1אני לא מכיר את עו"ד אריאל ארליך. מלבד היכרות שטחית מאוד עם רעייתו, קולגה למקצוע העיתונות, שוחחתי בעבר עם ארליך בטלפון 3 פעמים. השיחות נגעו לנושאים שסיקרתי: מחקר שערכה מחלקת ליטיגציה בקהלת בנושא כשלי התובענות הייצוגיות, ושני הליכים שפורום קהלת היה צד להם וארליך מתוקף תפקידו הוביל את הייצוג בהם. במקרה אחד מדובר היה בעתירה בעניין הסכם הגבול הימי עם לבנון, ולגבי המקרה השני אינני זוכר במה היה מדובר, כך שאני לא יודע להעיד בעצמי על איכויותיו של ארליך, וככל הנראה מעולם לא נפגשנו.

אולם, אנשים שכן מכירים אותו טוענים שמדובר במשפטן מבריק. מהסוג שמערכת המשפט זקוקה לו. השופטים החברים בוועדה לבחירת שופטים טוענים מזה זמן כי למערכת חסרים בדחיפות עוד שופטים רבים, אך מסתבר שלא מספיק חסרים, אם הם לא טרחו לשים את כל כובד משקלם על מנת למנות שופטי שלום בירושלים, ובתוכם גם עו"ד ארליך.
2על הנבזות. בדיון בוועדה טענה ח"כ קארין אלהרר כי בגלל שארליך מגיע מקהלת הוא זקוק לצינון. ובכן, בדקתי. הוא כבר חצי שנה בצינון באדיבות צה"ל. גויס למילואים בצו 8 ב-7 באוקטובר ומאז אותו יום רגלו לא דרכה במשרדי הפורום. האם זה לא צינון מספיק? אתמהה.
3על הצביעות. כן, כנראה שאריאל ארליך ימני, זה לא סוד. אולם, בעבר מונו פה שופטים שהיו לא פחות צבועים בצבעים פוליטיים מארליך, והארץ לא רעשה ורעדה. בשמאל איש לא פצה פה ולא צייץ כאשר, רק לשם הדוגמה, נבחר השופט חנן מלצר לכהונה בבית המשפט העליון. מלצר, לימים המשנה לנשיאה, ניהל קריירה פוליטית לא קצרה, אף שדי כושלת, בשתי מפלגות שונות, תחילה בד"ש ולאחר מכן במפלגת העבודה. בשתי המפלגות הללו עשה מלצר ניסיון אקטיבי להתברג לרשימה לכנסת. האם הזיהוי הפוליטי הבוהק והספציפי מאוד, הרבה יותר מזה של ארליך, מנע ממנו להתמנות לימים לבית המשפט העליון? האם היותו של ד"ר דורי ספיבק מראשי האגודה לזכויות האזרח, ארגון בעל צבע פוליטי הרבה יותר מובהק מזה של פורום קהלת, מנע את מינויו לשופט? השאלות הללו, שאותן העלה השופט סולברג בישיבה בניסוח שונה, נותרו ללא מענה.

4ואף על פי כן, אם הוחלט, בהובלת שר המשפטים לוין, שכל עוד ישראל במלחמה אין מינויים בלי הסכמה פה אחד – אז אין. לא בימין ולא בשמאל. מרגע שזו ההחלטה, ובעיני לפחות היא החלטה ראויה, יש לעמוד מאחוריה גם כשזה לא נעים ואף מרגיש לא הגון. או שתהיה הסכמה – או שלא יהיו מינויים. לא לבית המשפט המחוזי בירושלים ולא לבית משפט השלום.
5וגם היום ראוי להזכיר ששופטי בית המשפט העליון לא מוכנים אפילו לדון בבחירת שופטים לעליון, כל עוד השר לוין לא מוכן להעלות להצבעה את מינוי השופט עמית לנשיא. תזכרו את זה בפעם הבאה שהם יספרו לכם בפרצוף חמור סבר על העומס הנורא בביהמ"ש העליון.