הטבח הקשה שביצעו מחבלי חמאס ב-7 באוקטובר הכניס מדינה שלמה לפוסט טראומה ומאלץ מיליון ישראלים להתמודד עם מתח קשה, עם חרדות משתקות, עם סיוטי לילה ועם שלל תגובות נפשיות ופיזיות. איך מתמודדים עם המציאות האיומה? איך אפשר לעזור למי שסובל? למבוגרים. לילדים. איך מרפאים את הנפש ונכנסים לשגרה חדשה ובריאה יותר? בימים אלה עלתה סדרת רשת חדשה, "עוטף ישראל", הדנה בשאלות האלה ועוד, ומציפה דילמות שונות מתחום בריאות הנפש, על רקע המלחמה.
צפו בפרק על אי וודאות >>
Video: אי וודאות
הסדרה עוסקת בין היתר בהשפעות של הצפייה הבלתי פוסקת בשידורים החיים, לרבות בזוועות שלהן היינו עדים בשידור חי ביומיים הראשונים למלחמה. יזמה אותה תחנת הרדיו האינטרנטי החברתי "סול", ומגיש התחנה משה הראל מראיין בה אנשי מקצועי מתחומי טיפול שונים. כך למשל הוא מראיין את עוזית דגן, עובדת סוציאלית המטפלת בין היתר בפוסט טראומטים במסגרת משרד הביטחון. דגן היא אחות שכולה וגם אם שכולה לבן שסבל מפוסט טראומה, והיא מדברת על פוסט טראומה וכיצד ניתן להתמודד עמה.
צפו בפרק על טראומה ופוסט טראומה >>
Video: טראומה ופוסט טראומה
עם ד"ר שרה איוניר, עובדת סוציאלית קלינית בכירה, משוחח הראל על היכולת למצוא אופקים חדשים גם בזמנים קשים כגון אלו. כן מתראיינת ד״ר מירה אציל, פסיכולוגית קלינית ורפואית בכירה המתמחה מומחית בהיפנוזה ו-CBT. ד"ר אציל מדברת על הגיבור שיש בכולנו – "גיבור המאפשר ניהול עצמי חכם של בריאותנו האישית, המוביל אותנו לעבר בריאות טובה, עושר רוחני, יחסים מספקים ועיסוק במה שיקר לנו באמת".
צפו בפרק על שגרה בצל מלחמה >>
Video: שגרה בצל המלחמה
הסדרה, שאותה הפיקה חברת בייגל וידאו קריאייטיב, מציעה כלים פרקטיים שיכולים לסייע בהתמודדות עם המצב, והיא עוסקת לא מעט בבעיות יומיומיות שמעסיקות גם את מי שלא חווה רגעי קיצון. ד״ר חביבה אייל, המתמחה בהדרכת הורים ובטיפול בין היתר בבולמיה, בדיכאון ובחרדה, מסבירה למשל, שבכל אחד מאתנו טמונים כוחות ומשאבים לריפוי עצמי, לגדילה ולהתפתחות. והיא מדברת על ההתמודדות של משפחה עם מתבגרים בשעת מלחמה, על מצבי הלחץ , על התגובות החריפות ועל מריבות בזמן המתוח הזה שבו נשברת השגרה והעצבים של כולם חשופים.
הפרק "בכל אחד יש גיבור" >>
Video: בכל אחד יש גיבור