ארבע שנים אחרי שהחלו השיחות בין גרמניה לישראל למכירת מערכת חץ 3, לפני זמן קצר נחתמה העסקה באופן רשמי בברלין בירת גרמניה. מי שייצג את ממשלת ישראל בטקס החתימה הוא שר הביטחון יואב גלנט, יחד עם יו״ר התעשייה האווירית עמיר פרץ ומנכ״ל החברה בועז לוי.
78 שנים אחרי השואה, ישראל מוכרת לגרמניה מערכת נשק שנועדה להגן על אזרחים גרמנים מטילים. המערכת פותחה עם האמריקנים ומכירתה דרשה הסכם של ארצות הברית. לאחר למעלה מ-30 שנה של עבודה ופיתוח, הושלמה העסקה שתניב הכנסה של כ-14 מיליארד שקלים. באופן חריג, ישראל התחייבה כי המערכת תשווק לגרמניה באותה תצורה כפי שהיא קיימת בישראל. משמעות הדבר היא כי 50% מהפריטים ייוצרו על ידי האמריקנים בחברת הבית של התעשייה האווירית, שנקראת "STARK”.

אין ספק כי ללא תמיכה של הממשל האמריקני, סוכנות ההגנה מטילים, הפנטגון, מחלקת המדינה והקונגרס האמריקני – העסקה לא הייתה יוצאת אל הפועל. כל הצדדים התחייבו כי לא תהיה פגיעה במערכות הישראליות, בייצור, באספקה ובפיתוח הישראלי. הגרמנים יקבלו מערכת ראשונה להתנסות ראשונית כבר בשנת 2025.
מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי סיפר למקור ראשון כי ״זהו אירוע מרגש למדינת ישראל, למשרד הביטחון ולתעשייה האווירית. תוכנית מאוד משמעותית שכל עיקרה להגן מפני טילים בליסטיים. צריך לזכור פה שמדינת ישראל הייתה המדינה הראשונה בעולם שנענתה לאתגר של האמריקנים אי שם בשנות ה-80, שבאו ואמרו 'אנחנו רוצים לדעת איך מיירטים טיל תוקף'. התעשייה האווירית באה עם רעיון – 'בואו ניירט טיל דרך טיל'. זה היה רעיון פורץ דרך שהוביל אותנו לנקודה בה אנחנו נמצאים היום״.

לוי הוסיף כי ״עברנו דרך חץ 1 – שהוכיח את הקונספט, עברנו דרך חץ 2 – שהוא ליבת מערכת הנשק הקיימת במדינת ישראל, והגענו למערכת חץ 3 שמאפשרת יירוט טילים בחלל בגובה רב ומאפשרת לנו יותר מהזדמנות יירוט אחת, כך שאנחנו יודעים לטפל במרחב האיומים שנמצא אצלנו״.
לשאלה כמה משקל יש למלחמה בין אוקראינה לרוסיה על עסקאות כאלו, גם בהווה וגם בעתיד, אמר בועז לוי כי ״אין ספק שמה שקורה היום באירופה מגביר ומעצים את הדרישה להגנה מפני טילים. הדרישה הגרמנית היא להשתמש במערכת כמו שהיא, כלומר דמיון מלא למערכת הישראלית. זהו דבר שגוזר מהתעשייה האווירית עבודה דומה למה שעשינו בחיל האוויר הישראלי והפעלה של כל קבלני המשנה בישראל וארצות הברית כדי לייצר את המערכת״.
אי אפשר היה שלא להתרגש כאשר שר הביטחון יואב גלנט, בן לניצולת השואה פרומה גלנט ז״ל, הניח הבוקר (ה') זר באנדרטה לזכר לוחמי גרמניה השייכים לצבא נאט״ו, רגע לפני החתימה ההיסטורית על עסקת מכירת מערכת חץ 3 לגרמנים.
לצד ההתרגשות, שר הביטחון שוחח בארבע עיניים עם מקבילו הגרמני, השר בוריס פיסטוריוס, ואמר לו כי ״80 שנים מאז מלחמת העולם השנייה, ישראל וגרמניה משלבות ידיים בבניית עתיד בטוח יותר לשני העמים״.

גם הנושא האיראני עלה על השולחן במהלך השיחה, וגלנט הביע דאגה לגבי אמברגו הטילים על איראן הצפוי לפוג בחודש הבא והזהיר: ״המל"טים האיראניים שהורגים אזרחים חפים מפשע ברחבי העולם, הם רק הפרומו למה שנראה אם אמברגו הטילים על איראן יפוג בעוד חודש״. גלנט הוסיף כי ״לאיראן יהיה חופש פעולה להפיץ טילים מתקדמים, כל זאת לצד המרוץ להשגת נשק גרעיני צבאי. למול התוקפנות האיראנית, על הקהילה הבינלאומית לבצע פעולות משמעותיות״.
השר גלנט התייחס גם לעסקת הנורמליזציה והרצון של סעודיה לגרעין: ״אני באופן אישי, ויחד עם מערכת הביטחון, עוסקים בנושא הזה ואנחנו יודעים דבר אחד: שלום ונורמליזציה עם סעודיה זה דבר מבורך. נעשה מאמץ לגדר את הסיכונים ונוודא שאנחנו הולכים למקום הנכון והאחראי. כל התהליכים יגיעו לראשי מערכת הביטחון במוסד ובוועדה לאנרגיה אטומית ובצה״ל והכל יתנקז אחרי תשובת מערכת הביטחון שתיקח בחשבון את הפוטנציאל הגדול של העסקה ואת גידור הסיכונים. אחרי שנגבש עמדה נביא אותה בפני ראש הממשלה והקבינט. אני חושב שאנחנו צריכים לעשות כל מאמץ על מנת למצות את הפוטנציאל של העסקה הזו״.
מיד לאחר הפגישה בארבע העיניים, התקיים טקס חתימה על מסמך הבנות ולאחריו טקס חתימה על עסקת הנשק הגדולה שתניב לישראל הכנסה של 14 מיליארד שקלים.