החיים הם עסק מוזר. הזדמנויות ואירועים קופצים עלינו ולפעמים אנחנו לא מספיקים להשלים את המשימות שתכננו. עולם היין חווה טלטלה קשה בחודשים האחרונים (כמו כולנו), בגיוס מילואים של עובדים בכל היבטי הענף, בסגירת מסעדות וברים, וגם ביקבים וכרמים שאפשר להגיע אליהם רק בליווי צה"לי. אז בשבילי כל אירוע שיוצא בכל זאת לפועל וכל בקבוק שנפתח הוא סיבה להתרגשות ומסיבה. ככה יצא שהוזמנתי לטעום כמה יינות חדשים של יקב יתיר הידוע. זה קרה לפני יותר משבוע, ובכל זאת רק עכשיו הצלחתי לעבד את החוויה ולכתוב עליה.
הטעימה התקיימה באירוע בהנחייתו של יינן היקב ערן גולדווסר והמנכ"ל יעקב בן־דור, מה שהעצים את חווייתי האישית מהמאורע. אין טוב יותר מללמוד ישירות מהאנשים שממש אחראים על היין עצמו.
היין החדש נקרא "בְּצֵל הָעַלְוָה". עד היום יכולתם למצוא אותו תחת שם אחר (חבית 80) אך ורק ביקב עצמו. בשנים האחרונות עמלו שם להביא להבשלה את הרעיון שהיין בא לייצג. יינות היקב מזוהים כיום עם סגנון עוצמתי, קשוח אך מהוקצע, אבל "בצל העלווה" נוצר בניסיון להשיג משהו אחר. לאחר שנים של מחקר לגבי הזנים השונים של היקב ונטיעה של כרמים חדשים בתצורות שונות, פותח התוצר הסופי שלפנינו.
היין הוא מִמְסָך של גרנאש, סנסו, סירה וקריניאן. זהו הרכב זנים שונה למדי מ"נחל יתיר", שמבוסס ברובו על סירה. די בכך ללמד על שינוי. טכניקות הייצור כאן מתבססות על תסיסה במכלים פתוחים ויישון במכלי עץ גדולים (3,000 ליטר לערך), שמספקים יין עסיסי בלי שעץ האלון ישתלט על היין ואופיו. צבעו הדובדבני בינוני בעוצמתו, ואת האף ממלאים ניחוחות של דובדבן בשל, שזיף אדום, לימון פרסי, פלפל לבן ועץ אלון. בפה היין מרגיש בינוני בעוצמתו, אך עסיסי עם טאנין וחומציות שעדיין חדים מעט, אך יתרככו בבוא הזמן. כל זה מביא לידי גוף בינוני ומורכב עם סיומת ארוכה וטעימה.
יקב יתיר, בצל העלוה 2020, אדום יבש, 190 ש"ח