יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

מיכל גוטמן קרמר

מנחה בכירה במרכז מצמיחים, אשר עוסק בהפחתת אלימות וניכור ובחיזוק תחושת שייכות בכיתות

לקראת פתיחת שנת הלימודים: 10 דברים שחשוב לזכור ולעשות כהורים

ממש בקרוב הילדים שלנו יחזרו לבית הספר, ואנחנו? אנחנו רוצים שיהיה להם טוב. לפני שמתעסקים בהשלמת פערי למידה, שיעורי בית וציונים בואו נבחר כהורים ליישם ולהתמקד במה שחשוב באמת

1. מייצרים כיתה איכפתית

שאלו את הילדים שלכם על ילדים אחרים – יש ילד בכיתה שלך שאין לו עם מי לשחק בהפסקה? יש ילדה בכיתה שלך שמציקים לה לדעתך יותר מדי? היה מישהו שלא מצא עם מי לעשות את העבודה בחשבון? כך תעוררו מודעות ואמפתיה, ותבהירו להם שאתם מצפים מהם לשים לב לילדים אחרים.

2. אומרים לא לחרמות ודחייה חברתית

ימי הולדת, מסיבות כיתה, מדורה בל"ג בעומר – תמיד לשאול – כולם מוזמנים? יש מישהו שלא הוזמן? ראיתם ילד מהכיתה ברחוב? וודאו שהילדים שלכם אומרים שלום ולא מתעלמים. בקבוצה שלא תאפשר חרם – לא יהיה חרם. הורים, יש לנו את הכוח להשפיע ולעצור את התופעה הכואבת הזאת.

3. מפגינים מעורבות ברשת החברתית

בואו נשאל מדי פעם: איך האווירה אצלכם בוואטסאפ? יש יותר פרגונים או ירידות? יש ילדים שמתעלמים ולא עונים להם? בגיל צעיר – מומלץ לייצר החלטה בקרב הורי הכיתה על הכנסת נציג הורי לקבוצה הכיתתית ומניעת פתיחה של קבוצות נוספות.

4. שומרים על שיח מצמיח מול צוות בית הספר

אנחנו המודל לחיקוי עבור הילדים שלנו. אם ננהל בקבוצת הוואטסאפ של הורי הכיתה שיח מתלהם לגבי מורה, אם נדבר בצורה מזלזלת – המסר יעבור אליהם והנזק יהיה כפול. בנוסף להשפעה שלילית על היחס של הילדים לבית הספר, ילדינו ילמדו שתגובות פוגעניות הן לגיטימיות.

5. מפחיתים את המרוץ ל'מקובלות'

מעמד חברתי לא בהכרח מביא איתו אושר, פעמים רבות הוא מייצר לחץ ומגביר חשיפה לתוקפנות. השנה מדגישים בפני הילדים את החשיבות שבחברות טובה ותומכת.

6. מייצרים מודעות לחברויות מעצימות

חלק גדול מהתוקפנות שילדים חווים, מגיעה מתוך החברויות שלהם. חשוב שנעזור לילדים לפתח מודעות לגבי חברות מצמיחה שגורמת לי להרגיש טוב, לעומת חברות ש'מורידה' אותי.

7. מעודדים את הילדים להתנסות ולטעות

ילדים רבים נמנעים מלשאול שאלות או לבקש הסבר נוסף מהמורה בגלל החשש לטעות. המוטו שלנו הוא: לטעות = ללמוד.

8. שמים דגש על החוזקות של הילד/ה

יותר מאשר על החולשות שלו/ה, חשוב לתת דגש לחוזקות. בנוסף, חשוב שנוודא שגם צוות ההוראה מכיר את החוזקות של הילד שלנו ומעצים אותן.

9. מפרגנים לצוות

צוותי ההוראה מתמודדים עם כיתות עמוסות בתקופה מאתגרת. פעמים רבות יש לנו נטייה להתלונן בקול רם ודווקא את ההערכה והפרגון לשמור לעצמנו. כדאי שנזכור שפרגון ומילה טובה נחוצים ומייצרים תוצאות יותר מהערות וביקורת.

10. מייצרים תחושת משמעות

ילד שמרגיש משמעותי ושיש לו יכולת לעזור ולהשפיע על אחרים, מרגיש בטוח ומאושר יותר. התפקיד שלנו ההורים הוא לעזור לילדים שלנו לאתר את הנקודה המצמיחה שנמצאת בהם – במשפחה, בכיתה, במגרש או בחוג.

שתהיה שנת לימודים מוצלחת ומצמיחה לכולנו.

עמותת מצמיחים מתמחה בהפחתת תוקפנות בבתי הספר ויצירת שייכות ואכפתיות בכיתות. המרכז מעביר הרצאות להורים, סדנאות לילדים/ות והכשרות לאנשי חינוך

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.