1. עולה השבוע
של מי הילדים האלה?
בעיירה בריטית שלווה, שני זוגות לילדים בני שנתיים מגלים שהתינוקות שלהם הוחלפו בבית החולים. תחילה נראה שהזוגות משתפים פעולה למציאת פתרון, אך בהדרגה עולים חשדות ותגליות המעמידים במבחן את אמונם זה בזה. דרמה פסיכולוגית על הגבולות שאנשים מוכנים לחצות כדי לשמור על ילדיהם. מבוסס על רב מכר מאת ג'יי־פי דילייני.
הבן שלנו // יום א' // 4 פרקים // אורך כל פרק: 60 דקות // yes VOD, HOT VOD, NEXT TV // שימו לב: ב–yes החליטו לתרגם את שם הסדרה אחרת, "ילדי המריבה"

2.בעל המאה
העיבוד הטלוויזיוני של נטפליקס ל״מאה שנים של בדידות״ אומנם מקים את הספר המיתולוגי לתחייה, אך הוא לא סוחף על המסך הקטן כמו בין הדפים
מאה שנים של בדידות הוא ספרו הבולט של זוכה פרס נובל לספרות גבריאל גארסיה מארקס, שיצא לאור בשנת 1967. הסיפור עוקב אחר שושלת בואנדיה, המתפרשת על פני כמאה שנה. העלילה מלאה במעשיות עממיות, אירועים היסטוריים אמיתיים ודמיונות פרועים גם יחד. היא מתרחשת בעיירה שהוקמה בקרחת יער בשלהי המאה ה־19, מתוך חלום נאיבי למקום תמים וטוב, אבל כרגיל המציאות, הכוח, ורוחות העבר משבשים את התוכניות.
זהו ספר שהשפיע רבות על התרבות, תורגם לעשרות שפות, ומכר יותר מ־50 מיליון עותקים, אבל במשך כל חייו סירב מארקס למכור את זכויות הספר להפקה קולנועית או טלוויזיונית כלשהי. והנה לא עברו עשר שנים מאז פטירתו, ובאדיבות ילדיו, נטפליקס כבר הספיקה להעלות לשידור את הסדרה המבוססת על הספר, והעונה השנייה כבר בהפקה. משפחתו של הסופר הקולומביאני הנערץ, אולי חשה רגשות אשם על מכירת הזכויות, וביקשה שלפחות הסדרה תצולם בשפה הספרדית, בקולומביה, עם שחקנים קולומביאנים.
מי שקרא את הספר ודאי יתמוגג לראות את המילים קמות לתחייה. זוהי סדרה מושקעת, קולנועית מבחינת הצילום, ויפה מאוד ויזואלית. תואמת בהחלט את ז'אנר הריאליזם המאגי (ריאליזם מדויק בשילוב אירועים פנטסטיים) שאליו שייך הספר האלמותי.
ועם זאת, למי שלא קרא את הספר – מחכה חוויה טלוויזיונית מוזרה להפליא. יש רגעים פיוטיים, מעברים מלאי דמיון ותחושה של קסם באוויר, אבל העלילה לא מצליחה לרתק את הצופה, מערכות היחסים לא אמינות והדמויות מקשות להתחבר אליהן או להתרגש מהן.
חוזה ארקדיו בואנדיה, אבי המשפחה, להוט לגלות עולם וללמוד את עולם האלכימיה, ועל כן הוא מזניח את משפחתו. אשתו אורסולה כעוסה ורוטנת עליו כל הזמן, וחוששת בכל לידה שנבואה קשה תתרגש על ילדיה. השחקנים משחקים טוב, אך הדמויות לא מתפתחות או משתנות, שזה דבר מוזר לומר על סדרה שמבוססת על ספר כה מצליח של סופר שיודע ללהטט בשפה. אבל מכיוון שזה מדור שעוסק בטלוויזיה ולא בספרות, ההתייחסות היא ליצירה הטלוויזיונית בלבד. וככזו, היא פשוט לא מעניקה את הסיפור הדרמטי שאנו זקוקים לו כדי ליהנות מבינג' סוחף.
מארקס כנראה צדק, עדיף שתקראו את הספר.
מאה שנים של בדידות // 8 פרקים // אורך כל פרק: 60 דקות // נטפליקס // מאה שנים? העונה הראשונה מתמקדת בשני הדורות הראשונים מתוך שבעה
3. יום הפופקורן הבינלאומי
מאחורי הקלעים
ביום הפופקורן הבינלאומי שיחול ביום ראשון, בזמן שנתהה האם בכלל מותר לאכול אותו סתם ככה גם כשלא רואים סרט, נצלול אל מאחורי הקלעים של תעשיית הקולנוע דרך הסדרה התיעודית של נטפליקס, הסוקרת את הסיפורים שמאחורי הסרטים הגדולים: רובוקופ, אישה יפה, הנוסע השמיני, מת לחיות ועוד.
היוצרים משתפים בכנות מרשימה סיפורים על הדרך הארוכה שעברו, על התשובות השליליות שקיבלו לאורך הדרך, על הבמאים שהוחלפו ועל הטעם של הקהל שמפתיע בכל פעם מחדש והופך את המקצוע הזה למרגש ובלתי צפוי. תסריט הסרט פורסט גאמפ, לדוגמה, עבר הרבה גלגולים עד שהפך לקלאסיקה של שנות ה־90. הצלחת הסרט איש הגשם שעסק בגיבור עם אוטיזם גרמה לאולפנים לחשוב שהקהל שבע מתסריטים כאלו, ו"גאמפ" כמעט לא יצא אל הפועל.
הסדרה משלבת ראיונות עם מפיקים ושחקנים ומלווה בקריינות משעשעת המתכתבת עם קטעים מהסרטים המקוריים.
הסרטים שגדלנו עליהם // 16 פרקים, 3 עונות // אורך כל פרק: 45 דקות // נטפליקס // למה פופקורן? בשל המחסור בסוכר במלחמת העולם השנייה, החטיף הזמין והזול בבתי הקולנוע היה פופקורן