"פיגועי 11 בספטמבר של ישראל", כך הכריזו אתמול (שבת) הכותרות באתרים בינלאומיים בולטים בתגובה למתקפת הטרור הרצחנית של חמאס בדרום שבה נרצחו מאות, נפצעו אלפים ונחטפו עשרות אל רצועת עזה.
גם היום, המלחמה בין חמאס לישראל כבשה את כותרות אתרי החדשות המערביים, שפרסמו מאמרי דעות, הסברונים וכתבות מתגלגלות על המצב – רובן יחסית אוהדות לישראל. הקרדיט, כך נראה, הולך לחמאס, שטרח לפרסם סרטוני סנאף ותמונות מזעזעות אחרות בגאווה והתפאר בהצלחה הרבה ברצח ובהתעללות בחפים מפשע.
"ישראל מזהירה מפני מלחמה ארוכה בזמן שהיא פועלת לגרש לוחמים", מכריזה הכותרת הראשית של הניו-יורק טיימס. הכתבות שלו אומנם מסרבות להשתמש במינוח "מחבלים" (כמו רוב העיתונות המיינסטרימית במערב בשנים האחרונות), אך רוב הסיקור כן העביר בבירור את הנרטיב: חמאס ביצע מתקפת טרור אכזרית, ישראל מגיבה.
בוושינגטון פוסט גם התמקדו בצעדים הבאים: "נתניהו מזהיר מפני מלחמה ארוכה עם חמאס; חילופי אש בין חיזבאללה לישראל". אולם בדומה לטיימס ולאתרים אחרים, גם בהסברון שפרסם הפוסט, תיאור המצב בשטח היה "ניטרלי" באופן מזוויע. לאחר שהובאו בהרחבה הטענות של חמאס שמצדיקות את הפיגועים הרצחניים, מביאים כתבי הוושינגטון פוסט מתונים "יבשים" שמספרים על פלסטינים ש"נהרגו על ידי חיילים ומתנחלים ישראלים" בשנה האחרונה, בלי להזכיר שרוב המוחלט של המקרים מדובר במחבלים ובמסייעים לטרור.
במחוזות מעט ימניים יותר ברשת, הוול סטריט ג'ורנל דווקא היה אינטרוספקטיבי: "אחרי המתקפה של חמאס, ישראל מנסה לברר היכן היא נכשלה". הידיעות כאן חיוביות בהרבה כלפי ישראל, והג'ורנל מציין בבולטות את פשעי המלחמה שביצע חמאס ומדווח מנקודת מבט ימנית-אמריקנית-פרו-ישראלית מובהקת. כך גם הניו-יורק פוסט, שבדרכו המעט צהובה יותר מסקר את הנעשה בזעזוע ובדבקות מוחלטת בצד הישראלי.
באופן לא מאוד מפתיע, המצב שונה בתקשורת הבריטית, שברובה אנטי-ישראלית הרבה יותר: ה-BBC פרסם כותרות אנמיות בסגנון "ישראל בקרבות ירי עם לוחמים סמוך לעזה בזמן שהפלישה ממשיכה". כך גם הגרדיאן, שכתב על "ישראל ופלסטין" מנקודת מבט שוויונית באופן מטריד.
נראה ברור בשלב הזה שחמאס, בצימאון הדם הציבורי שלו, פגע באופן קשה בקרדיט הבינלאומי שאולי עוד החזיק בו, אבל לגופי תקשורת ופוליטיקאים מערביים ישנה יכולת מדהימה להתעלם מהאמת ומהעובדות ולדבוק בקו "הנכון". ימים יגידו כיצד התקשורת תדבר על המלחמה בעוד שבוע, או חודש.