ישנם היבטים מסוימים של בישול, כגון המיומנות או הטכניקה של האדם, שניתן לשפר עם הדרכה ותרגול נכונים. אנחנו יכולים לשלוט בחיתוכי סכין בסיסיים, ללמוד להכין את ציפוי בעוגה המושלם ולהיות מאסטרים בגריל.
אבל כשזה מגיע לגודל המטבח שלכם, אנחנו נאלצים לעתים קרובות להתמודד עם מה שיש. משטח שיש קטן לא רק מגביל את הנוחות שלנו בעת הכנת ארוחות – זה גם יכול להפחית את היצירתיות בבישול.
ובכל זאת, יש הרבה שאנחנו יכולים לעשות כדי להפיק את המירב מהמצב, גם ללא שיפוץ יקר במטבח. ביליתי עשור בדירה ישנה בקומה השלישית, ללא מעלית, בניו יורק, שהיה בה משטח שיש בגודל של 90 סנטימטרים בלבד, אז אני יודע ממקור ראשון שלא הכול אבוד.
להלן חמש דרכים להפיק את המירב משטח שיש מוגבל במטבח שלכם.

1פנו כמה שיותר מקום
דבר ראשון, תצטרכו לקבל כמה החלטות קשות בנוגע לפריטי הציוד שאתם משתמשים בהם בתדירות גבוהה כדי להצדיק מקום קבוע על שיש שלכם. עבור צרכנים נלהבים של קפאין, מכונת קפה עשויה להיות בראש הרשימה. חובבי שעועית, דגנים ותבשילים עשויים ללכת עם סיר לבישול מהיר. אופים רציניים ירצו לשקול מיקסר. אנשים עסוקים עשויים להזדקק לגישה נוחה לטוסטר בכל בוקר. הכל תלוי איך אתם מבשלים ומה הכי מתאים לכם. המכשירים היחידים שנשארים על השיש במטבח שלי הם ה סיר הטיגון באוויר חם ומכונת הסודה שלי. כל השאר צריך למצוא בית בארון או במזווה, ולצאת רק בעת הצורך.
2יעלו את שטח הפנים שיש לכם
אופטימיזציה היא בעיקר חשיבה מחדש על פריטים ואזורים סטנדרטיים במטבח שלנו. במקום מתלה הכלים הגדול הזה שיושב ליד הכיור, מצאו אחד שאפשר לתלות מעל הכיור כדי להציל את הסנטימטרים הרבועים היקרים האלה, או בחרו במחצלות ייבוש שתוכלו לאחסן כשאינכם זקוקים להם. השקיעו בקרש חיתוך שיכול להתלות מעל הכיור או הכיריים כדי להשאיר מקום לכל השאר.
במקום שיפוץ יקר או רכישת בית חדש, ישנן אפשרויות הרבה יותר משתלמות להשלמת מה שכבר יש לכם. אם יש לכם קצת שטח פנוי במטבח – שיקלו להוסיף שולחן נפתח צמוד לקיר או להשקיע בעגלה מתגלגלת למטבח. (אני עצמי עשיתי כמעט את כל ההכנות לבישולים שלי על עגלה קטנה מאיקאה לפני שעברתי דירה)

3תרגלו את אומנות "הנחה במקום"
"Mise en place" הוא מונח צרפתי שמתורגם בערך ל"הנחה במקום". מבחינה קולינרית, זוהי דרך מהודרת לעודד אנשים לאסוף את כל הכלים הנדרשים למתכון ולבצע את כל עבודת החיתוך, החיתוך ושאר עבודת ההכנה שלהם לפני שמתחילים לבשל. זה לא רק חוסך מכם להבין תוך כדי הבישול שנגמר לכם המרכיב האחד שאתם צריכים, מלחפש את כוס המדידה הנכונה בשנייה האחרונה, ובאופן כללי מאפשר לכם להתקדם מהר יותר במתכון, אלא שזה גם אומר שלא תצטרכו למצוא מקום ברגע האחרון היכן לטחון את העוף כדי להוסיף לסיר מרק.
4נקו וסדרו תוך כדי
סיימתם עם התבלינים האלה? החזירו את הצנצנות לארון. סיימתם לגרור גבינה? שטפו את הפומפייה ואחסנו אותה (או לפחות הכניסו אותה למדיח הכלים). כבר לא צריכים את צנצנת הזיתים? הגיע הזמן להחזיר אותה למקרר. סידור כל הדברים שאתם לא צריכים יותר פירושו שלמעשה יהיה לכם מקום לשים סירים ומחבתות כשאתם מורידים אותם מהכיריים או מהתנור במקום להיות תקועים כשאתם אוחזים בתבנית חמה ומנסים להבין מה לעשות איתה. כבונוס, זה יגרום לניקוי בסוף הבישול לעבור הרבה יותר מהר.

5שמרו על זה פשוט
ככל שתוכלו למצוא דרכים לעקיפת הבעיה של חוסר מקום בשיש, אני ממליץ לא להעמיס על עצמכם יתר על המידה על בניסיון לגרום לארוחה מרובת מנות להתאים לחור בגודל מחבת בשביל ארוחת ערב. לפעמים – במיוחד בערבים עמוסים ואם אתם מאכיל משפחה רעבה – אתם צריכים להתמודד עם המציאות של מה שאתם יכולים לעשות במטבח שלכם ולהתמיד בארוחות פרקטיות יותר הדורשות עבודת הכנה מוגבלת וללכלך כמות מינימלית של כלים.