פקח רשות הטבע והגנים, ג׳מיל אטרש, צפה הבוקר (ד') באירוע נדיר של להקת זאבים, שנראתה בשמורת הטבע מכתשים עין יהב, באזור הערבה.
אטרש תיאר בהתרגשות את התצפית הייחודית: ״אני מסייר בשמורות הטבע שנים רבות, ומדובר בתצפית מיוחדת במינה. לעתים רחוקות אנחנו זוכים בתצפיות מהסוג הזה. האמת שזאת פעם ראשונה שלי שאני רואה להקה גדולה של זאבים, ואני שמח לראות שהלהקה נראית במצב טוב. הצלחתי לתעד ולספור 12 פרטים – מדובר בלהקה גדולה״.
Video: להקת זאבים באזור עין יהב שבערבה. צילום: ג׳מיל אטרש - רשות הטבע והגנים
ברשות הטבע והגנים הוסיפו כי אזור הערבה ידוע בכמות הזאבים הגדולה ביותר שיש בארץ. לטענתם, מאפייני האזור, וביניהם סביבת המושבים החקלאיים, תורמים ליכולת של הזאבים להתרבות ולכן הם נשארים שם, שכן הם עושים מה שצריך כדי לשרוד.
זאב הערבה, מין מוגן שחי בלהקות, חיוני למאזן האקולוגי בערבה וכיום הוא מהווה את אחד משני הטורפים הגדולים בישראל. עם זאת, המפגש של הזאבים עם הסביבה של בני האדם הוא לא חיובי, שכן הוא יוצר תלות ומשנה את ההנהגות הטבעית שלהם. בתנאי המדבר הטבעיים – טרפם הפוטנציאלי של הזאבים הוא ארנבות, צבי הנגב, הפרא, הראם הלבן והיעל הנובי, והם צריכים להתאמץ כדי לצוד אותם. אבל זמינות המזון הרבה שמקורה בפסולת המזון של האדם, מסיטה את תלות הזאבים מטרפם הטבעי וגורמת לעלייה לא טבעית באוכלוסיית הזאבים.
Video: להקת זאבים באזור עין יהב שבערבה. צילום: ג׳מיל אטרש - רשות הטבע והגנים
חושב לציין שלמרות שהזאבים נוטים לפתח תלות במקורות המזון המצויים בסביבת בני האדם, הם לא יצורים חברותיים או תלותיים בבני האדם עצמם, ואין להם רצון להיפגש איתנו. לרוב, אם הזאבים יראו בן אדם – הם יברחו כי יחושו בסכנה.
ראיתם חיה פצועה או במצוקה? תעדו וצרו קשר עם מוקד רשות הטבע והגנים 3639*