באחד מפרצי החום האחרונים של העונה המשובשת הזו, נטלתי יוזמה וניסיתי להכין משקה קר ומרענן משלי, בבית. ומכיוון שאני בכל זאת גר במזרח התיכון, נחתו עיניי על בקבוק ערק שישב בקרן זווית. המחשבון האלכוהולי התחיל לעבוד וניסיתי לדמיין מה אפשר לעשות איתו: למזוג לכוס עם קרח ונענע? פשטני מדי. לערבב עם לימונים ולימונדה? קצת חזק מדי אלכוהולית. לעשות ממנו קוקטייל? אני מוכן לשתות ערק, אבל הטעם קצת קשוח. ואז זה הכה בי: לאיטלקים יש הלימונצ'לו, ליקר אלכוהולי מתוק בטעם לימון, אז למה שלי לא יהיה ערק־צ'לו? אם תסלחו לי על שאילת השם.
כל מה שצריך כדי לחקות אותו אצלכם בבית זה בקבוק ערק, הרבה סוכר לבן וכעשרה לימונים.
ההכנה החלה בנפרד למרכיבים השונים: קודם כול קילפתי חמישה־שישה לימונים – רק את החלק החיצוני של הקליפה, בלי הלבן המריר. את הקליפות הכנסתי לצנצנת עם סוכר לבן, מספיק כדי שכל הקליפות יכוסו בסוכר. הצנצנת נשארה במקרר או בארון כשבערך פעם ביום ניערתי אותה. כעבור כמה ימים, הסוכר מיצה את השמנים האתריים ואת כל הטעם מקליפות הלימון. בינתיים קילפתי עוד שלושה לימונים, ואת הקליפות האלו הכנסתי לתוך בקבוק הערק ונתתי לתמהיל לשבת כמה ימים במקרר.
אחרי כמעט שבוע, הסוכר שבצנצנת החל להפוך לסירופ של ממש, עם ריח לימוני חזק (אם אתם לא בטוחים במרקם, תמיד אפשר להוסיף עוד לימון או עוד סוכר. אם אתם חסרי סבלנות תוסיפו מעט מים מינרליים). בינתיים מזגתי את הערק לתוך בקבוק אחר, וכאן התבצע האיחוד של שני המרכיבים במזיגה של הסירופ לתוך הערק. המהדרים יכולים להוסיף אפילו עוד קליפות טריות של לימון.
מה אומר לכם, אני נהניתי: הנוזל יצא צהוב בוהק, סמיך, מתוק אך גם לימוני ומרענן באותה מידה ובלי טעמים תעשייתיים. חיי המדף לא ארוכים כמו מוצר מפעל, אז אל תבנו עליו לתקופה ארוכה. אפשר לשתות אותו קר ובלי כלום, לערבב עם סודה ולקבל גזוז טעים או להשתמש כמרכיב בקוקטיילים. אני מקווה שתיהנו כמוני.
המלצות קנייה לעצלנים שבנו

ערק בטעמים – אוק&אש
המבשלה מתמחה בבירות ומכינה גם סיידרים אלכוהוליים. לאחרונה הוציאה ערק בטעמים לימונים, תפוזים ואשכוליות. התוצאה היא משקה פירותי מוגז מערק שמוכן במבשלה. אחוז האלכוהול נמוך, הרעננות גבוהה, והמתיקות מעודנת. הלימון חמוץ ומרענן, התפוז רך ומתוק והאשכולית מרירה ומתאימה לחובבי הפרי.

מגיע במארז של 10 יחידות, 120 ₪
יקב נטופה – לאטור אדום, 2021
לאטור היא סדרת הביניים של יקב נטופה. היין האדום בסדרה עשוי מבלנד של ענבי סירה ומורבדר, שלאחר התסיסה מועבר להתיישנות של 13 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. מיד בפתיחה של היין הארומות חזקות, אך לאחר זמן התחמצנות הן נפתחות ובפה היין מתאזן בגוף בינוני. הוא בהחלט עשוי היטב.
אדום יבש, 100 ₪