שבת, מרץ 15, 2025 | ט״ו באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אפרת ליכטנשטט

כותבת את מדור האוכל במקור ראשון. צלמת אוכל ובעלת הבלוג ״אז מה את עושה כל היום?״ אוהבת לאכול, לבשל ולצלם - לא בהכרח בסדר הזה

בפילו, בקארי או בדבש: מתכונים לדג סלמון מושלם

אין דג שקל וכיף יותר להכין ולאכול מסלמון, הוא פשוט מושלם בכל צורה

הילדים התחילו להיכנס לעניין של כושר וכך גם הדרישה לחלבון עולה. אני לא חושבת שאי פעם לפני כן נשאלתי ״אמא, כמה חלבון יש בזה?״ ואני מודה שזה די משעשע אותי. תמיד דאגתי שיהיה חלבון בכל ארוחה אבל עכשיו זה הפך להיות הנושא המרכזי.

בחיפוש אחר החלבון הכי טעים שקיים אני תמיד פונה לדגים, ובמיוחד לסלמון. גם ככה אנחנו אוכלים סלמון בערך פעם בשבוע לארוחת ערב, כי הוא מילת קוד לאוכל שכולם אוהבים, ותמיד הכול מתחסל עד הפירור האחרון (ליתר דיוק, יש אצלנו מריבות על הפירור האחרון).בדרך כלל אני מאלתרת מרינדה על בסיס סויה ומייפל, וכעת אני מוצאת את עצמי מגווונת ומנסה מתכונים יותר מעניינים. אם כי, בינינו, סלמון הוא דג כל כך טעים שלא צריך להשקיע יותר מדי בהכנה שלו, ובכל זאת השקעתי.

הישראלים אוהבים סלמון. 80 טון סלמון טרי מוטסים מדי שבוע מסקנדינביה לישראל. לכן ברור לי שאם כבר קניתם סלמון לשבת, מן הסתם יש לכם מתכון קבוע משלכם בבית, ובכל זאת אני מציעה לכם שלושה רעיונות חדשים לפנקס המתכונים.

סלמון במעטפת פילו

כשרציתי להכין את הסלמון, בצק הפילו קרץ לי מהמדף וחשבתי, למה לא בעצם? הייתם צריכים לראות את הילדים שלי כשהם ראו את המנה הזאת- מבחינתם זה חלום שמתגשם

סלמון במעטפת פילו. צילום: אפרת לכטנשטט
סלמון במעטפת פילו. צילום: אפרת לכטנשטט

מרכיבים

1 חבילת עלי פילו מופשרת/מצוננת1 קילו סלמון, ללא עור, חתוך למלבנים (בערך חצי מחתיכה סטנדרטית)למרינדה

3 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף מייפל

1 כף שמן שומשום

1 כפית ג'ינג׳ר מגורר

3 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

שמן זית להברשה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־190 מעלות.

2. מערבבים היטב את חומרי המרינדה.

3. מניחים את הסלמון בתבנית או מגש ומוזגים עליו את המרינדה, כך שיהיה כולו מתובל.

4. מניחים שני עלי פילו על משטח העבודה ומשמנים בעזרת ספריי שמן ביניהם ועליהם. אפשר גם עם מברשת סיליקון.

5. בעזרת מספריים חוצים את הפילו לאורך, כך שנוצרים שני פסים ארוכים.

6. מניחים קוביית סלמון בחלקו התחתון של כל פס, מגלגלים את הסלמון בפילו ומהדקים לצורת מעטפה.

7. מניחים את כל המעטפות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בשמן זית בנדיבות.

8. אופים 25 דקות ומגישים חם עם לימון ורוטב סויה.

 

סלמון בקארי וחמאת בוטנים

אוהבי הקארי נפגשים עם מעריצי חמאת בוטנים למסיבה

סלמון בקארי וחמאת בוטנים. צילום: אפרת לכטנשטט
סלמון בקארי וחמאת בוטנים. צילום: אפרת לכטנשטט

מרכיבים

1 קילו סלמון ללא עור, חתוך לקוביות גדולותשמן זית לטיגון

לרוטב

2 כוסות מים רותחים

1 כפית מלח

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית תבלין קארי צהוב

½ כפית פלפל שחור

½ כפית כוסברה טחונה

2 כפות חמאת בוטנים

1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

1. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בעזרת מטרפה לרוטב אחיד וחלק.

2. מחממים שמן זית במחבת נון־סטיק גדולה וצורבים את הסלמון משני צדדיו עד שישחים.

3. מוזגים את הרוטב על הסלמון, מערבבים בעדינות כך שכל קוביות הסלמון יהיו עטופות ברוטב.

4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים יחד כ־5 דקות או עד שהסלמון מוכן (פותחים כדי לבדוק).

מגישים חם, עם אורז.

 

סלמון ברוטב חרדל ודבש

אם אני אצטרך להכין סלמון מתוך שינה כנראה זה יהיה המתכון, כי עם קלאסיקה של חרדל ודבש לא מתווכחים
סלמון ברוטב חרדל ודבש. צילום: אפרת לכטנשטט
סלמון ברוטב חרדל ודבש. צילום: אפרת לכטנשטט

מרכיבים

2־3 לימונים שטופים, פרוסים לפרוסות
1 קילו סלמון חתוך למנות

לרוטב

4 כפות שמן זית

3 כפות דבש

2 כפיות חרדל

3 שיני שום

1 כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

1 כפית פפריקה מתוקה

חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות לא טורבו.2. מניחים בתבנית את פרוסות הלימון ועליהן מניחים את פרוסות הסלמון.

3. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומורחים על הסלמון מכל הצדדים.

4. אופים 16־18 דקות עד שהסלמון מוכן.

מגישים חם, עם אורז.

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.