יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

ארבע כוסות, או יותר: המלצות יין לליל הסדר לכל כיס

SBL, סוביניון בלאן, יקב ירושלים, 2023

סוביניון בלאן זני נהדר שמגיע מיקבי ירושלים ומצליח לשמור על איזון יפה בין אופי טרופי כראוי לאקלים חם, לפירות ירוקים והדריים. גוף בינוני, חומציות נוכחת ומעט חדה, וטעמים של תפוחים, לימונים וחלוקי נחל נושכים היטב בפה.

לבן יבש, 55 ₪

צילום: איל קרן

אדמה, רוזה ברברה, יקב תבור, 2023

רוזה שעשוי כולו מענבי ברברה המגיעים מכרמי היקב בכפר תבור, בעל גוף בינוני וארומות של פטל, אשכולית אדומה ופרחי אביב. החומציות ביין בינונית ומציגה היטב את האופי הפירותי של היין כשבפה שולטים התות, הפטל ומעט אשכולית אדומה.

רוזה יבש, 55 ₪

צילום: יח"צ

אדמה, מרלו, יקב תבור, 2018

מרלו זני שמתיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון ומציג גוף בינוני שמלא בארומות וטעמים של שזיף ודובדבן שחור, מעט אקליפטוס וקפה שחור. החומציות והטאנין בינוניים בעוצמתם ומספקים חוויה נעימה ומשלימה ליין.

אדום יבש, 55 ₪

צילום: יח"צ

בטא, ריזלינג, יקב ברקן, 2019

ענבי הריזלינג האלו מגיעים מכרם בהרי יהודה וכאן הפיקו מהם יין לבן ונהדר, לאחר מספר שנות יישון ביקב בתוך הבקבוק. חומציות כמעט גבוהה, סוכר נמוך וארומות מפתיעות של אננס, מיץ לימון, דשא ואפילו מעט פלסטיק של ריזלינג מתיישן. אומנם היין חצי יבש אך רמות הסוכר נמוכות, כך שגם חובבי היבש ייהנו ממנו.

לבן חצי יבש, 80 ₪

צילום: יקב ברקן

רוזה, יקב רקנאטי, 2023

בלנד של ענבי סירה ופטי סירה שמגיעים מכרמים ברמת הגולן יוצרים יחדיו רוזה בגוף בינוני עם ארומות מורכבות יותר של אשכולית אדומה ולבנה, חלוקי נחל, אפרסק טרי ותפוחים אדומים. המרקם קריספי אבל עם חומציות בינונית מאוזנת. המורכבות ביין והאיזון בין מרירות לפירותיות גורמים ליין להיות מלווה נהדר לארוחה וגם יין מעולה בפני עצמו.

רוזה יבש, 70 ₪

צילום: עומרי מירון

פלטינום, קברנה סוביניון, יקב ברקן, 2021

ענבי קברנה סוביניון המגיעים מכרמים בגליל העליון ומתיישנים בחביות למשך 18 חודשים. בצבע אדום עז, וארומות של שזיף אדום בשל, סוכריות תות, עץ קלוי, אקליפטוס ומעט ליקריץ. הגוף בינוני ועוצמות הטעם בהתאם, עם טאנינים וחומציות בינוניים. זהו יין נגיש, פירותי ונעים למדי.

אדום יבש, 80 ₪

צילום: יח"צ

לאטור צהוב, יקב נטופה, 2023

היקב הגלילי מציג הפעם בלנד של ענבי רוסאן ושנין בלאן שיחדיו יוצרים יין צהבהב ומרתק. בגוף בינוני וחומציות גבוהה עם ארומות של בננה מסוכרת, תפוח ירוק, עשבים יבשים, אגס, לימון ולימון מיובש ואפילו מעט טרופיות כשל אננס. יש לו מנעד טעמים נרחב ונהדר, ואלכוהול בינוני שמשמש כמצע נהדר לחוות את מלוא האופי של היין.

לבן יבש, 90 ₪

צילום: חגית גורן

רוזה, יקב גבעות, 2023

היקב ששוכן בסמוך לשילה מציג רוזה שעשוי מענבי קברנה סוביניון ומרלו, בגוף בינוני, חומציות מעודנת ובינונית. הוא מלא בארומות של אשכוליות אדומות, תות, חלוקי נחל, פטל, סמדר, פריחת הדרים, ותפוח אדום. שילוב של אלגנטיות, חומציות ואופי רענן מספקים כאן את אחד מיינות הרוזה הטובים לדעתי, שכרגיל נגמר מהר מדי.

רוזה יבש, 100 ₪

צילום: יסמין ואריה

הגרנאש של דני, יקב טפרברג, 2021

מהיינות החדשניים של יקב טפרברג שמגיע כבר בבציר שלישי, גרנאש שהתיישן 10 חודשים בחבית ישנה. הגוף קל (כן, קל) החומציות בינונית־נמוכה אפילו והאף מלא בפרי. ארומות של ורדים, דובדבן צעיר, תות עץ, פטל, עץ עדין ומעט נחושתיות מרתקת. הטאנינים פה נמוכים ואת היין אפשר לשתות גם מקורר לטמפרטורה של יין לבן וליהנות ממנו באמצע היום.

אדום יבש, 100 ₪

צילום: יח"צ

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.