חודש עבר מאז שחמישה מחברי "המחנה הממלכתי" הפכו לשרים בממשלת האחדות הלאומית.
יו"ר המפלגה השר גנץ הספיק בחודש האחרון לסייר במוקדים בצפון ובדרום, בקיבוץ מפלסים ובקיבוץ גבים, בביה"ח ברזילי באשקלון ובחמ"ל העירוני בשדרות. נפגש עם ראשי ערים בעוטף עזה ובצפון, ביקר חיילים בבסיס צאלים ובפיקוד מרכז ביהודה ושמרון. הגיע לחזק את תושבי זיקים ונתיב העשרה הנמצאים במלון מעלה החמישה ואת מפוני קיבוץ בארי, כיסופים וחברי קיבוצים נוספים השוהים במלונות ים המלח.
הוא שוחח עם אנשי הממשל מארה"ב, קנצלר גרמניה אולף שולץ, נשיא צרפת עמנואל מקרון ובכירים ממדינות נוספות בעולם. מצד אחד מברך שרים בממשלה, כמו יריב לוין על ההחלטה לכנס את הוועדה לבחירת שופטים, מנגד תוקף את "האמירה המופקרת, המיותרת וחסרת האחריות", שלדבריו אמר השר עמיחי אליהו. יחד עם זאת, בשבועות הללו, משימה אחת לא התקיימה, לצרף את יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן לממשלה, לאחר שבירך כבר על הצטרפותו.
האמירה המופקרת, המיותרת וחסרת האחריות של השר אליהו פוגעת בדרכה ובערכיה של ישראל, גורמת לנזק מדיני כבד, והחמור מכל – היא מוסיפה לכאב משפחות החטופים מבית.
אבן שזרק טיפש לבאר, גם אלף חכמים לא יצליחו להוציא.
— בני גנץ – Benny Gantz (@gantzbe) November 5, 2023
הסיורים, הביקורים, השיחות, אלו דברים טובים ומשמעותיים, אבל האירוע שאפשר להגיד שמבטא מבחינתו את תפקידו בימים אלו התרחש במוצאי שבת, כשהתייצב להצהרה משותפת עם ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון גלנט, אולי התמונה שבשבילה נכנס לממשלה. קודם כל כדי להציג חזית אחידה לאויבנו מסביב, בטח כשהלחצים מתגברים מול הדיווחים על עסקת שבויים וההשפעות על החברה הישראלית, רואה בשמירה על החוסן תפקיד משמעותי.
נדמה שגנץ מצא חזרה את מקומו בספסלי הממשלה, מציג חזית מלחמתית אחידה עם גלנט ובכירי הצבא, בעוד נגד נתניהו הוציא פעמיים בחודש האחרון גינויים לדבריו שלא מצאו חן בעיניו ופגעו באווירה הממלכתית אותה הוא מנסה להביא, אך סך הכל משדרים השניים עסקים עניינים ומקצועיים.
כאשר מדובר בשותפות חירום כפי שנוהג להגיד גנץ, ולא בשותפות פוליטית, אפשר להגיד שגם חודש אחרי, הסיטואציה בה המפלגה חברה בקואליציה מעט מורכבת, אך כבר פחות מרוחקת. גנץ כחבר קבינט ואייזנקוט כמשקיף, נמצאים בקבינט המלחמה המצומצם, ושלושה אחרים, חילי טרופר, גדעון סער ויפעת שאשא ביטון בקבינט המדיני בטחוני, משתתפים, מי יותר ומי פחות, בדיונים האסטרטגיים, שותפים בקבלת החלטות משמעותיות ודרמטיות ומסתובבים כנציגי הממשלה ברחבי הארץ.
המצב הנוכחי הקיים כרגע בכנסת בו כל הצעות החוק הנוגעות כעת למלחמה שעוברות במליאת הכנסת נעשות בהסכמה, ובדיונים בוועדות השונות מתקבלות החלטות כמעט פה אחד הופכות את הסיטואציה לפשוטה יותר בין חברי הסיעה. כל עוד המלחמה תתארך, סביר להניח כי גם ההחלטות אותן יידרשו לקבל יגדלו ויתעמקו, ואולי אף יראו כי טוב ויתרחבו לנושאים השנויים במחלוקת, או אז יהיה המבחן האמיתי של שותפות החירום הלאומית.