בימים אלה, נדרש שר האוצר בצלאל סמוטריץ' להחליט עד כמה מדינת ישראל מוכנה להמשיך ולשתף פעולה עם הטרור הפלסטיני. ההחלטה שעל הפרק היא האם להאריך את תוקף כתבי החסינות והשיפוי שממשלת ישראל מעניקה לבנקים ישראלים הפועלים בשיתוף עם הבנקים ברשות הפלסטינית.
הקשרים הבנקאיים בין ישראל והרשות הפלסטינית מתבססים על בנקאות קורספונדנטית, המתבצעת כיום על ידי שני בנקים ישראליים – בנק הפועלים ובנק דיסקונט. השירותים שמעניקים הבנקים הקורספונדנטים למקביליהם הפלסטיניים כוללים ניהול חשבונות לצורך ביצוע תשלומים באמצעי תשלום בנקאיים, כגון צ'קים והעברות בנקאיות; ניהול פיקדונות; ושירותים לתפעול מזומנים.
במרץ 2016, על רקע ההתקדמות בחקיקת חוק המאבק בטרור, הודיעו הבנקים הקורספונדנטים הישראלים על כוונתם להפסיק לספק שירותים אלו לבנקים הפלסטיניים, בשל העלייה בסיכונים הכרוכים במתן השירותים.
כדי למנוע הפסקה של שירותים אלו על ידי הבנקים הישראליים, ובמקום לדרוש מהרשות הפלסטינית לתקן את המערכת הבנקאית שלה, החליטה ממשלת ישראל – באמצעות היועץ המשפטי לממשלה ומשרד האוצר – להעניק לבנקים הישראלים כתבי חסינות מפני העמדה לדין של נושאי משרה ושיפוי בגין נזקים אפשריים.

במקביל להענקת כתבי החסינות והשיפוי, הממשלה הקימה במאי 2019 חברה ממשלתית – "שירותי קורספונדנציה בע"מ" – שהייתה אמורה להחליף את הבנקים המסחריים ולספק שירותים נחוצים למערכת הבנקאית הפלסטינית, הנגועה בפעילות להלבנת הון ומימון טרור.
לאחר הקמת החברה, התברר שחברות ממשלתיות אינן פטורות מציות לחוק, ולשם הפעלת החברה נדרש תיקון לחוק המאבק בטרור. במאי 2022, פרסם משרד האוצר תזכיר חוק שנועד להחריג את פעילות החברה מהוראות החוק ולעטוף אותה במעטה חשאיות. לאחר ביקורת חריפה, החליט שר האוצר דאז, אביגדור ליברמן, להקפיא את קידום התזכיר.
בהיעדר חלופה, וכאשר הבנקים ברשות הפלסטינית המשיכו להוות חשש ממשי להלבנת הון ומימון טרור, הוארכו שוב כתבי החסינות והשיפוי לבנקים המסחריים.
במרץ 2024 דווח כי השר סמוטריץ' האריך, ברגע האחרון, את כתב השיפוי למספר חודשים בלבד. בסוף אוקטובר דווח על הארכה נוספת למשך חודש בלבד, שתוקפה צפוי לפוג בימים הקרובים.
למרבה הצער, דרך הפעולה שנבחרה על ידי ממשלת ישראל להתמודדות עם מימון הטרור הפלסטיני מאפיינת את יחסה להפרות חמורות נוספות שמבצעים אש"ף והרשות הפלסטינית להסכמי אוסלו. במקום לדרוש ציות קפדני, ישראל מוצאת פתרונות עוקפים.
הגיעה העת שמדינת ישראל – משרד האוצר והיועץ המשפטי לממשלה – תעמוד על דרישתה מהמערכת הבנקאית הפלסטינית להימנע מהלבנת הון ומימון טרור. כל הארכה של כתבי החסינות והשיפוי מעבירה מסר לרשות הפלסטינית שמדינת ישראל מוכנה להתעלם מחוקיה שלה ולסייע בעקיפין למימון טרור. מצב זה חייב להיפסק.
סא"ל (מיל') עו"ד מוריס הירש מנהל את היוזמה לאחריות ורפורמה ברשות הפלסטינית במרכז הירושלמי לענייני חוץ וביטחון. שירת 19 שנים בפרקליטות הצבאית, ובתפקידו האחרון כיהן כפרקליט איו"ש.