שנים ארוכות שומרי הכשרות בתל אביב שרצו להנות ממסעדה איכותית שלא מאתגרת את ההלכה, נאלצו לכתת רגליים לערים רחוקות. למזלם ולמזלנו, בעשור האחרון המצב השתנה, כאשר ברחובות הרועשים של תל אביב נולדו עוד ועוד מסעדות כשרות, בניהן מסעדות גורמה, שף ואפילו ברים. אחד מהחלוצים בתחום הזה הוא השף המוכר אייל שני, שמלבד יחסו הכמעט פיוטי לאוכל, הוא גם אדם מאמין שבחר להכשיר עוד ועוד מסעדות שלו ברחבי העיר החילונית, ונתן גם לקהל שומרי הכשרות הזדמנות להציץ למטבחו המקורי.
יחד עם הקהילה המצומצמת של בני המגזר הגרים בתל אביב, גם אני שמעתי על "המלכה" המצליחה, אחת המסעדות הידועות ביותר של שני, ומי שהייתה כשרה מיום היווסדה. בשבוע האחרון המלכה עברה שינוי מרענן כאשר עברה מאיזור איכילוב למתחם המידטאון היוקרתי שצמוד למגדלי עזריאלי. ההבדל הראשון שתוקף את העין, הוא המרחב העצום של המלכה החדשה. מקומות הישיבה פרושים בצורה מעגלית והמטבח העמוס נשקף מהצד. אחרי התפעלות ראשונית, הרעב כבר עשה את שלו והתיישבנו במהירות לשולחן.

המכורים יודעים כבר ש"המלכה" מציעה חוויה קולינרית מיוחדת מאוד. מנות ביתיות ונוסטלגיות מצד אחד, עם זיקה למטבח הישראלי-אסלי, ומצד שני חומרי גלם מצוינים ותשומת לב קפדנית לכל מנה ומנה, גם בשעות העמוסות ביותר. נהנינו ממנות הדגל שעברו דירה עם המסעדה, כמו צוות המלצרים המסור. סלט כללי מניצוצות הבריאה, המבורגר ממרתפי הממלכה שבאמת עולה באיכותו על רוב מנות ההמבורגר בישראל, קבאב טלה אחד ארוך מאוד, שמן, נוטף, שוכן בפוקאצ'ה זרועה בעשבים וירקות שדה והג'ינה דה סופריטו דה לולו, מנה עמוסת טעמים ועוף שקשה לתאר במילים, וממילא לא צריך לדבר כשהפה מלא בה.
אבל המעבר החדש הוליד משני ומהשף נועם מויסה שלצידו, כמה רעיונות חדשים. כמו למשל הדייקון צלוי בפרפוס תרנגולת ותה ארל גריי, ניצב גאה ורך מעל השלולית שלו, שם ארוך למנה קטנה אבל בלתי נתפסת כשמגלים שמדובר סך הכל בצנון שבושל במיטב החומרים והוא טעים בצורה מדהימה.

מיד לאחר מכן השתלטו על החיך הטעמים החזקים של הפיצה דם בלי טיפה של דם, בצק דק ופריך עם קצף עגבניות אוורירי, שמן זית ומלח שמשנה את כל מה שחשבתם אי פעם על פיצה. מנה שמומלץ להזמין לצידה את הזעתר פיצה בורקס סטייק, שנותן ניגוד טעמים מעניין. כדאי לסיים את שלב המנות הראשונות עם המיסו שיטאקי עם רגליים מרחפות של מלכת היער. במנות האחרונות בלטו במיוחד הבסבוסה והשוקולד קפה הנימוחה.
הסיפור של "המלכה" התחיל בשנת 2018. היא נפתחה בבית אסיה בשיתוף עם קרן דואליס והוכרזה כמסעדה הכשרה הראשונה של אייל שני. המלכה מכילה בתוכה גם פרויקט חברתי שבו נערים ונערות בסיכון נכנסים ללמוד ולעבוד במטבח, בליווי טבחיות בוגרות ועובדות סוציאליות.

באמת אחד הדברים הבולטים שנוכח במסעדה הוא הלב. שני מסתובב בחיוך בין הסועדים ונפנה לשיחה עמוקה עם כל מי שמביע עניין, ואהבה לאוכל. לדבריו הוא מאמין בכוח של האוכל, ובעיקר ביכולת להעביר רגשות ואהבה דרך הצלחת הצבעונית. גם צוות המסעדה לא רואה את המסעדה רק כמקום עבודה, שהופך לחגיגה בימי רביעי וחמישי עם עליית הדי ג'יי לעמדה, אלא ככלי לחיבור בין זרמי החברה הישראלית.
"תמיד הסתכלנו על 'המלכה' כמעין גשר בין העולם הדתי לעולם התל אביבי", מסרו עובדי המסעדה, "אפשר לראות בה לא מעט חובשי כיפה, אבל גם המון אנשי עסקים או עורכי דין בצהרים, או שכנים שגרים ליד וזו מסעדת הבית שלהם. או חבר׳ה תל אביבים שאוהבים לאכול אצל אייל שני, ולאו דווקא אוכלים כשר בדרך כלל, אבל הפעם הם מארחים חבר או קרוב משפחה ששומר על כשרות ושמחים לקחת אותו למלכה, לאכול את המנות שהם אוהבים מהמסעדות האחרות ולחוות את האווירה השמחה והתל אביבית שיש במלכה".