משרד החוץ של קטאר פרסם במוצאי שבת כי מדינתו הודיעה לפני עשרה ימים לצדדים, כי היא עוצרת "את מאמציה לתווך בין חמאס לישראל", וכי תחדש את המאמצים "כאשר הצדדים יראו את נכונותם ורצינותם לסיים את המלחמה". ההודעה מכילה גם פירוט של ביקורת על ההתנהלות הישראלית במלחמה ומדגישה את "מחויבותה הנחרצת של מדינת קטאר לתמוך בעם הפלסטיני עד שישיג את כל זכויותיו". עוד טוענת ההודעה כי מעבר להפסקת התיווך, הרי שהדיווחים בתקשורת בנוגע לסגירת משרדי חמאס בדוחא, ולכאורה לדחיקת מנהיגי חמאס אל מחוץ למדינה בה הם חיים ברווחה – "אינם מדויקים".
גורמים ישראלים אומרים כי ההודעה נראית כמו ניסיון קטארי להישאר רלוונטיים, ניסיון לקנות זמן ולצבור נקודות. בדוחא נחושים להמשיך ליהנות מתשומת הלב האמריקנית והבינלאומית המשמעותית המופנית אליהם כמתווכים, בעוד בפועל אין לחץ משמעותי מצדם לכיוון חמאס, באופן שיכול באמת לקדם משא ומתן.
נציין כי בתוך מהלך התיווך לעסקה – קטאר היא זו שאמורה הייתה להביא את נציגי ארגון הטרור להתגמש ולהגיע לעסקה, בעוד הלחץ על ישראל להגיע לעמק השווה, מופעל מהצד האמריקני.

הערוץ הקטארי היה משמעותי בהגעה להסכם שחרור החטופים בנובמבר, אולם מאז – הם כמעט ולא הצליחו להביא את חמאס באופן משמעותי למשא ומתן. לצד זאת, הם ניהלו מסע השפעה: ערוצים שונים של העברת מסרים למשפחות חטופים ואף לגורמי תקשורת ישראליים, תוך הזמנה למשל של עיתונאים ישראלים לפגישות וראיונות בקטאר. הכול במעין העמדת פנים של מתווך שמנהל מאמצי אמת לקידום הסכם שיכלול שחרור חטופים, אך מבלי שהוא דורש מארגון חמאס המוכה צבאית לסגת מעמדות הפתיחה שלו במשא ומתן, ומקפיד להפנות את כל הלחץ אל עבר הצד הישראלי, לנסיגה והתקפלות, במחיר ויתור על הישגים צבאיים שעלו בדמים ונחוצים לבטחונה של ישראל. כמו גם קידום הנרטיב, כי ישראל היא שתוקעת מקלות בגלגלי המשא ומתן בעוד נציגים אמריקנים אומרים כי זה לא המצב.
ארה"ב תחת הממשל הנוכחי, חידשה בתחילת 2024 את החוזה לקיומו של הבסיס האמריקני הצבאי היושב בקטאר, הבסיס הגדול ביותר של ארה"ב במזרח התיכון, זאת בזמן שאזרחים אמריקנים מוחזקים בעזה. כלי תקשורת אמריקנים אף דיווחו אז כי ארה"ב הסכימה לתנאים קטאריים במהלך חידוש החוזה, דוגמת זה שמחנה הצבא האמריקני לא ישמש כבסיס לתקיפות באיראן. ההודעה הקטארית האחרונה מאמש, מדגישה כי הפסקת התיווך התרחשה עוד לפני הבחירות בארצות הברית. למרות זאת, אין לשלול כי עיתוי ההודעה, מהווה מעין היערכות לקראת ממשל טראמפ, והאפשרות שהיחס האמריקני אל קטאר ישתנה וידרוש ממנה לעשות מעשים של ממש – כדי להפעיל לחץ על חמאס לשחרר חטופים.