מוצרלה סטיקס

מרכיבים (ל־6 מנות):
- 200 גרם מוצרלה, חתוכה למקלות דקים
- שמן לטיגון עמוק
- 150 גרם פירורי לחם מוזהבים
- רבע כפית אבקת שום
- חצי כפית פלפל
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פפריקה
- קורט צ'ילי גרוס
- ביצה
אופן ההכנה:
- משפדים מוצרלה על שיפוד.
- מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה. בינתיים, מערבבים במגש רחב את פירורי הלחם והתבלינים. בקערה נפרדת טורפים את הביצה.
- טובלים את שיפודי המוצרלה בביצה, לאחר מכן בתערובת פירורי הלחם, ואז שוב בביצה ושוב בפירורי הלחם – לכיסוי מלא.
- מטגנים במחבת למשך כשתי דקות עד הזהבה עמוקה.
- מצננים מעט ומגישים לצד קטשופ ומיונז.
תירס ביוגורט וצ'ילי

מרכיבים (ל־6 מנות):
- 2 ליטר מים
- 3 קלחי תירס, חצויים ונקיים מעלים
- 2 כפות יוגורט עיזים
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- קורט צ'ילי גרוס
- להגשה – רוטב טבסקו
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים בסיר גדול ומוסיפים את קלחי התירס. מכסים ומבשלים למשך 20 דקות. מכבים ומשאירים את התירס לצינון קל בתוך הסיר המכוסה.
- מכניסים כל קלח תירס לשיפוד, מורחים ביוגורט ומפזרים גבינת פרמזן בנדיבות.
- מפזרים מעל מעט צ'ילי גרוס, מזלפים רוטב טבסקו ומגישים.
פסטה צ'יפס על מקל

מרכיבים (לכ־18 מנות):
- 150 גרם פסטה פפיון (פראפל)
- כף שמן זית
- 100 גרם קמח
- 2 כפות פפריקה
- חצי כפית מלח
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
- שמן לטיגון עמוק
- 10 עגבניות שרי, חצויות
- חופן כדורי מיני מוצרלה
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחזירים את הפסטה לסיר, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.
- מכניסים בזהירות 6 יחידות פסטה לכל שיפוד בצורה מאוזנת, אחד אחרי השני.
- מחממים שמן במחבת עמוקה ורחבה. בינתיים מערבבים במגש רחב את הקמח, הפפריקה, המלח וגבינת הפרמזן.
- טובלים את השיפודים עם הפסטה בתערובת הקמח לכיסוי מלא מכל הצדדים ומנערים מעט להורדת שאריות.
- מניחים את השיפודים במחבת ומטגנים כדקה מכל צד, עד להשחמה. מצננים מעט.
- מעל פפיון הפסטה הראשון מכניסים חצי עגבניית שרי וכדור מוצרלה קטן.
- מגישים לצד רוטב עגבניות וגבינת פרמזן מגורדת.
שיפוד חלומי צרובה וסלמון מעושן

מרכיבים (ל־8 מנות):
- 2 כפות שמן זית
- 200 גרם גבינת חלומי, פרוסה לפרוסות דקות
- 4 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- חבילת סלמון מעושן פרוס דק
- 16 יחידות בייבי מוצרלה
אופן ההכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת פסים.
- מוסיפים את פרוסות החלומי וצורבים למשך דקה מכל צד, עד השחמה וחריכה.
- מכניסים פרוסת חלומי אחת למרכז כל שיפוד. מוסיפים באופן שווה משני הצדדים רבע עגבניית שרי, פרוסת סלמון וכדור בייבי מוצרלה.
- מפזרים מעט תימין יבש ומגישים חם.
מי אני?
יעל דאבי, בת 21 מתל אביב, קונדיטורית וצלמת אוכל חובבת.
מרבה לטייל ברחבי הארץ, והופכת כל טיול למסע קולינרי פוטוגני וטעים.
אפשר לעקוב אחריי גם באינסטגרם: Yael_dabby
