שוקולד לולי
לכל אחד יש מקום בצפון שקרוב לליבו. אצלי זהו מושב יונתן שבו העברתי בילדותי חורפים מושלגים ובלתי נשכחים, וחופשות קיץ במרחבים ושקט אינסופיים אצל בני הדודים. אז כששמעתי על שוקולד "לולי", בית ייצור קטנטן ומשפחתי שפועל במושב במטרה לחבר בין אנשים באמצעות שוקולד – כמובן נשביתי מיד. כשטעמתי מהפרלינים והטבליות כבר התאהבתי לגמרי.
כל דבר בלולי קסום – מהאריזות המוקפדות ועד איגרת "שנה טובה" מושקעת, שכוללת פלייליסט מתוק עם שירי התחלות חדשות.
מאחורי העסק עומדים בני הזוג ששון, שמלבד שוקולטרי מתפעלים גם שני קטנטנים בבית. נופר מייצר את השוקולד ואשתו ליאל מפתחת את התוכן הייעודי למארזים. נופר גויס ב־7 באוקטובר ושירת במשך תקופה ארוכה בחרמון, בעוד משפחתו עברה לדרום והוא תמרן ביניהם לבין החזקת העסק שהושבת. בחודשים האחרונים חזר לעבוד ולהשלים פערים בייצור קדחתני.
מחירי השוקולד נעים בטווח שבין 29 ל־62 ש"ח ומשתנים בהתאם לגודל ולסוג המוצרים שקיימים במלאי. אהבנו במיוחד את פרליני המרציפן (למשל: קינמון וג'אנדויה פקאן מקורמל או תיבול פאמפקין ספייס וג'אנדויה שקד) שהיו רכים ונימוחים ולא גלשו למתיקות יתר וגם את טבלאות העלים המופלאות, שזמינות גם בגרסה טבעונית (בוטנים שרופים מקורמלים לנצח).
איך: באתר linktr.ee/loolychocolate משלוח: עד באר–שבע.
עלות משלוח: 35 ₪ בהזמנת מינימום של 250 ₪
כשרות: בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן. מהדרין חלב ישראל, חלק מהמוצרים מכילים אבקת חלב נוכרי

מכוורת איילת השחר
במכוורת איילת־השחר בני הדור השלישי מגדלים את הדבורים ומגדירים את עצמם כחלק מ"דורות של חולמים, יוצרים, נעקצים ומלקקי דבש". הם נמנעים ככל האפשר מהתערבות בחיי הדבורים או בייצור הדבש שלהן, וממקמים את הכוורות שלהם הרחק מאזורים מתועשים ועירוניים או משטחי חקלאות מרוססים.
בחנות שלהם תמצאו מלבד כמובן שלל סוגי דבש (מפרחי אקליפטוס, הדרים, אשלים, אבוקדו, ליצ'י ואפילו לבנדר) גם דפי דונג, יערות דבש בגדלים שונים שישדרגו כל שולחן חג, סבון דבש טבעי עם שמנים אתרים, משחות מיוחדות, יין דבש ועוד ועוד. אנחנו שמנו עין על "ביטרסידר" – דיז'סטיף (משקה שנלגם בסוף הארוחה) עם דבש שיזף. מדובר במשקה עם 36% כהל שיובל ג'וב ממזקקת "יוליוס" המוערכת בחניתה רקח עבורם מצמחים ארצישראליים (40 ש"ח ל־100 מ"ל, 115 ש"ח ל־375 מ"ל).
בנוסף, תמצאו מגוון גדול של מארזים מיוחדים כמו "סיידר חורפי גלילי" (98 ש"ח) או "ערכה ליצירת נרות משעוות דבורים" (75 ש"ח) לצד מארז קלאסי לחג של שש צנצנות דבש (מינימיקס, 90 ש"ח).
את הפריט שהכי מעורר השתאות ניתן לרכוש רק באיסוף עצמי – "קומת כוורת" מעץ ששימשה כבית לדבורים ולאחר שעברה ניקוי וצביעה בשכבת לכה יכולה לשמש כרהיט ממוחזר. אין ברירה, נאלץ לנסוע אליהם ועל הדרך ליהנות גם מסיור מחכים.
איך: באתר ayelethoney.co.il
משלוח: לכל חלקי הארץ חינם בקנייה מעל 200 ₪
כשרות: מהדרין רבנות חצור הגלילית

גיליס
משפחת גיליס כבר מזמן הפכה לשם נרדף לבשר איכותי. יוסי גיליס, הגרסה הכי קרובה לקאובוי ישראלי, החל לגדל בקר בשטחי המרעה במרחבי הגולן לפני כ־50 שנה. בנו ראובן הצטרף לשטח מגיל צעיר, ואת הפן האקדמי השלים בפקולטה לחקלאות ברחובות.
עדרי הבקר שלהם מקבלים יחס אישי והקפדה על גידול בתנאים מעולים. כראוי למוצר פרימיום – הבשר אינו זול אך לאחר שהתנסיתם בו, יהיה קשה לחזור לקצב השכונתי. המבחר מסחרר עם נתחים לגריל, צלייה וקדרה, לכל מטרה ולכל סוג בישול.
למי שרוצה ללכת על בטוח, מומלץ להזמין את המבורגיליס (94 ש"ח לק"ג), או את מלך הבשר הבלתי מעורער בארץ, הלוא הוא נתח האנטרקוט (248 ש"ח לקילו). יש פה גם סינטה לרוסטביף (220 ש"ח), אסאדו (94 ש"ח לק"ג) לצד כבדים, לשון, זנב, מח עצם ועוד. כל הבשרים בקצבייה ללא גלוטן. הזמנות מתקבלות עד יום ב' בכל שבוע ומגיעות עד יום ה' של אותו השבוע אל בית הלקוח (בהתאם לאזורי חלוקה), לקראת החגים מומלץ לבצע את ההזמנה בהקדם האפשרי.
איך: באתר gillis.co.il בטלפון 04-6763555
משלוח: לאזור המרכז וירושלים מינימום 5 ק"ג בקר
כשרות: בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן, יש גם בשר חלק

טעם עם הגולן
את אפרת מוסקוביץ אתם אולי מכירים מהבלוג "איך להרשים את חמותך", שבו היא כותבת על החיים ובעיקר על אוכל, או ממדור המתכונים הנגישים והמוצלחים שלה שפורסם בעבר במגזין "נשים". בשנים האחרונות היא הובילה סיורי קולינריה ייחודיים שהתמקדו בכפרים דרוזיים ברמת הגולן, אך עם פרוץ המלחמה וקריסת ענף התיירות באזור היא החליטה שאם הישראלים לא מגיעים אל הצפון – היא תביא את הצפון אליהם עד הבית. מוסקוביץ אצרה סל מוצרים של יצרנים בוטיקיים קטנים ובינוניים, שמכינים מטעמים מהטרואר המקומי. היא נוסעת בצפון המופגז לאסוף את המוצרים מהיצרנים והעניקה לסל את השם המושלם, "טעם עם הגולן".
כמו בכל מה שמוסקוביץ נוגעת בו, גם כאן ניכרים החוש האסתטי המולד והרצון לקדם אג'נדות חשובות דרך אוכל דוגמת עשייה נשית ותרומה חברתית. כך תמצאו בסל את מאפיית פתפותים – יוצרות שמתמחות באפייה מקמח כוסמין במגוון מוצרים מתוקים ומלוחים (כולל קרקר כוסמין ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול ואפילו הילדים חיבבו) מקיבוץ עמיעד.
לצד המזון מצורפים גם מוצרי נוי של עמותת מארג, סדנת עבודה שיקומית לבעלי מוגבלויות שפועלת בקיבוץ איילת־השחר לאחר שפונתה מאזור קריית־שמונה.
מלבד אלו הסל כולל גרנולה מפנקת של ״גרנולה מנדל״ מבני־יהודה; טבלת שוקולד חלב קרמל מלוח של ״דה קרינה״ מקיבוץ עין־זיוון (המלצה לימים טובים יותר: סדנאות השוקולד המשפחתיות שלהם יבטיחו הנאה מרובה מטף ועד זקן); ויש גם ״מיץ קשת״ שהפך לאימפריית מיצים מקומית; תיק כותנה אקולוגי ממותג והפתעות נוספות. עלות הסל: 310 ש"ח.
איך: באתר leharshim.com בטלפון 052-8348489
משלוח: 41 ₪, לכל הארץ
כשרות: כל המוצרים כשרים בהכשר רבנות
שמן הזית של משק הילמן
כבר במסיק הראשון של משק הילמן בשנת 2014 זכה שמן הזית שלהם בתחרות "טרה אולייבו" היוקרתית בפרס לשמן זית הבוטיק הטוב בישראל, וסימן את הבאות. מאז השמן שלהם זכה בפרסים ותחרויות לרוב, וגם בשנה שעברה קטפו תארים בתחרויות באיטליה וביוון.
הייחודיות והאיכות של השמן נגזרות בראש ובראשונה ממיקום הכרם – באדמת הבזלת של דרום רמת הגולן, שבורכה בקרקע ובאקלים אופטימליים לגידול זיתים, כפי שמעידים בתי הבד העתיקים הרבים שפזורים באזור מימי בית שני. המשק מייצר שלושה סוגי זנים של שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה ובחומציות נמוכה של עד 0.4%, וכל זן נמסק בנפרד: קורונייקי – בטעם מאוזן עשבוני וחרפרף; קורטינה שהוא מריר וחזק; וארבניקה בטעם עדין ופירותי והיחיד שכרגע נותר לרכישה. עם תחילת המסיק בדצמבר, המלאי צפוי להתחדש.
כל זן משווק בכמה גדלים – 18 ליטר, 5 ליטר, 2 ליטר, 750 מ"ל ו־250 מ"ל (עלות המכל הגדול ביותר 880 ש"ח והקטן 28 ש"ח). בנוסף אפשר להזמין באתר גם מוצרים משלימים כמו דבש טהור של "מכוורות יוסף" של הדבוראי ממושב מיצר, ומוצרי בריאות וטיפוח.
איך: באתר meshek-hilman.co.il בטלפון 052-2983325
משלוח: 40 ₪, לכל הארץ
כשרות: מהדרין בהשגחת המועצה הדתית רמת הגולן