אהבה היא כנראה החומר שממנו ייצרו הכי הרבה שירים לאורך ההיסטוריה. משיר השירים של שלמה המלך ועד "טיל נפץ" של אייל לוי, הכמיהה לרגש עמוס הגוונים הוציאה ומוציאה אינספור יצירות. אנשים אוהבים שירים על אהבות, כאלה שנמצאות בשיא לבלובן, אלו שלא התממשו או שנבלו בחלוף הזמן – תת־ז'אנר של כל אלה הוא שירי חיפוש, כאלה שמדברים על הדרך אל הארץ המובטחת, שמלווים את הצועדים במסלול שאיש אינו יודע את סופו, את הלבבות המקווים גם כשאין מושא ברור לשאת אליו עיניים.
מכור לאהבה
מתוך התהומות השבורים שבהם היה שי צברי, הוא כתב את האגדה על הבחור שהיה מכור, לא לסיגריות ולא למתוקים – הוא היה רעב עד העצם לאהבה. אותו הלך אבוד עלה על כל הר ועבר כל נהר כדי למצוא את שליבו היה חסר כל כך, וכמו בסיפור החסידי "האוצר מתחת לגשר", אחרי מסע ארוך ומפרך הוא חזר הביתה, קרוב לייאוש מהמשימה הקיומית, הרים בעדינות את עיניו וראה אותה, נערה בודדת ואוהבת ניבטת מבעד לחלון.

אהובה הקטנה
חוץ מהרצון הפנימי של אהובה למצוא אהבה היא פשוט רוצה להיות כמו כולם, להיות חלק מההתרחשות, שגם לה מישהו ידאג וגם עליה מישהו יגן. באלבום "שדים" של איפה הילד, אופיר בן־עמי מתאר בדיוק מצמרר את החוויה של אותה אהובה הקטנה, "עם שם שכזה לך תמצא", שאף אחד לא בחר לשחק איתה ומתפללת שתבלע אותה האדמה.

ציפור זהב
לפני יותר ממאה שנה פרסם חיים נחמן ביאליק את שיר העם "בין נהר פרת לנהר חידקל". המילים של ביאליק, מתארות את הבקשה הכנה של אישה צעירה מציפור חולפת לתור בארץ אחר אהובה העלום ולספר לו שהכול מוכן לקראתו ושבכל לילה הלב שלה נקרע מגעגוע למי שעוד אפילו לא הכירה. מנגינות רבות הדהדו במשך השנים את המילים ובשנת 2013 גם איה כורם הלחינה אותן ברגישות וביופי.

שלח לי מלאך
לפעמים כל מה שאנחנו צריכים זה שליחים טובים שיובילו אותנו ללב שאוהב ומחכה לי ורוצה בי כל הזמן. השיר שכתב יובל בנאי והלחינו כל חברי משינה, זיכה את הלהקה בתואר הנחשק להקת השנה ובמהלך השנים קיבל גרסאות כיסוי מאמנים שונים. בפרויקט צו השעה אביתר בנאי סגר מעגל משפחתי וביצע מחדש את השיר של יובל ומאז מבצע אותו בהופעות.

אומיגאד
הסינגל הדי חדש של נונו מערבב את הקלפים של הבדידות עם פופ שמח וזה לא סתם, "בסוף אני לבד. אני חושבת שאם לא נצחק נבכה, אז עדיף לצחוק", היא אמרה עם צאת השיר. עם כל העטיפה הנונואית שלה היא לא מוותרת לרגע על הקולות המחלישים ועל המקומות הקשים, "קול בראשי אומר אפסה והקול השני אומר יאללה סע / סמטוחה שלמה ובבת אחת זה קשה לי אני רק בת אחת".

בדד
אחרי המילה הבודדה הזו כמעט מיותר לציין למה השיר שהפך לאחד משירי הדגל של המלך זהר ארגוב נכנס לקטגוריית שירי החיפוש. בדד, שכתב עמשי לוין והלחין עוזי מלמד, מבטא בלי שום פילטרים את אובדן הדרך והייאוש, את חוסר השליטה שמלווה את התהליך ואת היכולת המדהימה של הבדידות לצבוע בקדרות את כל תחומי החיים.

את חירותי
אפשר להתווכח האם הבחירה באהבה גוררת בהכרח פרידה מהחירות אבל קשה שלא לראות את המתח ביניהן. לבקשתה של חוה אלברשטיין תרגם יורם טהרלב את שירו של ז'ורז' מוסטקי. השיר נתן צלילים ומילים לדילמה הקשה של הרווק הנצחי שנע בין השבועה העיוורת להיות נאמן לעצמו ולחירותו הפראית והתובענית, לבין הכלא החם והטבעי אשר שמו אהבה.
