורץ כרגע עם שלושה מועמדים שונים, מה שככל הנראה יסלול את דרכו של עו"ד בכר לניצחון בקלות. ככה נראית "הסתערות"? הצחקתם אותי.