פסח הוא נושא דרמטי בעולם היין ודי בצדק. יין הוא המשקה האלכוהולי הכמעט יחידי שמיוצר ככשר לפסח באופן קבוע ומעבר לכך, בחג הפסח קיימת הדרישה לשתות יין (ארבע כוסות וזה) מה ששולח את המוני בית ישראל לקנות יינות מיינות שונים, וחוץ מזה מה יש לעשות 7 ימים אם לא לשבת על כוס יין עם חברים? שלוש המלצות ליינות שכדאי לכם לטעום, ועוד המלצה אחת למי שרוצה לגוון.
1.מרלו 2020, יקב רקנאטי, כרם אודם
רק לאחרונה שחררו לשוק את היינות החדשים שמגיעים מכרם אודם יקב רקנאטי, וזהו הבציר הראשון – בתקווה שרבים כמוהו יבואו אחריו. מהכרם ברמת הגולן בגובה של כ־1,050 מטרים מעל פני הים מגיע אלינו יין שעשוי מ־100 אחוז ענבי מרלו שלאחר התסיסה התיישנו בחביות גדולות למשך כ־20 חודשים. מרלו הוא זן שאינו מוערך מספיק בארץ, וזו דוגמה נהדרת לאיך מרלו איכותי יכול להיות. בגוף מלא למדי, מלא בפרי שחור טרי, גרגרי יער, מעט ציפורן ורמזים של פלפל אנגלי. למרות עוצמתו היין עשוי נהדר, במרקם חלק וסיומת ארוכה שמרמזת על פוטנציאל ליישון.
אדום יבש, 190 ₪

2.גרנאש בלאן, 2023, יקב מוניץ
מוניץ הוא יקב חדש ביחס לשני האחרים פה, הוא הוקם על ידי שני אחים לבית משפחת מוניץ. שראל הוא היינן ואיתי אחראי על כל השאר. לאחרונה הם פתחו מרכז מבקרים בישוב נגוהות שבדרום הר חברון. זן הגרנאש בלאן לא מאוד מוכר בישראל, מקורו בספרד והוא התפרסם בעיקר ביינות דרום עמק הרון בצרפת. הענבים של מוניץ מגיעים מאזור בת־שלמה במישור החוף, ומציגים יין לבן בגוף בינוני, עם חומציות בינונית ומגוון טעמים וארומות כשל תפוח צהוב, אגס, דשא יבש, משמש ומינרליות עדינה. זוהי דוגמה נהדרת לשימוש בזן ענבים שמתאים מעט טוב יותר לאקלים החם שבו אנו חיים. עבורי, הייחוד כאן הוא השימוש בזן ענבים שאינו נפוץ בשימוש בארצנו.
לבן יבש, 100 ₪

3.לבנה, 2022 יקב פסגות
יקב פסגות טובל את אצבעותיו בצורה נהדרת בעולם היינות המבעבעים ומביא אלינו את היין הקרוי "לבנה" (Levana) שעשוי כולו מענבי שרדונה שעוברים תסיסה שנייה בתוך הבקבוק, כך שהפחמן הדו־חמצני שנפלט מתמוסס בנוזל ומתקבל גיזוז מעודן. לאחר יישון קצר על השמרים מתקבל יין לבן יבש ומבעבע, בעל חומציות גבוהה ומלא בארומות של לימונים, בצק, אגס, פריחת הדרים, אננס ואפילו מעט אפרסק. הבועות בפה גסות קצת יותר משמפניה, אבל יחד עם החומציות נוצר יין מרענן במיוחד שמתאים לכל שעה ביממה או לכל שלב בארוחה. מבעבע טעים במחיר כזה הוא מחזה נדיר, רוצו לקנות.
מבעבע לבן יבש, 100 ₪

לאוהבי הקוקטיילים
בעולם האלכוהול אחד המשקאות החביבים עליי הוא הקמפרי (כן כן, זה שבני בשן שר עליו בזמנו) וכמה טוב שהוא כשר לפסח, כי צריך לפעמים לגוון את היין. הביטר אפריטיבו האיטלקי האדום הידוע, הוא משקה מריר שמשמש מתאבן, בצבע עז, מתיקות קלה ומרירות גדולה. זהו דרינק ורסטילי שניתן לשתות במגוון צורות (נקי בשבילי בבקשה) כגון: עם קרח וסודה, כדי להקליל אפשר להוסיף מיץ אשכוליות או תפוזים שידגישו את ההדרים שבמשקה המקורי, לאמיצים אפשר לערבב עם ביטר למון שאומנם יגדיל את המרירות אבל ייתן קונטרה של חמיצות.

לוקח זמן להכיל את המרירות שלו, מה שהפך אותו לדרינק של ברמנים, כי הם כבר הספיקו להתרגל למרירות של שתייה. מבחינת קוקטיילים הקמפרי הוא מרכיב מהותי בכמה קלאסיקות כגון הנגרוני והבולוורדייר (Boulevardier), אבל לפסח קצת קשה ליצור אותם, אז תמזגו לכוס עם ג'ין, תוסיפו סודה עד למעלה ויש לכם את האמריקנו. אז תשתו ותיהנו, או תפתיעו חבר עם צ'ייסר קמפרי, הפרצוף של אחרי? פרייסלס.