ההכנה לצום
שלושה ימים לפני הצום
נתחיל בשתיית מים, כ-10-12 כוסות ביום (לא בבת אחת) ככוס מדי שעה. עדיף גם להמנע ככל האפשר משתייה מתוקה, אשר בעיקר מגבירה את תחושת הצמא.
במקביל, נפחית בהדרגה משקאות המכילים קפאין (תה, קפה, קולה ומשקאות אנרגיה), היות והם מצמיאים ומעודדים איבוד נוזלים.
לפני הסעודה המפסקת
מומלץ לצרוך ארוחות קטנות במהלך היום, כל זאת במטרה ליצור מאגר פחמימות לשעת הצום.
סעודה מפסקת
השנה הסעודה המפסקת מתקיימת ביום רביעי, לפני השקיעה, ולפי ההלכה היא צריכה לכלול שני תבשילים, לא בהכרח בשריים.
ליצירת תחושת שובע לאורך זמן, מומלץ לדאוג לארוחה מאוזנת שתכלול:
1. פחמימות מורכבות – בעלות אינדקס גליקמי נמוך, שמתפרקות לאט, מספקות אנרגיה, ומעלות את הסוכר בצורה מתונה. למשל: אורז מלא, בורגול, קינואה, קטניות למיניהן (עדשים, שעועית, חומוס, אפונה) ולחם מדגנים מלאים.
2. ירקות – מומלץ לצרוך סלט ירקות ו/או ירקות חתוכים, על מנת להגביר צריכת הסיבים, שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ולצריכת הנוזלים הכוללת.
3. מנה חלבונית – מגבירה את תחושת השובע לאורך זמן, כגון: דג, ביצים וגבינות.
4. לקינוח – ישנה עדיפות לפרי וסוגי אגוזים (לא קלויים) על פני קינוחים מתוקים שיגרמו לנפילת סוכר ותחושת עייפות.
- למניעת תחושת כבדות ויצירת צורך מוגבר בנוזלים, לא מומלץ לאכול כמויות גדולות בארוחה.
- למניעת צימאון, מומלץ להימנע ממזון מתובל, חריף, מטוגן, שומני או מלוח. מעבר לכך, יש למעט ככל האפשר בתיבול במלח, אבקות מרק, רטבים בתבשילים ובסלטים ולהימנע מהגשת חמוצים, פיצוחים ורטבים עתירי נתרן בסעודה.
- רצוי לסיים לאכול כ-20 דקות לפני תחילת הצום ולהשאיר זמן לשתיית מים או תה צמחים.

בזמן הצום
יש להשתדל ולהימצא במקומות מוצלים או ממוזגים, ולשמור על מנוחה.
בסיום הצום
- מומלץ לפתוח בשתיית מים או תה מחליטות צמחיות ללא קפאין.
- ליד השתייה ניתן לאכול מאכל קל כגון פרי או פרוסת עוגה/עוגייה או קרקר עם גבינה 5%.
- מומלץ להמתין כחצי שעה לפני אכילת ארוחה קלה שתכיל סלט ירקות ו/או ירק מבושל, פחמימה (לחם מדגנים מלאים/פסטה מלאה/אורז/קינואה) ותוספת חלבון של דג או גבינות עד 5% שומן.
עבור חולי לב, סוכרת, כליות או מחלה כרונית אחרת – מומלץ להיוועץ ברופא ורב לפני תחילת הצום.