מסע ההכפשה נגד ישראל באו"ם נמשך, והפעם על הפרק: ניסיון נוסף לצרף את צה"ל לרשימה שחורה בה נמצאים ארגוני הטרור האכזריים בעולם. מדי שנה מפרסם מזכ"ל האו"ם דו"ח העוסק בהפרת זכויות ילדים באזורי סכסוך. לדו"ח מצורף נספח – סוג של "רשימה שחורה" – בה נכללים ארגונים כגון דאע"ש, בוקו חראם, הטאליבן ואל-קאעידה, המבצעים הפרות חמורות נגד ילדים.
בשנה שעברה, לראשונה, ציין מזכ"ל האו"ם כי צה"ל עלול להיכלל ברשימה השחורה, שאמורה להתפרסם בזמן הקרוב. מובן שאם הייתה בחינה אמיתית של האירועים, לא הייתה סיבה לדאגה, אך האו"ם כידוע לא פועל לפי הכללים כאשר מדובר בישראל, שכן באופן מנותק מהמציאות, מספר ההפרות של ישראל בדוח האחרון היה גבוה ממספר ההפרות בסוריה, באפגניסטן ובתימן. הדבר נובע מזהות הארגונים המספקים את הנתונים ובהגדרות והסטנדרטים המשפטיים המוחלים על ישראל, השונים מאלו של אזורי סכסוך אחרים.
מחקר של NGO Monitor הראה כי את נתוני ה"הפרות" של ישראל מספקת קבוצת ארגונים לא-ממשלתיים, הטוענים לקידום "זכויות אדם", אך בפועל נמצאים בחוד החנית של קמפיין הדה-לגיטימציה נגד ישראל. בין הארגונים כאלה המובילים את קמפיין ה-BDS, את הקמפיין נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי (ICC) וארגונים עם קשרים מתועדים לארגון הטרור החזית העממית, שאחד מהם אף הוכרז כארגון טרור בעצמו על ידי ישראל ב-2021. היכולת של הארגונים "לתעד" את ההפרות כביכול, לפרסם דו"חות ובמקביל להוביל קמפיין כדי לכלול את צה"ל ברשימה, נשענת בין היתר על מימון ממשלות אירופה ועל סוכנויות או"ם הפועלות מישראל – יוניצ"ף ומשרד האו״ם לתיאום עניינים הומניטריים – המובילות את קבוצת הארגונים.
לאורך השנים דו"חות המזכ"ל התעלמו באופן עקבי מההסתה הפלסטינית וממעורבותם של קטינים פלסטינים באלימות נגד ישראלים. במאגר מידע מתעדכן שהקמנו ב-NGO Monitor, הראינו כי עשרות קטינים שנהרגו על ידי כוחות צה"ל ודווחו לאו"ם על ידי הארגונים כחפים מפשע, היו מעורבים בפועל בפעילות טרור.
בניתוח הדו"חות הקודמים נמצאו נתונים מנותקים מההקשר ומהנסיבות, הגדרות מומצאות של החוק הבינלאומי או כאלו החלות רק על ישראל, דבר המוביל לרישום אירועים שלא אמורים להיכלל, ולניפוח מספרם.
בדו"ח האחרון למשל, תחת "פגיעה גופנית חמורה וקבועה" מצוינים בסכסוכים שונים ברחבי העולם תקריות כמו מתקפות אוויריות, פיגועי התאבדות ומוקשים. אולם כשזה מגיע לישראל, הדוח כולל תחת קטגוריה זאת אירועים של "שאיפת גז מדמיע" – פעולה שלא קשורה להפרה זו ומוזכרת רק ביחס לישראל. דוגמא נוספת היא "שלילת גישה הומניטרית" – בנוגע למדינות אחרות בדו"ח, תחת הפרה זו מצוינים תקריות קשות של אלימות, סחיטה באיומים, שוד וחטיפות כלפי צוותים המגישים סיוע הומניטרי. בישראל, כל האירועים שנרשמו תחת סעיף זה – המהווים מעל 50% מסך כל ההפרות "החמורות" של צה"ל – הם בקשות מנהליות ליציאת ילדים פלסטינים לטיפול רפואי מחוץ לעזה שעוכבו או נדחו מסיבות שונות.
בסופו של דבר, הארגונים מנסים לשחזר את דו"ח גולדסטון הידוע לשמצה, שכל מהותו היה העתק-הדבק מדו"חות של ארגונים קיצוניים ונתונים מופרכים, בתיבול סטנדרטים כפולים כלפי ישראל. רישום צה"ל בנספח, מעבר לכתם בהיותו באותה רשימה עם ארגוני הטרור האכזריים ביותר, עלול להוביל להשלכות כגון סנקציות והענקת רוח גבית לארגוני הדה-לגיטימציה ולחקירה הפוליטית נגד ישראל בבית הדין הפלילי הבינלאומי האג.
על מדינת ישראל לשנות גישה, ובראש ובראשונה לבחון מחדש את התנהלותה מול סוכנויות האו"ם הפועלות באזור שבהובלתן, ותחת חסותן, מתנהל האירוע המביש הזה.