בתחילת מרץ 2020 שחררו אולפני פיקסאר את "קדימה". אחרי שלושה שבועות נסגרו אולמות הקולנוע ברחבי העולם בשל מגפת הקורונה, והסיוט של אחד האולפנים הכי מצליחים בהוליווד החל. שלושת הסרטים שהפיק האולפן במהלך המגפה נשלחו ישירות לשירות הסטרימינג דיסני פלוס במטרה לחזק אותו, אלא שאסטרטגיה זו התבררה כהרסנית. הקהל, שעד אז ראה בסרטים של פיקסאר אירועים קולנועיים, התרגל לצרוך אותם במסך הביתי וללא תשלום נוסף. וכך, עם שוך המגפה כשפיקאסר חזרו לאפיק הקולנועי, הצופים נותרו על הספה בסלון. ראשי האולפן הבינו שסרטם הבא יהיה חייב לעשות שינוי ויהי מה. על כן, הוחלט להפיק סרט המשך למותג החדש, המצליח והמוערך ביותר שיצרו בעשור האחרון – קבלו את: "הקול בראש 2".
שנתיים לאחר שריילי והוריה עברו לסן־פרנסיסקו החיים מתנהלים על מי מנוחות. אלא שאז, בלילה שלפני נסיעתה למחנה הוקי שעשוי לקבוע את עתידה החברתי בתיכון, גופה של ריילי בת ה־13 מתחיל את גיל ההתבגרות. אל הרגשות שמנווטים את חייה – שמחה, פחד, גועל, כעס ועצב מצטרפים בהפתעה ארבעה רגשות חדשים: קנאה, מבוכה, שעמום, וחרדה הנוירוטית.
בחדר הפיקוד שבמוחה פורצת סערת רגשות שכמותה ריילי טרם חוותה. אם להשתמש בעולם המושגים של הסרט, "הקול בראש 2" הוא חתיכת דיסוננס קוגניטיבי – "המשכון" חלש, שבאותה נשימה הוא גם סרט מוצלח. נסביר: בסדרת "צעצוע של סיפור" המופתית, כל המשכון לקח את הגיבורים למסע במחוזות שטרם הכירו ופתח צוהר לעיסוק בתמות חדשות הקשורות לעולם הרגשי של הזיכיון.
"הקול בראש 2", לעומת זאת, אינו מוסיף שום דבר מהותי על המקור. לא במבנה הסרט, שמורכב ממש מאותם ביטים תסריטאיים, ולא ברמה הרעיונית, שמוסיפה להשתמש בדימויים מאוירים להמחשת מונחים פסיכולוגיים ומצבים נפשיים מופשטים. ניכר שצוות היוצרים החליט לא לקחת סיכונים ולהתמיד באופן גורף בכל מה שעבד בסיבוב הראשון. התוצאה – סרט שהוא פחות "המשכון" הפותח גם אופקים חדשים ויותר, ובכן, המשך. כאילו "הקול בראש" לא הסתיים ואנו ממשיכים כעת לצפות בשעה וחצי הבאות של הסרט.
מזל גדול, אם כן, שהקונספט שמניע את היצירה הזו כה מבריק שהוא משמש קרקע פורייה להרחבה מספקת ומרגשת של עולם ההתרחשות המוכר. כל אחד מארבעת הרגשות החדשים הוא פגיעה בול ובית ספר לעיצוב וכתיבה; עולמה הרגשי של ריילי ממשיך להתבגר עם המחשות חכמות של מושגים כמו "תחושת האני", "התהוות האישיות", "רגשות מודחקים" ו"התקף חרדה"; וסיפור המסגרת על חברות ועל הצורך להשתייך יגרור מכל צופה אמפתיה מיידית.
למעשה, קל לדמיין את התסריטאים מתכננים כבר את הפרקים העתידיים בחייה של ריילי. ההימור שלנו: הסרט הבא יעסוק בהתאהבות הראשונה ובלידת אח תינוק. "הקול בראש 2" אומנם אינו פצצת האטום הקונספטואלית והרגשית שהיה הפרק הראשון, אך גם ללא חידושים גדולים הוא עדיין נבון, משעשע ומרגש מאוד ויסב הנאה מרובה גם לצופים הצעירים וגם (ובעיקר) להוריהם. ורק נוסיף שעבור הקהל הישראלי, סרט שעיקרו התמודדות יעילה עם חרדות, לא יכול היה להגיע בתזמון מדויק יותר.