זה היה צפוי, ומפרישת ניקי היילי בשבוע שעבר לאחר תוצאות ה"סופר טיוזדיי" גם ידוע מראש, אבל עכשיו מדובר בתוצאות רשמיות: הנשיא ג'ו ביידן והנשיא לשעבר דונלד טראמפ יתמודדו זה מול זה בבחירות לנשיאות ארה"ב ב-5 בנובמבר. בבחירות המקדימות שהתקיימו הלילה (ד') בכמה מדינות, בהן וושינגטון ומיסיסיפי, הצליחו השניים לאסוף מספר צירים שמבטיח את מועמדותם מטעם המפלגות הדמוקרטית והרפובליקנית, בהתאמה.
הקרב בין השניים, שחזור של הבחירות לנשיאות מ-2020, עובר כעת מהמאבק הפנים-מפלגתי למאבק על הבוחרים הדמוקרטיים, וליתר דיוק לפלח מאוד מסוים מאוכלוסיית ארה"ב, שמסתכם בכמה מאות אלפים בודדים – הבוחרים המתנדנדים במדינות המתנדנדות. מומחים נוקבים בשש מדינות שבהן יוכרעו הבחירות הללו, מאחר שב-44 המדינות האחרות מובטח מראש נצחונו של ביידן או טראמפ, בהיות המדינה כחולה או אדומה ובהינתן שהשיטה היא "המנצח לוקח הכול" – כלומר כל האלקטורים של מדינה מסוימת יצביעו למועמד הנבחר גם אם יתרונו היה קול אחד בלבד. המדינות הן פנסילבניה, ויסקונסין ומישיגן באזור הצפון מזרחי של ארה"ב, המכונה גם "רצועת החלודה", ג'ורג'יה הדרומית ונבדה ואריזונה שבדרום-מערב.
מניתוחים של סקרי דעת קהל, שברובם טראמפ מוביל על ביידן בממוצע של כחמישה אחוז, ניתן לראות כי הבעיה הגדולה של הדמוקרטים היא איבוד מאסיבי למדי של קהלים שנחשבים לבייס שלהם כמו שחורים והיספנים. באופן כללי הרפובליקנים הולכים ומצמצמים את הפער מול הדמוקרטים בקרב האוכלוסייה הלא-לבנה, ואם זה יישאר המצב עד הבחירות ביידן ומפלגתו יהיו במצב קשה.
דוגמה מובהקת לאתגר הזה התקבלה בשבוע שעבר, כאשר בסקר של העיתון ניו-יורק טיימס הפער לטובת ביידן בקרב קהל זה, לא-לבנים, עמד על 12 אחוז בלבד – 56:44. בבחירות 2020 הפער הזה עמד על כמעט חמישים אחוז לטובת ביידן. במדינות שבהן יש אוכלוסייה משמעותית של לא לבנים, בעיקר היספנים, התהליך הזה של התקרבות קבוצות מהבייס הדמוקרטי לרפובליקנים לתזוזות משמעותיות ביותר. כך הפכה פלורידה, המדינה המתנדנדת הגדולה ביותר במשך כמה עשורים, לאדומה מובהקת החל מהבחירות האחרונות, זאת בגלל המעבר של היספנים – במקרה הזה קובנים – להצביע לרפובליקנים במקום לדמוקרטים. חוקרי חברה בארה"ב תולים את המעבר הזה בדור השני ובעיקר השלישי של היספנים ותיקים, שכבר לא רואים בעצמם קבוצת מיעוט שצריכה לחסות תחת "האוהל הגדול" הדמוקרטי, ומצביעה יותר יותר לפי דעות פוליטיות (רובם קתולים ושמרנים, מה שמוביל אותם לרפובליקנים) ופחות לפי מרכיב זהותני, זה שגרם להם להצביע עד כה לדמוקרטים.