"אהלן, שמי ג'ואן ואני נשיאת בית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. רגע לפני שניגש לדיון בתביעה שהגישה דרום אפריקה נגד ישראל בטענה שהיא מבצעת רצח עם בעזה, חשבתי שיהיה נכון לעשות מעגל היכרות בינינו, השופטים. בואו נתחיל בסבב שבו כל אחד יספר קצת על המדינה שממנה הוא מגיע. נתחיל עם נציג התובעת, כבוד השופט דיקנג מוסנקה מדרום אפריקה".
"הי כולם, אני מדרום אפריקה, מדינה יפה ומסבירת פנים שבה היה לנו משטר אפרטהייד שדיכא ורצח שחורים במשך כמעט ארבעים שנה. ב־1976, לדוגמה, סטודנטים בעיר סווטו החלו למחות ברחובות כנגד המשטר והמשטרה הגיבה באלימות רצחנית עם כ־700 הרוגים מקרב המוחים. עוד לפני כן ב־1960 התעמתו שוטרים עם מפגינים בעיירת השחורים שארפוויל והרגו 69 מהם. יש עוד הרבה מה לספר אבל יש עוד שופטים אז אסיים כאן בשלב זה".
"אני קיריל גבורגיאן מרוסיה, מדינה שלווה בסך הכל, שלא פולשת למדינות שכנות, נניח לאוקראינה או לצ'צ'ניה או לגיאורגיה וגם אין לנו שום כוונות להשתלט על פינלנד. שמח להיות כאן".
"אני פטר טומקה מסלובקיה. המדינה שלי אוהבת כל אדם באשר הוא, חוץ מאיזה קטע אחד בהיסטוריה. ב־1938 תעמולה ממלכתית סלובקית החלה להאשים את היהודים בהפסדים הטריטוריאליים שלנו להונגריה. היהודים נרדפו על ידינו, רכושם הוחרם ועסקיהם נסגרו. הם הפכו לעניים, מה שאפשר לממשלה לגייס אותם לעבודות כפייה. ב־1941 ניהלנו משא ומתן עם גרמניה הנאצית לגירוש המוני של יהודים לפולין, ואכן שנה לאחר מכן גירשנו כמעט 60 אלף מהם לאושוויץ. פרט טריוויה: ממשלת סלובקיה ארגנה את הסעת היהודים לאושוויץ ואפילו שילמה 500 רייכסמארק על כל יהודי שגורש".
"שלום לכולם, ממש נחמד לשמוע את כולכם, מקווה שאעמוד בסטנדרט. שמי רוני אברהם, אני מצרפת, ולמרות שזה נשמע כאילו אני סטודנט לכלכלה במכללת אריאל אז שתדעו שלא. יש לי הרבה ביקורת על ישראל אז אל תחששו ממני. ובכן, צרפת כידוע היא מדינה שוחרת שלום ושיחסה למיעוטים מכבד ואוהב. כלומר חוץ מהתקופה הקצרה מ־1534 עד היום, שבה אנחנו כובשים מקומות שלא שייכים לנו, מחזיקים בהם ועושים עם התושבים שם בערך מה שבא לנו. כולכם ודאי מכירים את התקופה שבה כבשנו והחזקנו ביד ברזל ברוב מערב, מרכז וצפון אפריקה; אבל אולי לא כולכם יודעים שעד היום אנחנו שולטים בכוח הזרוע באיים בצפון האוקיינוס האטלנטי, באיים הקריביים, באוקיינוס ההודי, בדרום האוקיינוס השקט ובאוקיינוס הדרומי. אה, וגם באמריקה יש לנו נוכחות – גיאנה הצרפתית. מצפה לדיון אתכם!".
"מה המצב, אני השופט מוחמד בנונה ממרוקו. אני מזמין אתכם לבקר מתישהו באחד המקומות הכי יפים שיש לנו – סהרה המערבית. מדובר בחבל ארץ שסיפחנו אלינו למרות התנגדות האו"ם, ובשלב מסוים אחרי שארגון גרילה בשם חזית הפוליסריו, דרש עצמאות והגזים יותר מדי, חיל האוויר שלנו השתמש בפצצות נפאלם וזרחן לבן לתקיפת מחנות הפליטים שם. בואו נעשה צדק".
"הי, אני עבדלקאווי אחמד יוסוף מסומליה, אני אצטנע ואגיד שאצלנו בסומליה בעיקר עסוקים בלהרוג אחד את השני. לדוגמה, במהלך מלחמת האזרחים שהתחילה עוד בסבנטיז נפגעה עיר הבירה של סומלילנד – זה מסובך אצלנו, אל תשאלו – כתוצאה מהפצצות מן האוויר של ממשלת סומליה, ו־50 אלף אזרחים נהרגו".
"שלום לכולם, אני שיו הנג'ין מסין, ויש לי רק מילה אחת להגיד כי הזמן קצר: אויגורים".
"אוקיי, זה היה מהיר אז אזרום. אני הילרי צ'רלסוורת' מאוסטרליה, וגם אני אסכם במילה אחת: אבוריג'ינים".
"אני ג'וליה סבוטינדה מאוגנדה, ולי יש משהו עדכני הרבה יותר להתגאות בו: לפני פחות משנה נשיא אוגנדה חתם על חוק שמאפשר לגזור עונש מוות על להט"בים. אז זכויות אדם וזכויות מיעוטים זה לגמרי הפורטה שלנו".
"סליחה שאני מתפרץ, שמי ליפטון רובינסון מג'מייקה, אבל עם כל הכבוד בכל הקשור לרדיפת להט"ב המדינה שלי הוגדרה עד לא מכבר כעוינת ביותר ללהט"ב וטרנסג'נדרים בחצי הכדור המערבי. המקור העיקרי של ההומופוביה אצלנו נעוץ בחוק בן כמעט 150 שנה".
"אני דלוויר באנדארי השופט ההודי. גם אצלנו זכויות אדם הן חשובות ביותר, ומבחינתנו אדם הוא אדם הוא אדם. אלא אם כן הוא שייך לקאסטה חברתית אחרת משלי, ואז אוי ואבוי אם מישהו יעז להתחתן עם קרובי משפחתי, או שיהיה איזה מגע כלשהו ביניהם".
"אני השופט נוואף סלאם מלבנון, וכפי שאתם יכולים להבין משם משפחתי שבתרגום משמעו 'שלום', אני חלק מהעולם הערבי שרק שואף לשלום – פנימי וחיצוני. יאללה, בואו נתקע כבר את הציונים הארורים".
"אני גאורג נולטה מגרמניה, אני חושב שכל מילה נוספת תהיה מיותרת".
"אני יוג'י איוואסאווה מיפן, מדינה שהפסיקה לרצוח אנשים בכמויות מסחריות רק אחרי הטלת שתי פצצות אטום. אני לגמרי מרגיש כשיר ונוח לשפוט בדיון על רצח עם".
"ואני לאונרדו נמר קאלדיירה ברנט מברזיל. ועד שאמרתי את כל השם המלא שהעניקו לי הוריי, נראה לי שנגמר לנו הזמן. בואו נתחיל את הדיון, יש לנו פה מקרה של רצח עם חסר תקדים לשפוט".