יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user
פרופ' דפנה יואל

דפנה יואל

פרופ' דפנה יואל היא חברת סגל באוניברסיטת תל אביב, ממקימות "פורום היום שאחרי המלחמה"

הדרך היחידה להכריע את המלחמה: ברית ביטחון אזורית

ברגע שמבינים שהמלחמה בין ישראל לחמאס היא ביטוי אחד למאבק בין הציר המתון לציר האיראני-ג׳יהאדיסטי, ברור ששאלה קריטית לביטחון מדינת ישראל היא האם בתום המערכה הפלסטינים יהיו חלק מהציר המתון או חלק מהציר הג׳יהאדיסטי

טבח ה-7.10 פתח בפני מדינת ישראל הזדמנות היסטורית להבטיח את בטחונה בכל מרחביה ולבסס את מעמדה בעולם ובמזרח התיכון כמדינה לגיטימית שזכות הקיום שלה אינה מוטלת בספק. לממשלת ישראל עדיין פתוחה האפשרות לנצל את האינטרסים של ארה״ב, סעודיה ומדינות ערביות נוספות לטובת האינטרס העליון של מדינת ישראל – חיים בבטחון בכל מרחביה – על ידי ניהול המלחמה בחמאס בתמיכת קואליציה אזורית ובהמשך הקמת ברית בטחון אזורית.

ישראל במאבק רב זירתי. במקביל ללחימה בחמאס ברצועת עזה, ישראל מתמודדת עם אתגרים ואיומים מזירות רבות נוספות, כולל הג׳יהאד האיסלאמי, חזבאללה, החות׳ים ומיליציות נוספות – או, במילים אחרות, הציר הג׳יהאדיסטי שנתמך ומונהג על ידי איראן. מדינת ישראל לא יכולה להכריע לבדה את הציר הזה, אבל גם לא צריכה לעשות זאת – הוא מאיים גם על סעודיה ועל מדינות רבות נוספות במזרח התיכון המשתייכות לציר המתון, וכן על האינטרסים של ארה״ב ומדינות מערביות נוספות.

יורש העצר של ערב הסעודית מוחמד בן סלמן. צילום: איי.אף.פי

ניהול המלחמה כבר עכשיו במסגרת קואליציה אזורית בתמיכה בינלאומית, תאפשר חלוקת עבודה בין השחקנים הרלבנטיים: ישראל מופקדת על הפן הצבאי, מדינות האזור מופקדות על הפן האזרחי ברצועה, כולל כניסה לכל אזור שצה״ל סיים לפעול בו, הבטחת הגעת סיוע הומניטרי לעזתים ולא לחמאס, שיקום הרצועה, דה-רדיקליזציה של העזתים, כולל של מערכת החינוך, וסיוע בהקמת גופי שלטון יציבים, שוחרי שלום ונקיים משחיתות, שיוכלו בסופו של דבר לקבל את השליטה ברצועה; והקואליציה הבינלאומית מופקדת על הבטחת יישום החלטה 1701 להרחקת חזבאללה מצפון לנהר הליטאני, על עריכת רפורמות ברשות הפלסטינית, על קידום הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה ולמדינות ערביות ומוסלמיות נוספות ועל יישוב הסכסוך הישראלי-פלסטיני.

בטווח הארוך יותר על ישראל לחתור להקמת ברית ביטחון אזורית. ברית כזו היא מערכת הסכמים רב-מדינתית בין מדינות האזור, כשארצות הברית (ויתכן שגם מדינות אירופיות) תומכת בה בהתחייבויות מצידה. בהסכמים אלה מנרמלות המדינות את יחסיהן זו עם זו ומתחייבות לגבות את האינטרסים הבטחוניים של המדינות השותפות. ברית בטחון אזורית מאפשרת למרחב גיאוגרפי רחב להיות מוגן באמצעים הדדיים, תוך הבטחת ניצול היתרונות היחסיים של המדינות השונות. בטחון ישראל בכל מרחביה ולאורך זמן יושג רק אם ישראל תשכיל לנצל את האינטרסים של המדינות השונות (ובראשן ארה״ב וסעודיה) כדי להיות חלק מברית ביטחון אזורית של מדינות הציר המתון, שפועלת יחד ובעוצמה כנגד אירן ושלוחותיה הג׳יהאדיסטיות באשר הן. מעבר להיבטים הבטחוניים והכלכליים של ברית כזו, הקמת ברית ביטחון אזורית משמעה חיסול הרעיון שאפשר להשמיד את מדינת ישראל – זהו הניצחון המוחלט על חמאס.

פגישת בלנקן ואבו מאזן ברמאללה. צילום: AFP

אם ממשלת ישראל לא תשנה במהירות את האופן בו היא מנהלת את המלחמה, תנועת המטוטלת לכיוון ניצחון של חמאס והג׳יהאד רק תגבר: ישראל תישאר לבדה במערכה מול איראן ושלוחותיה, הציר הג׳יהאדיסטי יתחזק בעקבות התקרבות בין סעודיה לאיראן, והפנטזיה על השמדת מדינת ישראל תהיה חזקה מתמיד. את התוצאות השליליות של הימנעות ממשלת ישראל לפעול במסגרת קואליציה אזורית אפשר לראות כבר עתה:

  1. ברצועת עזה אנשי חמאס חוזרים לאזורים שצה״ל סיים לפעול בהם; בהיעדר שלטון אזרחי, חלק ניכר מהסיוע ההומניטרי מגיע לאנשי חמאס או לכנופיות מקומיות וגורם להתחזקותם. למרות שתמיכה בחמאס בקרב העזתים נמוכה, סקר מהשבוע שעבר מצביע על עליה בשיעור העזתים הסוברים שחמאס ישאר בשלטון גם בתום המלחמה. בלי שהעזתים יהיו בטוחים שחמאס לא חוזר, הם לא יתעמתו עם כוחות חמאס, לא תהיה להם מוטיבציה להסגיר אנשי חמאס לידי צה״ל או להעביר מידע לגבי מיקומם של חטופים.
  2. במישור הבינלאומי, מפגני התמיכה הרחבים במדינת ישראל בימים שאחרי 7.10 התחלפו בביקורת קשה על ישראל מצד מנהיגים רבים ובערעור על עצם זכותה להתקיים בקרב ציבורים רבים. לראשונה מפרוץ המלחמה, ארצות הברית לא מנעה החלטה של מועצת הבטחון בקריאה להפסקת אש; הממשל האמריקאי מצוי בקרע גלוי עם ממשלת ישראל ועיכובים במשלוח הסיוע הצבאי מרמזים שהממשל שוקל לעבור ממילים למעשים; כמה מדינות מערביות כבר סימנו שבכוונתם לשקול את שיתוף הפעולה שלהם בהספקת סיוע צבאי לישראל; וישראל לא משתתפת בתהליכים קריטיים לביטחונה – נציגי שש מדינות ערביות נפגשו עם מזכיר המדינה בלינקן כדי לדון ביוזמת שלום, מתגברים הקולות להכרה של האו״ם במדינה פלסטינית גם ללא הסכמת מדינת ישראל ועולה החשש שבתהליך ההתקרבות בין ארה״ב לסעודיה ישראל תשאר בחוץ.
ראש הממשלה בנימין נתניהו וקנצלר גרמניה אולף שולץ. צילום: קובי גדעון / לע"מ

גם עכשיו, ממשלת ישראל יכולה להפוך את כיוון המטוטלת ולהגיע לניצחון של ישראל: החזרת החטופים, חזרת התושבים לנגב המערבי ולגליל העליון, מדינת ישראל חברה רצויה במזרח התיכון ובעולם המערבי, שזכות הקיום שלה אינה מוטלת בספק, והיא מרכיב חשוב בברית ביטחון אזורית שמתנגדת לאיראן ושלוחותיה הג׳יהאדיסטיות ופועלת לשיקום ולדה-רדיקליזציה של רצועת עזה ואיו״ש, הציר האיראני-ג׳יהאדיסטי מוחלש והרעיון שאפשר להשמיד את מדינת ישראל נקבר סופית.

ברגע שמבינים שהמלחמה בין ישראל לחמאס היא ביטוי אחד למאבק בין הציר המתון לציר האיראני-ג׳יהאדיסטי, ברור ששאלה קריטית לביטחון מדינת ישראל היא האם בתום המערכה הפלסטינים יהיו חלק מהציר המתון או חלק מהציר הג׳יהאדיסטי. האינטרס הישראלי הוא לדאוג לחיבור הפלסטינים לציר המתון, ואת זה ישראל יכולה לעשות בשני אופנים – בהשפעה על אופי מנגנוני השלטון הפלסטינים ובהשפעה על הציבור הפלסטיני:

  1. מנגנוני השלטון: על ממשלת ישראל להוביל את הדיונים על גורל הפלסטינים כדי לוודא שהשלטון ברצועת עזה ובאיו״ש יהיה חלק מהציר המתון. זה כולל בין היתר דרישה שהשלטון יועבר לפלסטינים רק כשיוכח שהם יכולים להקים ממשל יציב, אחראי וחותר לשלום; שחמאס וכל מי שמחזיק באידאולוגיה של השמדת מדינת ישראל לא יוכל להכלל במנגנוני השלטון הפלסטינים; שמערכת החינוך הפלסטינית תעבור דה-רדיקליזציה; וששטחים בשליטת הפלסטינים יהיו מפורזים.
  2. הציבור הפלסטיני: על ממשלת ישראל ללוות את המכה האנושה שהפלסטינים ברצועת עזה ספגו מידי צה״ל, בהבטחת אופק מדיני של עצמאות, בטחון ושגשוג. רק כך אפשר יהיה לקטוף את הפירות של ההישג הצבאי, ולהבטיח שהוא יוביל לבטחון ישראל. ההיסטוריה מלמדת שמכה צבאית אנושה מועילה רק אם היא מלווה באופק מדיני של עצמאות, בטחון ושגשוג. זהו אחד ההבדלים החשובים שגרמו לכך שגרמניה הפכה, לאחר תבוסתה במלחמת העולם השניה, לאחת המדינות הבטוחות, העשירות והיציבות בעולם, בעוד שאחרי תבוסתה במלחמת העולם הראשונה, היא הפכה לגרמניה הנאצית וגררה את העולם למלחמת העולם השניה. באופן דומה, ההבטחה של בעלות הברית ליפן בתום מלחמת העולם השניה שאין להן ענין להשתלט עליה ושמובטח לה עתיד של עצמאות, בטחון ושגשוג, וזאת בכפוף לרפורמות מקיפות, גרמה לכך שיפן, אחת המדינות האכזריות והמסוכנות בעשורים לפני מלחמת העולם השניה, הפכה למדינה שוחרת שלום, עשירה ויציבה לאחריה.

ללא פעולות בשני המישורים הללו, ועל אף הישגי צה״ל בשטח, התוצאה תהיה כישלון ישראלי. חמאס יוסיף למצוא דרכים לבצע מעשי טרור וימצב את עצמו כמייצג האמיתי של הפלסטינים, הציר המתון ייחלש, יחסי ישראל עם מצרים וירדן יפגעו, ולא תהיה נורמליזציה עם סעודיה ומדינות ערביות נוספות. ההיפך, תהיה התקרבות בין סעודיה לאיראן וישראל תישאר מבודדת מול הציר הג'האדיסטי כולו.

המלחמה חייבת להסתיים בהכרעה. הכרעת רעיון השמדת מדינת ישראל שמנחה את תודעת הג׳יהאד. יש רק דרך אחת לעשות זאת – ברית בטחון אזורית של המתונים, במזרח התיכון ובקרב הפלסטינים, שיעמדו כאגרוף תקיף כנגד הקיצוניים. אפשר לעשות את זה היום בשיתוף כל מדינות המזרח התיכון המתונות – ובהן ערב הסעודית, מצרים, ירדן, מרוקו, איחוד האמירויות, בחריין ועומאן. ברית ביטחון אזורית היא האינטרס הישראלי והיא הכרחית להבטחת ביטחון ישראל לדורות בכל מרחביה.

 

המחברות הן חברות סגל באוניברסיטת תל אביב, ממקימות ״פורום היום שאחרי המלחמה״

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.