יום ראשון, מרץ 9, 2025 | ט׳ באדר ה׳תשפ״ה
לארכיון NRG
user
user

אלחנן שפייזר

עורך אחראי בהוצאת סלע מאיר ופרשן לענייני ארה"ב

האפליקציות שיעזרו לכם להיות יהודים טובים יותר

לכבוד חג מתן תורה, אלו האפליקציות אתם צריכים לחפש כדי להתחבר לעולם היהודי שנמצא בין הידיים שלכם

ספריא

תנ"ך וש"ס עם פרשנים, מדרשים, ספרי הלכה, קבלה, מחשבת ישראל, מוסר, שו"תים, אלה רק חלק מהספרים שתציע לכם אפליקציית ספריא, השואפת להנגיש כמה שיותר מארון הספרים היהודי לכל מי שיחפוץ לגשת אליו – באנדרואיד או באפל, בטלפון או בטאבלט. היישומון תוכנת במקור בשפה האנגלית אך כמעט כל התפריטים והפיצ'רים שלו זמינים גם בעברית, בלחיצה פשוטה על כפתור בעמוד הראשי. בכל מקרה ברגע שתגיעו לטקסט בעצמו, תמיד תוכלו לקרוא אותו בשפת המקור. יש אפילו שטיינזלץ.

סמארט סידור

מתוך שלל יישומי הסידורים, סמארט סידור לוקח את המקום הראשון מבחינת נראות, תצוגה, נוחות שימוש ויכולת אפיון. הוא מכיל את כלל הנוסחים ומאפשר שינוי של יהי־רצונים ותפילות אחרות לפי העדפה אישית ואפילו מאפשר שמירה של שמות לתפילה ולבקשת רפואה. בעוד שחלקים קטנים ממנו זמינים רק בתשלום, עיקר השימוש חינמי לחלוטין. ובכל מקרה, מיזמים כאלה טובים בהחלט ראויים לכמה מהשקלים שלכם.

פניני הלכה

ספרי ההלכה של הרב אליעזר מלמד כבר מזמן כבשו את המגזר (והכעיסו כמה חרדים, כמיטב המסורת) וכעת הם זמינים בשלמותם באפליקציה נוחה לשימוש. מלבד גישה פשוטה לכל הספרים בסט, האפליקציה גם כוללת לימוד יומי קבוע, מאפשרת חיפוש בכלל הקורפוס ההלכתי, מעניקה למשתמש גישה לסימניות וחזרה למיקום האחרון בטקסט ואפילו מציעה פיצ'רים כמו "בחן את עצמך" ו"שאל את הרב". למעוניינים גם ניתן לרכוש דרכה את הספרים הפיזיים.

קושר–סקאן

KosherScan היא ממש לא האפליקציה היחידה שמסייעת לנו למצוא מזון כשר בחו"ל, אבל היא אחת הגדולות והמסודרות ביותר וכוללת שטיק נחמד שאפשר לנחש מהשם שלה – סריקת ברקוד של מוצר (לעיתים צילום של האריזה בעצמה) תעלה את המידע הנדרש על הכשרות שלו. זה אומנם לא פועל ככה בכל מוצר, אבל היא כן מכילה כמויות אדירות של מידע בנושא כשרות על מוצרים מכל העולם ולכן יכולה להיות שימושית מאוד במהלך טיול בנכר. יש לציין עם זאת, שרבים מהפיצ'רים האחרים של האפליקציה (כמו חיפוש של מוצר לפי שם) נעולים מאחורי חומת תשלום יקרה יחסית של 39 שקלים לחודש.

אינסטא–ראביי

הבחירה המיוחדת (יש שיאמרו מוזרה) ביותר במדור הזה, InstaRabbi מעניקה לגולשים רשומים את היכולת לשאול שאלות הלכתיות ויהודיות בכל נושא עלי אדמות, ומעניקה לרבנים את האפשרות להשיב. תחשבו על שו"ת אס־אם־אס של עולם קטן, אבל מיידי וברשת. החיסרון הגדול הוא שכרגע היא פועלת באנגלית בלבד, ובכל זאת היכולת לגלוש בשאלות ותשובות קיימות מאפשרת גישה למאגר גדול של שאלות – לעיתים מיוחדות ולעיתים משעשעות – במגוון גדול של נושאים.

קריאת השכמה

חיפוש פשוט בחנות היישומים המועדפת עליכם יחשוף עולם שלם של אפליקציות ייעודיות יהודיות לכל מטרה שתעלה על דעתכם. הבעיה: ברוב המוחלט של המקרים הן יהיו בשפה האנגלית, ולא תמיד עם תרגום נוח כמו של ספריא. אומנם שוק האפליקציות היהודיות בישראל מתרומם אבל הוא עדיין מפגר מאחורי זה שבארה"ב. לכן המדור קורא לכם, מתכנתים יקרים, צאו ופתחו לנו עולם יהודי גדול ומתוחכם ועברי יותר ברשת.

לתגובות, המלצות, משחקים (ולרשימת דוכני תפילין) שלחו לנו לטוויטר: ERspeiser או לדוא"ל: digital.makor@gmail.com

כתבות קשורות

הידיעה הבאה

כתבות אחרונות באתר

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.