יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אליצפן רוזנברג

כתב, עורך, ופרשן כלכלי משנת 2005 בעיתונות הכללית והכלכלית

עצות שימושיות: הדרך הנכונה להשתמש בכרטיסי אשראי בטיסה לחו"ל

האם כדאי לפתוח חשבון מט"ח בבנק ולשלם בכרטיס אשראי ישירות משם? חשבון מט"ח אכן יחסוך את עמלות ההמרה, אבל בפועל זה לא תמיד משתלם

החופש הגדול כבר כאן, ומאות אלפי ישראלים צפויים לצאת בחודשיים הקרובים אל מעבר לים. לפני ששולפים את כרטיסי האשראי לרכישות בחו"ל, הנה כמה דברים שעשויים לחסוך לכם כסף וגם עוגמת נפש מיותרת.

איך אתם משלמים? בשנת 2022 הוציאו הישראלים 14 מיליארד שקל ברכישות פיזיות בכרטיסי אשראי בחו"ל. בחנויות רבות בחו"ל, בעת סליקת כרטיס האשראי מוצעת אפשרות לבחור את מטבע התשלום – אירו, דולר, מטבע מקומי אחר ולעיתים אפילו שקלים. כדאי לשים לב לפערים שעלולים להיווצר בבחירת מטבע התשלום. עמלת ההמרה שגובות חברות פיננסיות שונות המבצעות את ההמרה הזו עבור אותן חנויות, עלולה להיות גבוהה יותר מהעמלה שגובות חברות כרטיסי האשראי הישראליות. ככלל אצבע אפשר לומר שברוב המקרים תשלום במטבע המקומי יגרור עמלה זולה יותר.

מהי עמלת ההמרה שגובות חברות כרטיסי האשראי? העמלה בכרטיס נעה סביב 2.8%־3% מסכום העסקה. השיעורים הללו רלוונטיים להמרות ישירות מדולר או אירו. אולם כאשר העסקה נעשית במטבע אחר (כגון ליש"ט, פורינט הונגרי, באט תאילנדי וכו'), החברה ממירה קודם כול מאותו מטבע לדולר, ואז מדולר לשקל. ההמרה ממטבע זר אחד למטבע זר אחר נעשית על פי תעריפי חברות האשראי הבינלאומיות – מאסטרקארד וּויזה, בתוספת עוד עמלה קטנה בשיעור של כמה עשיריות האחוז. כדאי לדעת כי ישנם כרטיסי אשראי, בדרך כלל כאלו המשויכים למועדון לקוחות מסוים, המזכים בהנחה בעמלת המרת המט"ח, כמו מועדון "אשמורת", "הייטקזון" ואחרים. לעיתים חברות האשראי יוצאות במבצעי הוזלה בעמלה למשך זמן מוגבל, לעסקאות שנעשות בתקופת הקיץ.

האם כדאי לפתוח חשבון מט"ח בבנק ולשלם בכרטיס אשראי ישירות משם? חשבון מט"ח אכן יחסוך את עמלות ההמרה, אבל בפועל זה לא תמיד משתלם. משיכה מחשבון מסוג זה כדאית יותר רק אם כל התשלומים שתבצעו בחו"ל יהיו באותו מטבע שנקוב בחשבונכם. בפועל, זה לא קורה בדרך כלל. רובנו משלמים במקומות שונים בעולם במטבעות שונים, ובכל תשלום במטבע אחר תצטרכו גם לשלם עמלה על ההמרה. בנוסף, כדי "למלא" את חשבון הבנק ה"מט"חי" תצטרכו לרכוש מט"ח, ורכישה כזו כרוכה בשתי עמלות – הראשונה היא עמלת המרה (סביב 0.15%) והשנייה מגולמת בפער שבין השער היציג לשער שבו יימכר לכם המטבע (פער שיכול לנוע סביב כאחוז אחד). אם אין לכם הנחה משמעותית בעמלות הללו – הכדאיות הולכת ופוחתת. בכל מקרה, אם החלטתם לעשות זאת, הקפידו לדרוש מהבנק לשייך את כרטיס האשראי לחשבון המט"ח שבבעלותכם, אחרת חברת האשראי תמשיך להמיר את המטבע ותגבה עמלה.

ומה עם משיכת מזומן? משיכת מזומן בחו"ל באמצעות הכרטיס כרוכה בעמלה של כ־3.5% מסכום המשיכה, בנוסף לעמלה שגובה מפעיל הכספומט המקומי. גם כאשר משכתם מט"ח מחשבון מט"ח שיש לכם בבנק, בחלק מהמקרים ייתכן שתשלמו עמלה (אם כי בשיעור נמוך בהשוואה לעמלה הנגבית מחשבון שקלי).

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.