אחד הפיצ'רים שהיינו רוצים שיהיה לנו הוא היכולת להקשיב לשיחות של אנשים אחרים עלינו. זאת גם התחושה המרכזית שעולה מהאזנה להסכת Call me back של דן סינור בשנתיים האחרונות. סינור, פרשן פוליטי ותיק ששימש בעבר יועץ לענייני מדיניות החוץ של מיט רומני (מועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארה"ב בשנת 2012), מארח בכל פרק דמות מהעולם הפוליטי, המדיני או הביטחוני לשיחה על אירועי השעה. ההסכת התחיל בנובמבר 2020 והתמקד בנושאים שונים בהוויה האמריקנית, אבל מאז אוקטובר 2023 הוא מתעסק כמעט בלעדית בישראל, בעיקר בזוויות שונות הקשורות למלחמה.
סינור מתגלה בהסכת כעיתונאי המכיר את החברה הישראלית על בוריה. זה לא מפתיע, שכן הוא חתום (יחד עם גיסו, עיתונאי ג'רוזלם פוסט שאול זינגר) על הספר "מדינת הסטארט־אפ" שיצא ב2009 ועסק בתעשיית ההייטק הישראלית. באופן מעורר השתאות הוא נותן לאורחיו את היכולת לפרוס את הסיפור בצורה נינוחה ומעניינת. מבנה השיחה יוצר למאזין תמונת רוחב לגבי המצב בישראל. ההסכת, שמיועד באופן מוחלט לקהל האמריקני (כמעט 70 אחוז מהמאזינים), הוא במה טובה לתווך לקהל העולמי את המסר הישראלי.בהקשרים ישראליים יש לסינור שלושה מתווכים עיקריים: נדב אייל ורונן ברגמן מידיעות אחרונות, ואחד הגילויים המעניינים של ימי המלחמה חביב רטיג־גור שהוא כתב של The Times of Israel. רטיג־גור מציג בהסכת גישה שמרנית שלאו דווקא לעומתית למדיניות הממשלה, ובעיקר מנסה להפנות את האש כלפי חמאס וכלפי קטאר שתומכת בו. בפרק הראשון בהסכת למחרת 7 באוקטובר סינור כבר אירח את רטיג־גור שניסה לתווך את המציאות הכאוטית בשטח. השיח בין השניים מרתק ונדמה שהם מרגישים בנוח בשיחה. בניגוד לכך, דווקא השיח של סינור עם אייל וברגמן לוקה לעיתים בחסר, כאשר הוא מנסה לאתגר אותם מימין כדי לאזנם. לישראלים שעוקבים באדיקות אחר החדשות הפרקים העוסקים בישראל לא יחדשו הרבה, אבל בעיקר יסדרו את הנושא בצורה ברורה. סינור לא מנסה לספר סיפור שיכיל את זווית הראייה של שני הצדדים – את הצד הפרו־פלסטיני גם ככה שומעים בארצות הברית יותר מכפי כוחו האמיתי. הוא מנסה להעביר לציבור האמריקני השמרני את השטף והדינמיקה של ההתרחשויות כאן דרך עיניו של הציבור הישראלי.
זאת חוויה מוזרה לשמוע שיחה באנגלית המיועדת לקהל אמריקני ועוסקת במה שאנחנו עוברים כאן. סינור, מודע לחוויה המוזרה הזאת, מציין בכל פרק באיזו שעה הוא מוקלט, גם בשעון ארצות הברית וגם בשעון ישראל. הוא אומנם מקליט בניו־יורק אבל אינו מנותק ממה שקורה בשטח. בעולם של עיתונאים שמדברים על מושא הסיקור מרחוק ודרך תיווך אגרסיבי, סינור מנסה קודם כול להגיש את המציאות בישראל כפי שהיא, גם אם היא מדברת על הישראלים ולא איתם.
פרקים מומלצים
One Year Since October 7th – with Amir Tibon
07/10/2024
סינור מארח את אמיר תיבון בפרק לייב על ספרו במלאת שנה ל–7 באוקטובר.
Bibi’s message vs Bibi the messenger – with Nadav Eyal and Amit Segal
05/09/2024
שיחה מרתקת בין אייל לסגל על הצהרת נתניהו באשר לציר פילדלפי.
A Hostage Deal — with Haviv Rettig Gur & Nadav Eyal
08/07/2024
פרק שיצא כשהיה נדמה שתהיה עסקה.
שווה האזנה
עושים רפואה – קפאין: הסם שמתדלק את האנושות. העיתונאי אגם קדם–לוי משוחח עם ד"ר יובל בלוך על הקפאין. כיצד הוא משפיע על המוח והגוף שלנו, תפקידו ההיסטורי של הקפה בעיצוב החברה ועל השימושים הרפואיים המפתיעים שלו.
בר דעת: כשהמונגולים כבשו את ארץ ישראל. בהסכת של אוניברסיטת בר–אילן מספרת הד"ר להיסטוריה נעמה אוחנה–ארום על האימפריה המונגולית ששלטה מצפון סין ועד ארץ ישראל.
דעה לא פופולרית: למה הכול בישראל כל כך יקר ומה הפתרון? ברק הרשקוביץ משוחח עם העיתונאי עידן ארץ לשיחה על בעלי האינטרס שפוגעים בכיס של כולנו ומסביר מה אפשר ללמוד מטקסס, מה טוב ברפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" ומה חסר בה ועוד.