הריאיון המהדהד בגלי צה"ל עם מפכ"ל המשטרה לשעבר רוני אלשיך גרר התנערות בזק של הפרקליטות. היא מכחישה בתוקף את הרלוונטיות של סוגיית התפטרות ראש הממשלה בעת הכנת כתבי האישום נגדו. גם היועץ המשפטי לממשלה דאז ד"ר אביחי מנדלבליט מיהר לטעון שהשערת ההתפטרות כלל לא עלתה על שולחן הדיונים. ואולם, בחינה של התנהלות המשטרה והתביעה בעבר לאור מה שאנחנו יודעים היום, מובילה למסקנה שאלשיך דווקא אמר שלשום את האמת.
חולשתו של סעיף השוחד בכתב האישום קיבלה לפני שבוע אישוש מהשופטים בכבודם ובעצמם. אולם מי שעקב בקיץ שעבר אחרי סקירת עדותו של שלמה פילבר, בין השאר בטור הזה, היה יכול להבין כבר אז את המצב. מרגע שהתברר כי "פגישת ההנחיה" בין נתניהו לפילבר כנראה לא התקיימה באופן שתוארה על ידי האחרון, הסיכויים להרשעת נתניהו בשוחד צנחו פלאים.
פרקליטו של נתניהו עו"ד בעז בן־צור ביסס את המסקנה שפגישת ההנחיה לא התקיימה כפי שפילבר תיאר אותה, על מידע שהיה כולו בידי רשויות החקירה והתביעה. אך על אף חולשת הראיות בחרה התביעה להגיש נגד נתניהו כתב אישום על שוחד. האם בפרקליטות ידעו כמה חלשות הראיות לשוחד אך בחרו להגיש את כתב האישום כפי שהוא, או שמא פשוט לא בחנו את הראיות מספיק לעומק? קשה לדעת. כך או כך, נראה שהפרקליטות העריכה שלעולם לא תגיע לשלב שיאלץ אותה להוכיח את סעיף השוחד. מדוע? משום שמטרת־העל הייתה פרישת נתניהו מהפוליטיקה, ובאותה עת העריכו הבכירים, כפי שהודה אלשיך בגלוי, שלשם כך די בכתב האישום עצמו. אין צורך להוכיח אותו בבית המשפט.
לא מדובר ברדיפה על רקע פוליטי במובן הצר של המילה. חלק ניכר מראשי המערכת באותה עת, דוגמת מנדלבליט ואלשיך, כלל לא היו אנשי שמאל, ודאי לא בהגדרה המקובלת. הניסיון להביא להדחת נתניהו החל לאחר שהחשדות הראשוניים שעלו בחקירת המשטרה גרמו להם להאמין שנתניהו הוא ראש ממשלה מושחת. לא מדובר בחשדות באוויר, אלא בצירוף חלקי מידע שיצרו יחד חשד חמור בכך שבין נתניהו לבני הזוג אלוביץ' (בעלי השליטה בקבוצת בזק באותם ימים) מתקיימים יחסי תן וקח מובהקים, כלומר שוחד: האלוביצ'ים נותנים לנתניהו יחס מועדף באתר וואלה שבשליטתם, ונתניהו מסייע להם בסוגיות רגולטוריות במשרד התקשורת. לצד של האלוביצ'ים היו הוכחות טובות, אך ראיה של ממש למעורבות נתניהו נמצאה רק בפגישת ההנחיה שהייתה או לא הייתה. בלעדיה נשענה התביעה על סברות והשערות.
המשטרה והפרקליטות היו יכולות לדעת שעצם קיומה של הפגישה מוטל בספק גדול, אך זה לא עניין אותן. באותו שלב, העיקר מבחינתן היה עצם הגשת כתב האישום, שיסלק מתפקידו את מי שהיה בעיניהן אדם מושחת שמשחית את המדינה. האפשרות שנתניהו ואלוביץ' כלל לא קיימו מערכת יחסים מושחתת אפילו לא עלתה בדעתם. ממילא כל האמצעים להפלת נתניהו היו כשרים, כולל הגשת כתב אישום שאינו אפוי די צורכו. כעת, לאחר שקונספציית ההתפטרות כשלה, התיק עצמו התחיל להתערער. ואולם את מחיר חוסר האחריות והגשת אישום בשוחד בכל מחיר, משלם הציבור הישראלי כולו בשנים של סערות בלתי פוסקות.