גבר איטלקי נמחץ למוות תחת אלפי גלגלים ענקיים של גבינה קשה בסגנון פרמזן, ששוקלים כ-40 קילוגרמים כל אחת, כך מסרו אתמול (ב') שירותי הכבאות האיטלקיים.
ג'אקומו צ'יאפאריני, בן 74, נקבר מתחת לגבינות כאשר מדף נשבר במחסן שלו באזור לומברדיה הצפונית ביום ראשון, ויצר אפקט דומינו שהפיל אלפי גלגלים, אמר הכבאי אנטוניו דוסי מהעיר ברגמו לסוכנות הידיעות הצרפתית. כדי למצוא את צ'יאפאריני, המחלצים "נאלצו לפנות את הגבינות והמדפים ביד", אמר דוסי והוסיף כי "לקח כ-12 שעות" כדי למצוא סוף סוף את הגבר ההרוג.
המחסן, הממוקם בעיירה הקטנה רומנו די לומברדיה ליד ברגמו, הכיל בסך הכול 25,000 גלגלים של גרנה פדאנו, גבינה קשה המזכירה פרמזן ופופולרית מאוד באיטליה. לפני שנהרג, צ'יאפאריני בדק את גלגלי ההבשלה, שאוחסנו על מדפי מתכת, שהגבוה שבהם התנשא לגובה של 10 מטרים.
פרמזן מיוצר מחלב פרה גולמי. החלב המשמש לייצור הגבינה מורכב מחלב שנחלב בערב, ושהה במיכל נחושת במהלך הערב, המעורבב בחלב מחליבת הבוקר וזאת על מנת ליצור מרקם ייחודי עבור הגבינה. החלב מועבר למכלי נחושת גדולים, שקיבולתם היא בת 1,100 ליטרים. מִמכל נחושת אחד מופקים שני גושי גבינה. השימוש בנחושת מועדף מפני שנחושת מצליחה לשנות את הטמפרטורה שלה במהירות יחסית.
החומר המגבן המשמש להפרדת החלב למוצקים ומי גבינה, מופק באופן מסורתי מרירית הקיבה של עגלים. הסטנדרט של האיחוד האירופי מחייב שימוש בחומר מגבן מן החי – אולם בגרסאות החיקוי של הגבינה משתמשים לעיתים גם בחומרים מגבנים מלאכותיים.
לאחר שהייה קצרה במכלים, מועברות הגבינות לדליים שנותנים להן את צורתן. לאחר יום או יומיים משתחרר הדלי ומודפס על אריזת הגבינה שמה ותאריך הייצור שלה. אז חוזרת הגבינה לדלי שמתמלא בינתיים במי-מלח, והגבינה נמצאת בהשריה למשך כ-20 ימים על מנת לצבור מלחים. בתום תקופת ההשריה, הגבינה עוברת לאחסון בחדר התיישנות גדול, על מדפי עץ ארוכים, המסוגלים להכיל 24 גבינות לגובה ו-90 גבינות לאורך. מדי שבוע מתבצע ניקיון ממוכן במדפים, ובאותה ההזדמנות הופכים את הגבינות. הטמפרטורה והלחות בחדר ההתיישנות חייבות להיות קבועות בכל שעות היממה.
לאחר 12 חודשים לפחות בחדר ההתיישנות, מועברות הגבינות לטועם מקצועי שקובע את איכות הגבינה. אם היא אינה איכותית, הוא מסמן את האריזה בצלב.