יום שלישי, מרץ 25, 2025 | כ״ה באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

במסעדת השף "אולה" תמצאו את כל החבילה התל–אביבית

 במסעדת השף "אולה" תמצאו את כל החבילה התל–אביבית: מנות מעניינות, אווירה תוססת ותמחור מוגזם

אורן אסידו, בוגר "משחקי השף" ומסעדות קבוצת מחניודה, כבר צבר לעצמו שם של שף אמיץ שלא מפחד להתנסות ולשחק עם חומרי גלם וטכניקות בישול. לאחרונה המסעדה המוערכת שלו "אולה" הפכה לכשרה וכפי שקורה בכל פעם שמסעדה בעלת פרופיל גבוה עושה זאת, ודאי באקלים הנוכחי, המהלך גרר גל של תגובות מפרגנות וכועסות כאחד.
אולה שוכנת במבנה טמפלרי יפהפה שעבר שימור, בתפר שבין נווה צדק לפלורנטין בתל־אביב. שימו לב שלא להתבלבל עם מסעדת "אולה אולה" החלבית, שכבר כתבנו עליה בעבר, ששוכנת בשוק הכרמל.החיבור שבין מסורת למודרנה מאפיין גם את המטבח של אסידו, שמתבסס על שורשיו שלו ועל הקו שמחבר בין דרום ספרד לצפון אפריקה. גם הפסקול של המקום אקלקטי וכולל גם יציאות של מסיבת כיתה מהניינטיז דוגמת שירי שב"ק ס' שלא שרדו את מבחן הזמן בעידן ה"מי־טו". בכל מקרה, אם אתם מאלו שמתקשים לשוחח על רקע ווליום חזק, מוטב שתתמקמו ברחבת הכניסה.פתחנו עם פלוט ירושלמי, כלומר בייגלה ירושלמי בפלצנות, שהיה חביב וכך גם שלושת מטבלי המטבוחה, החריפים והחצילים באריסה שליוו אותו. הפתיח הנוסף היה בטטה קסבייה, כלומר ארטישוק ירושלמי במרוקאית, שנצלה היטב והוגש מעל קרם שורשים אבל לא היה מספיק עמוק בטעמים, ודאי לא כאלו שאפשר להוציא מהירק המיוחד הזה.

משם המשכנו לכמה מנות ביניים, שלמען האמת סקרנו אותנו יותר מהעיקריות. הראשון היה טרטר דג, אינטיאס במקרה דנן. תערובת הדג הנא עם ירוקים וצנוניות הוגשה מעל עוגיית ביסקוויט ארוכה, צרה ומתקתקה (ריפ'עת) שנחה מעל צלחת עם גספצ'ו עגבניות חמצמץ עד חרפרף בכתום עז והייתה מנה מקורית, מרתקת וטעימה במיוחד. אחריו עלה ובא נתח קצבים בשרני ומצוין עם סיומת חריפה, טחינת הר ברכה שעל טיבה אין עוררין (לא ייאמן כמה שהמותג הזה הפך להיות בן־בית בכל מסעדת שף) וחלה שרופה בקצוות בקטע מודע לעצמו. משם המשכנו לברוסקה לשון: שתי פרוסות לחם קלויות ומעליהן נתחי לשון צרובים באיולי שום, בצל מקורמל ומיני עלים. הלחם ספח את כל השומן והטעמים, מה שיצר שילוב מענג של פציחות וספוגיות, הבשר היה רך־רך־רך ובסך הכול מדובר באחת המנות המוצלחות שטעמנו לאחרונה, ואיזה כיף לפגוש נתח לא פופולרי מוצא את דרכו לתפריט ועוד בביצוע כה מצטיין.

מהעיקריות דגמנו את צלעות הטלה שהרשימו בצלחת והיו טעימות ושמנוניות כדבעי, אבל איכשהו המנה הזו תמיד מאכזבת בפועל, כשאתה נתקל ביחס הבשר-עצם של הנתח, וגם עלי הבוקצ'וי שליוו אותו ברוטב צ'ימיצורי זעתר לא הותירו חותם משמעותי.

בגזרת הקינוחים ויתרנו על מרק אקזוטי שהוא למעשה סורבה ופירות חתוכים (יש גם בבית, תודה) והלכנו על פאי לימון מפורק. כמקובל בגימיק ה"מפורק", שהפך לחביב הקונדיטורים, לקחו את המרכיבים של פאי הלימון הקלאסי והנדסו אותם מחדש על הצלחת. הבעיה הייתה שבבסיסם הם לא היו מוצלחים: הקרם היה חמצמץ מדי, הקראמבל התפורר עוד לפני שעלה על הכפית וסורבה התות היה סתמי. גם ההגשה הזכירה יותר קינוח בקפולסקי מאשר מטבח מוקפד. הקינוח השני היה מוצלח יותר – קרמו שוקולד עשיר שנח בתוך קציפת חלווה מתקתקה. הבעיה שאחרי שתי דקות בחום ובלחות של מישור החוף כל העסק הפך לנוזלי מדי.

אולה היא מסעדת שף תל־אביבית עכשווית שעונה על כל הפרמטרים של ההגדרה הזו: מנות מעניינות (ברובן), אווירה תוססת ותמחור שמזכיר כי מדובר באחת הערים הכיפיות, אך גם היקרות בעולם.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.