לפי מרבית ההערכות בעולם, עד שנת 2040 צפויה סין לעבור את ארה"ב ולהפוך לכלכלה הגדולה בעולם. עם 4,000 שנות היסטוריה ומורשת שהיא ערש התרבות המזרח־אסייתית במגוון רחב של תחומים – מפילוסופיה ואמנות, דרך קולינריה, חדשנות טכנולוגית ועד למנהל אזרחי ותורות לחימה. אם מסקרן אתכם להכיר לעומק את ההיסטוריה, התרבות והשאיפות של הציוויליזציה העתיקה בעולם שתעצב את המאה ה־21 – להבין את סין הוא ההסכת עבורכם.
בהסכת הוותיק שבקרוב יחגוג ארבע, סוקר יובל וינרב (לרוב עם אורח) מגוון רחב של נושאים הקשורים לסין מההיסטוריה הרחוקה והקרובה, דרך התפיסה הכלכלית והשאיפות הגאו־פוליטיות, ועד התרבות, הטכנולוגיה, הקולינריה, התיירות וכמובן יחסי סין־ישראל. אורך הפרקים נע בין כחצי שעה לשעה וחצי.
וינרב השלים תואר ראשון בלימודי מזרח־אסיה ומשם טס לסין, שם קיבל מלגה ללימודי סינית והתרבות הסינית והמשיך לגור במדינה גם מספר שנים לאחר סיום לימודיו. לצד ההסכת, הוא מייעץ לתאגידים בנוגע לקיום קשרים עסקיים עם השוק הסיני ומרצה על המדינה הקומוניסטית.
לצידו, אפשר למצוא מספר רב של אורחים בעלי שם, ובהם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שגריר ישראל בסין לשעבר מתן וילנאי, השף ישראל אהרוני, אקדמאים וחוקרי סין והמזרח, כלכלנים וגם האנליסט ניצן דוד פוקס, בעל הטור במקור ראשון.
במישור הטכני ההסכת מופק ברמה גבוהה והשמע איכותי. חלק מהפרקים דורשים רמת קשב גבוהה יחסית ואינם מתאימים להאזנה לצד מטלות שדורשות מכם ריכוז, ומאידך הפודקאסט מתנהל לרוב בקצב איטי, כך שאם אתם מצליחים לעקוב מומלץ להעלות את מהירות השמע במידה משמעותית.
תרומתה של סין להתפתחות האנושית היא אדירה. סין העניקה לעולם כמה מההמצאות החשובות והמשפיעות ביותר בהיסטוריה האנושית כנייר, הדפוס, המצפן, אבק השריפה ואחרות, בנתה את המבנה הגדול בהיסטוריה בדמותה של החומה הסינית והביאה לעולם את התנ"ך של אסטרטגיית המלחמה "אומנות המלחמה" של סון דזה. הכניסה הסינית לשוק הישראלי שרק הולכת וגוברת, בצירוף התחדדות העובדה שסין היא החברה המרכזית בציר הרשע המתנגד לישראל לצד רוסיה ואיראן, הופכות את סין עבורנו ליותר מכוח גיאופוליטי גדול בלבד, אלא למדינה שמשפיעה באופן ישיר על החיים בישראל.
בשורה התחתונה, "להבין את סין" מציב זרקור אנתרופולוגי מרתק על תרבות ענפה ששונה מאיתנו בתכלית והוא גם בגדר "דע את האויב". שתי התכליות הללו דרות בכפיפה אחת בהסכת, שמצליח להעביר מידע מגוון באופן מעניין, מקצועי ומקיף.
פרקים מומלצים
פרק 3:
קיצור תולדות סין
על ההיסטוריה העתיקה של סין מראשיתה ועד לאיחוד סין והקמת הקיסרות במאה השלישית לפנה"ס.
פרק 8:
מיהו שי ג'ינפינג
כיצד עלה שי ג'ינפינג לגדולה, מהם הגורמים שמניעים אותו ומהם קווי המדיניות המרכזיים שהוא מוביל והמורשת שהוא מבקש להותיר אחריו.
פרק 80: יחסי סין־ארה"ב
המומחה לארה"ב רותם אורג מנתח את הקשר המורכב בין המדינות ואת השפעתו על העולם.
שווה האזנה
- למה אתה מדבר אליי ככה? האם היינו מצליחים להבין את המבטא של דוד המלך? ואיך המבטא העברי משפיע על AI? בהסכת חדש בודקים ירון לונדון וד"ר סמדר כהן למה אנחנו מדברים כפי שאנחנו מדברים ונותן מענה לשאלות הללו ואחרות.
- ההסכת של נדב פרי: משה פייגלין. חכ"ל משה פייגלין מספר על התמודדותו עם השכול, שוטח את חזונו למדינת ישראל ואת המקום המפתיע שבו הוא ממקם את "זהות" במפה הפוליטית.
- 1+1: פרק 131 ־ אביתר בנאי. הזמר והיוצר מתארח בהסכת של אסף ליברמן ומדבר על תפיסתו האמונית ועל השתייכותו המגזרית, על התמכרויות ועל האלבום הראשון שלו ־ מדוע התייחס אליו כמו שד שנמצא בתוכו ועל הפיוס המאוחר שעבר איתו.