יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user
צילום: אריק סולטן

אסף גבור

כתב לענייני ערבים ופלסטינים. בעל תואר ראשון בכלכלה ולוגיסטיקה ותואר שני ביחסים בינלאומיים ומזרח תיכון באוניברסיטת בר אילן

במלחמת התודעה של חמאס האוכלוסייה האזרחית במקום אחרון

בחמאס מנהלים מלחמת תודעה בזמן שהם מונעים מתושביהם להתפנות לדרום הרצועה

בארגון הטרור חמאס מתאמצים לנהל לחימה תודעתית במישורים שונים לנגד עיני זירה הבינלאומית, במטרה להפסיק את זרם האבדות מהארגון, בעוד הם ממשיכים לנהל לחימה בשטח.

המישור הראשון מוצג כ- "מצוקה ההומניטארית". במסגרת דיווחים כוזבים שיוצאים מעזה, נאמר שמחלקות שלמות בבתי חולים אינן מתפקדות בשל מצוקה בחשמל, כאשר בפועל הן ממשיכות לפעול כרגיל. ניתן לחזות בהוכחה לכך ממש ברקע שידורי אל-ג'זירה, שהקרינו סרטון שערך חמאס אשא כביכול מציג פגיעה בכוחות צה"ל, בו נראים המונים חוגגים בבית החולים שיפא בכבודו בעצמו, בזמן שהוא מואר.

 

התמונות מבתי הספר ובתי החולים המוארים, כמו גם הטרקטורים המונעים בדלק שממשיכים לפנות את ההריסות, האמבולנסים והמכוניות הפרטיות, מבהירות כי מצב הדלק ברצועה סביר למרות קריאות חמאס. משמע ארגון הטרור הוא זה שמנתב את הדלקים לגורמים השונים, עם עדיפות ברורה לשימור יכולתו הצבאית אל מול האוכלוסייה האזרחית ובתי החולים

מישור נוסף שבו משקיע חמאס מאמץ לא קטן הינו שימוש בשבויים ובנעדרים כקלף מיקוח. ארגון הטרור משתמש באמירות הנעות על ציר של לוחמה פסיכולוגית וטענות על פגיעה בשבויינו, כל זאת כדי לייצר לחץ מצד הציבור הישראלי על מקבלי ההחלטות שיובילו לעסקאות חפוזות ולהפסקת האש.

במישור השלישי חמאס מתרכז בהאדרת פעולותיו הצבאיות נגד צה"ל, תוך כדי הפרזה בכמות הנפגעים מצדינו. כדי לגייס את דעת הקהל העולמית, חמאס מרבה להשתמש בצילומים של ילדים בנוסף למילה טבח שהפכה מכבר למטבע לשון  צלם לכל תקיפה ישראלית באשר היא.

בינתיים ישראל ממשיכים במאמצים לשנע את האוכלוסייה העזתית לדרום הרצועה ולייצר מסדרון הומניטארי שיאפשר מעבר ברגל ובאמצעות רכבים. כרגע רק בודדים עברו בו, ועל פי הערכות, כמה מאות אלפי תושבים עזתיים עדיין לא התפנו לדרום היות וחמאס מקפיד למנוע מהם זאת, והיות ובצפון הרצועה ככל הנראה מרוכזים כוחותיו. כלומר, כרגע התושבים מרוכזים בבתי חולים ובבתי הספר של אונר"א.

בדרום הרצועה מתנהלת שיגרה יחסית הכוללת מזון, מים, מחסה, כמו גם יכולת תקשורת ואינטרנט. למרות פתיחת המעבר המצרי לחולים, והנכונות לקבלם לטיפול בבית החולים השדה שהוקם על אדמת רפיח, בודדים של חולים אכן יצאו מהרצועה לקבל טיפול רפואי. במעבר המצרי דיווחו על עשרות בלבד.

יש לציין כי מנגנון הסיוע שנכנס לרצועה ממצרים, נמצא תחת פיקוח ישראלי והוא עובר בידוק מלא לפני כניסתו ומסירתו לידי ארגונים בינלאומיים ואונר"א. עד כה נכנסו לרצועה מים, מזון וציוד רפואי, כמו גם ציוד לבניית אוהלים לתחילת הקמת בתי חולים שדה בדרום הרצועה.

על פי הצהרות הממשלה דלק לא ייכנס, ועד כה האפשרות להפוגה הומניטארית זוכה למענה שלילי מצדינו.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.