1. השתמשו בבשר טרי, הוא עדיף על בשרים מוכנים ומעובדים המכילים המון מלח, סוכר, חומרים משמרים וכימיקלים מזיקים נוספים.
2. צלייה ארוכה בטמפ' נמוכה, תפחית את היווצרותם של החומרים המסוכנים. כדאי להמתין שהגחלים יאפירו מעט ואז להניח את הבשר על הרשת. בנוסף, מומלץ לא לחשוף את הבשר לאש גלויה. כמו כן, דאגו למשטח צלייה נקי מחלקי מזון חרוכים.
3. בישול מקדים – אפשר להפחית את נזקי צלייה באש על ידי בישול מקדים בתנור, ולהניח את הבשר על המנגל לקראת סוף הבישול ובכך לקצר את זמן הצלייה ולהפחית חומרים מסרטנים.
4. הימנעו מאכילת חלקים שרופים וחרוכים. הם גורמים נזק לגוף.
5. לפני הצלייה, השרו את הבשר במרינדה של חומץ או לימון, והשתמשו בתבלינים נוגדי חימצון כמו קינמון, שום, ג'ינג'ר, פלפל אנגלי, אגוז מוסקט, אורגנו, רוזמרין, כמון, פלפל שחור וכורכום, המפחיתים היווצרות חומרים מסרטנים וכמובן מוסיפים טעם וריח!
6. העדיפו חלקי עוף או בשר דלי שומן (חזה עוף, שיפודי הודו או פרגית, סינטה ופילה בקר), גם פחות קלוריות וגם פחות שומן שמטפטף על המנגל ויוצר חומרים מסרטנים.
7. הכי מומלצים: דגים – זקוקים לצלייה קצרה וכך זמן החשיפה לאש קטן יותר ובעלי יתרונות תזונתיים רבים, כמו: חלבון איכותי, מקור למינרלים חיוניים ואומגה 3 ועוד.
8. ירקות חיים – שלבו אכילת ירקות חיים וסלטים טריים ביחד עם הבשר. ירקות מכילים פיטוכימיקלים ונוגדי חימצון. שילובם ימסך ויגן מהנזקים שהחומרים המסרטנים עלולים לעורר.
9. טיפ מנצח – שיפודי ירקות .
מנגלו שיפודי ירקות שהכינותם מראש כגון: פטריות, גזר, בטטה, חציל, קישוא, שרי. חלקם מכילים נוגדי חימצון וכולם שופעי ויטמינים, והעיקר: הירקות יעזרו לכם לעכל את הבשרים של יום העצמאות ולהרגיש משוחררים ורעננים בסוף היום.
10. קינוח בריא- סלט פירות או פירות העונה חתוכים, מרעננים ועשירים בוויטמינים וסיבים תזונתיים.
הכותבת היא דיאטנית קלינית במכבי שירותי בריאות