המלחמה בעזה והסבל ההומניטרי הקטסטרופלי שנגרם בעקבותיה מוכרחים להסתיים עכשיו. אין ביכולתם של אלימות, טרור ומלחמה להביא שלום למזרח התיכון. רק פתרון שתי המדינות יכול לעשות זאת. מדובר בדרך היחידה להבטחת שלום וביטחון לכול, ולוודא שפלסטינים וישראלים גם יחד לא יצטרכו לחיות מחדש את הזוועות שפקדו אותם מאז מתקפת שבעה באוקטובר.
ב-25 במרץ מועצת הביטחון של האו"ם סוף-סוף פעלה בהתאם לאחריות שלה ודרשה הפסקת אש מיידית בעזה. זהו צעד חיוני שיש ליישמו במלואו ללא דיחוי נוסף. לאור המחיר האנושי הבלתי נסבל של המלחמה, אנו, מנהיגי מצרים, צרפת וירדן, קוראים ליישום מיידי וללא תנאי של החלטה 2728 של מועצת הביטחון של האו"ם. אנו מדגישים את הצורך הדחוף להביא להפקת אש קבועה בעזה.
אנו מדגישים את הדחיפות ביישום דרישת מועצת הביטחון לשחרור מיידי של כל החטופים ומאשרים את תמיכתנו במשא ומתן המתווך על ידי מצרים, קטאר וארה"ב העוסקים בהפסקת אש, כמו גם חטופים ואסירים.
בזמן שאנו קוראים לכל הצדדים לציית לכל החלטות מועצת הביטחון הרלוונטיות של האו"ם, אנו מזהירים מפני ההשלכות המסוכנות של מתקפה ישראלית על רפיח, שבה כ-1.5 מיליון אזרחים פלסטינים מבקשים מקלט. מתקפה כזו רק תביא יותר מוות וסבל, תגביר את הסיכונים וההשלכות של עקירה המונית של תושבי עזה ותאיים לגרור הסלמה אזורית. אנו חוזרים ומדגישים את הכבוד השווה שאנו רוחשים לחיי הכול. אנו מגנים את כל ההפרות של המשפט ההומניטארי הבינלאומי, לרבות כל מעשי אלימות, טרור והתקפות חסרות הבחנה על אזרחים. הגנה על אזרחים היא חובה משפטית בסיסית עבור כל הצדדים ואבן הפינה של המשפט ההומניטארי הבינלאומי. הפרת חובה זו אסורה לחלוטין.
הפלסטינים בעזה כבר אינם מתמודדים רק עם סכנת רעב, אבל הרעב כבר מתחיל. יש צורך דחוף בהגדלה מאסיבית במתן והפצה של סיוע הומניטרי. זוהי דרישה מרכזית של החלטות מועצת הביטחון של האו"ם 2720 ו-2728, המדגישות את הצורך הדחוף להרחיב את אספקת הסיוע.
סוכנויות האו"ם, כולל סוכנות הסיוע והעבודות של האו"ם, ושחקנים הומניטריים ממלאים תפקיד חיוני בפעולות הסיוע בעזה. יש להגן עליהם ולהעניק להם גישה מלאה, לרבות בחלקה הצפוני של רצועת עזה. אנו מגנים את הרג עובדי סיוע הומניטריים, לאחרונה את המתקפה על שיירת הסיוע של המטבח המרכזי העולמי.
בהתאם לחוק הבינלאומי, מחויבת ישראל להבטיח זרימת סיוע הומניטרי לאוכלוסייה הפלסטינית, אחריות שהיא לא מילאה. אנו חוזרים על דרישת מועצת הביטחון להסיר חסמים לסיוע הומניטרי ולישראל להקל באופן מיידי בסיוע הומניטרי בכל נקודות המעבר, כולל בצפון רצועת עזה ודרך מסדרון יבשתי ישיר מירדן, כמו גם דרך הים.
אנו, מנהיגי מצרים, צרפת וירדן, נחושים להמשיך ולהגביר את המאמצים שלנו לענות על הצרכים ההומניטריים, הרפואיים והבריאותיים של האוכלוסייה האזרחית בעזה, בתיאום הדוק עם מערכת האו"ם והשותפים האזוריים.
לבסוף, אנו מדגישים את הדחיפות של החזרת התקווה לשלום וביטחון עבור כל האזור, בעיקר העם הפלסטיני והישראלי. אנו מדגישים את נחישותנו להמשיך לעבוד יחד כדי למנוע זליגה אזורית נוספת, ואנו קוראים לכל השחקנים להימנע מכל פעולה הסלמה. אנו קוראים להפסיק את כל הצעדים החד-צדדיים, כולל פעילות ההתנחלויות והחרמת קרקעות. אנו גם קוראים לישראל למנוע אלימות מתנחלים.
אנו מדגישים את ההכרח לכבד את הסטטוס קוו ההיסטורי והמשפטי באתרים הקדושים למוסלמים ולנוצרים בירושלים, ואת תפקידו של הווקף הירדני תחת האפוטרופסות ההאשמית.
אנו מדגישים את נחישותנו להגביר את המאמצים המשותפים שלנו להביא ביעילות לפתרון שתי המדינות. הקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית על בסיס פתרון שתי המדינות, בהתאם לחוק הבינלאומי והחלטות מועצת הביטחון הרלוונטיות, לחיות זה לצד זה בשלום ובביטחון עם ישראל, היא הדרך היחידה להשיג שלום של אמת. מועצת הביטחון חייבת למלא תפקיד נחרץ בפתיחת האופק הזה לשלום.