בחיפוש אחר החלבון הכי טעים שקיים אני תמיד פונה לדגים, ובמיוחד לסלמון. גם ככה אנחנו אוכלים סלמון בערך פעם בשבוע לארוחת ערב, כי הוא מילת קוד לאוכל שכולם אוהבים, ותמיד הכול מתחסל עד הפירור האחרון (ליתר דיוק, יש אצלנו מריבות על הפירור האחרון).בדרך כלל אני מאלתרת מרינדה על בסיס סויה ומייפל, וכעת אני מוצאת את עצמי מגווונת ומנסה מתכונים יותר מעניינים. אם כי, בינינו, סלמון הוא דג כל כך טעים שלא צריך להשקיע יותר מדי בהכנה שלו, ובכל זאת השקעתי.
הישראלים אוהבים סלמון. 80 טון סלמון טרי מוטסים מדי שבוע מסקנדינביה לישראל. לכן ברור לי שאם כבר קניתם סלמון לשבת, מן הסתם יש לכם מתכון קבוע משלכם בבית, ובכל זאת אני מציעה לכם שלושה רעיונות חדשים לפנקס המתכונים.
סלמון במעטפת פילו
כשרציתי להכין את הסלמון, בצק הפילו קרץ לי מהמדף וחשבתי, למה לא בעצם? הייתם צריכים לראות את הילדים שלי כשהם ראו את המנה הזאת- מבחינתם זה חלום שמתגשם

מרכיבים
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל
1 כף שמן שומשום
1 כפית ג'ינג׳ר מגורר
3 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
שמן זית להברשה
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־190 מעלות.
2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה.
3. מניחים את הסלמון בתבנית או מגש ומוזגים עליו את המרינדה, כך שיהיה כולו מתובל.
4. מניחים שני עלי פילו על משטח העבודה ומשמנים בעזרת ספריי שמן ביניהם ועליהם. אפשר גם עם מברשת סיליקון.
5. בעזרת מספריים חוצים את הפילו לאורך, כך שנוצרים שני פסים ארוכים.
6. מניחים קוביית סלמון בחלקו התחתון של כל פס, מגלגלים את הסלמון בפילו ומהדקים לצורת מעטפה.
7. מניחים את כל המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית בנדיבות.
8. אופים 25 דקות ומגישים חם עם לימון ורוטב סויה.
סלמון בקארי וחמאת בוטנים
אוהבי הקארי נפגשים עם מעריצי חמאת בוטנים למסיבה

מרכיבים
לרוטב
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין קארי צהוב
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כוסברה טחונה
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף רסק עגבניות
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בעזרת מטרפה לרוטב אחיד וחלק.
2. מחממים שמן זית במחבת נון־סטיק גדולה וצורבים את הסלמון משני צדדיו עד שישחים.
3. מוזגים את הרוטב על הסלמון, מערבבים בעדינות כך שכל קוביות הסלמון יהיו עטופות ברוטב.
4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחד כ־5 דקות או עד שהסלמון מוכן (פותחים כדי לבדוק).
מגישים חם, עם אורז.
סלמון ברוטב חרדל ודבש

מרכיבים
לרוטב
4 כפות שמן זית
3 כפות דבש
2 כפיות חרדל
3 שיני שום
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על הסלמון מכל הצדדים.
4. אופים 16־18 דקות עד שהסלמון מוכן.
מגישים חם, עם אורז.